Met tips van Sally Hansen's color ambassador

02:16 - 01:21
luistertijd 02:16 - leestijd 01:21

Tutorial: Party Star Nail Art voor oudjaarsavond

Madeline Poole, nail artist en global color ambassador voor Sally Hansen, kreeg slechts één missie… het ontwerpen van dé perfecte nail art voor een Oudjaarsavond Party. Een look die meer sprankelt en schittert dan een metallic discobal. En ze heeft ons niet teleurgesteld. Bekijk hier de stap voor stap tutorial.

Wat heb je nodig?

Mooie Metallic nagellak in donkere tinten. Hier afgebeeld: Sally Hansen Color Therapy in Soothing Sapphire, Robes and Rosé, Reflection Pool en Therapewter. Shop hier online.

Stap 1: Bekijk je party outfit en bepaal welke kleuren daar het beste bijpassen

“Je kunt je nagels matchen met je schoenen, je broek, je jurk, eigenlijk alles,” zegt Madeline Poole. Voor deze nail art liet zij zich juist inspireren op de kleuren uit de clutch behorend bij de party outfit.

Ben je er klaar voor? Breng dan een base coat aan op je nagels, gevolgd door twee laagjes van de donkerste kleur uit je nagellak selectie. In dit geval marineblauw.

(Mocht je al afhaken bij deze stap… ga dan gewoon voor een mooie kersenrode manicure).

Stap 2: Laat de donkerste kleur drogen en breng daarna met een dun kwastje je design aan

Kies voor geometrische patronen, zoals sterren, die breng je namelijk heel makkelijk aan door eerst stippen te zetten en deze daarna met elkaar te verbinden. Poole: “Het is een soort ‘connecting the dots’ op je nagels.”

Stap 3: Wissel je design af met drie kleuren

En houd goed in de gaten dat je de kleur die tot aan de bovenkant van de nagel reikt ook over het nagelrandje aanbrengt. Poole: “Op deze manier blijft je manicure langer zitten en voorkom je chippen.”

Stap 4: Ga met de donkerste kleur nogmaals om de randjes van je design heen

Hiervoor gebruik je een dun kwastje (een zogenaamde ‘striping brush’). Poole: “Deze laatste stap maakt de randjes van je design wat scherper en je kunt er foutjes mee verdoezelen. Laat je nagels een minuut of vijf drogen en breng tot slot een top coat aan.”

Ready to party!

Bron

Lees ook