Grasgroen....onder je voetjes...

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

Pantone roept ‘Greenery’ uit tot de kleur van 2017

Het Amerikaanse kleurinstituut Pantone heeft afgelopen week de IT-kleur voor 2017 bekend gemaakt. Het is een verfrissende, revitalizerende kleur met de naam ‘Greenery’. Greenery is een frisse, geelgroene kleur die doet denken aan de eerste lentedag, wanneer het groen in de natuur na de winter weer ontluikt. Jonge blaadjes die ontspruiten aan de knoppen in planten en bomen. Gras dat weer gaat groeien. Greenery voelt aan als een teug verse zuurstof, ontwaken uit je winterslaap.

 

Greenery brengt ons terug naar de natuur. Hoe meer we ons onderdompelen in de hectiek van de hedendaagse samenleving, hoe meer we – bewust of onbewust – hunkeren naar de schoonheid en eenheid van de natuur om ons heen. Deze verschuiving van hectiek naar rust, van chaos naar natuurlijke schoonheid, zien we reeds om ons heen in de toepassing van de kleur Greenery in architectuur, lifestyle en fashion. Als een soort constante in de periferie, tot op heden nog niet echt op de voorgrond. In 2017 verschuift Greenery van de periferie naar de voorgrond en neemt een meer en meer prominente plaats in.

Greenery staat ook symbool voor het nastreven van je persoonlijke passies, het waarmaken van je dromen.

Kleurcombinaties

Greenery is een zeer veelzijdige kleur die, ondanks dat zij geïnspireerd is op de frisheid van de lente, de seizoenen overstijgt. Greenery leent zich daarom ook zeer goed voor vele kleurcombinaties, zoals de onderstaande kleurpaletten laten zien.

Greenery en beauty

De kleurcombinaties uit deze kleurpaletten zullen we naar verwachting regelmatig tegenkomen in de nieuwe beauty collecties voor 2017. Maar ook voor fashion en design wordt Greenery een belangrijke kleur.

Bron

En heb jij zin in ondubbelzinnig groen – niet van kleur, maar qua chemie? Snuffel dan eens door onze rubriek 100% natuurlijk heen!

Lees ook