Beharing Lichaam Seksualiteit

80% meer kans op soa door wegscheren schaamhaar

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Wondjes na het scheren de boosdoener

IMG_6553….dit kopt de Volkskrant deze morgen, naar aanleiding van een recent gepubliceerd onderzoek onder 7.500 vrouwen en mannen in Amerika, in het tijdschrift Sexually Transmitter Infections.

Wegscheren schaamhaar

Regelmatig het schaamhaar bijscheren of 12 keer per jaar volledig laten weghalen verhoogt de kans op geslachtsziekten als herpes en syfilis. Aandoeningen die vooral via huidcontact worden overgedragen.

De crux zit hem in kleine wondjes na die scheersessies die dus het risico kunnen vergroten.

Mogelijke verklaring voor deze hoge cijfers is dat zij die hun schaamstreek veelvuldig scheren dan wel kaal scheren ook seksueel actiever zijn. Er was wel gecorrigeerd voor het aantal bedpartners, maar het condoomgebruik was er niet in meegenomen.

Ook is onduidelijk of de scheerders de soa’s vlak na hun scheersessies opliepen. De resultaten zouden ook gebaseerd zijn op zelfrapportage, want het onderzoek ook niet geheel waterdicht maakt.

Anyways, het is wel een interessant onderzoek en zou je moeten aansporen om jezelf even te checken op de kleine beschadigingen na het scheren en wellicht maar beter even een dag seksueel contact te vermijden, om de huid te laten genezen?

Meer weten over Beharing?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.