Van borrel naar kerstdiner

02:50 - 01:42
luistertijd 02:50 - leestijd 01:42

Met deze kapsels ben jij feestdagen proof

Ren jij tijdens de feestdagen ook altijd van het ene feest naar het andere? Nu de agenda’s zich weer vullen met allerlei sociale verplichtingen, is het niet ongebruikelijk wanneer een gemiddelde dag er als volgt uitziet: eerst koffiedrinken met je favoriete vriendin die je al tijden niet hebt gezien en die nu toevallig in de buurt is, daarna ‘even’ langs de Bijenkorf voor enkele last-minute kerstaankopen, snel in de auto op weg naar een kerstdiner bij je schoonouders (grrrr, weer in de file…) om precies bij het serveren van het voorgerecht aan te bellen (sorry…. file).

Omdat je natuurlijk bij geen enkele van deze bezoekjes als een warhoofd – letter en figuurlijk in dit geval – aan wilt komen, hebben we enkele kapsels voor je op een rij gezet, die niet alleen erg stylish zijn maar ook gegarandeerd 24 uur lang blijven zitten.

Leestip! Lees hier ons artikel uit 2012 met experttips tegen haarstress met Kerst.

De vlecht als BFF

Je Best Friend Forever tijdens de feestdagen is ongetwijfeld de vlecht. Want eenmaal goed ingevlochten, gebeurt hier niets meer mee. Drie smalle vlechten naast elkaar op de achterkant van je hoofd, met bovenop je kruin een paardenstaart of knot houden je haar de hele dag op z’n plaats.

Staat het maken van drie smalle vlechten naast elkaar voor jou gelijk aan een kerstwonder? Dan kan je deze look ook maken met slechts één vlecht. Gebruik een lok haar uit de paardenstaart bovenop je hoofd om rondom het elastiekje te wikkelen, voor een mooie afwerking van je look. Zet deze lok vast met een schuifspeldje dat je door je onder het elastiekje door je paardenstaart steekt. Je verbergt op deze manier niet alleen het schuifspeldje, je verstevigt ook je paardenstaart.

Ariana Grande als inspiratie

Deze look is geïnspireerd op – hoe kan het ook anders – Ariana Grande. Trek je haar strak naar achteren (eventueel geholpen door een haarversteviger of een beetje mousse) en maak een paardenstaart bovenop je hoofd. Geschikt voor de sportschool, maar ook voor die chique borrel… het is maar net welke kleding je bij deze look draagt. Ook hier wikkel je een lok haar rondom het elastiekje voor een mooie afwerking.

Lage paardenstaart met diepe scheiding

De laatste look heeft – in tegenstelling tot de vorige – een lage paardenstaart met een diepe zijscheiding. Dit kapsel is super makkelijk te maken en staat bij iedere kerstoutfit. Eindig met een goede haarspray om te voorkomen dat er in de loop van de dag kleine haartjes omhoog gaan staan, vooral rond de scheiding.

Bron

Lees ook