Dekkend, subtiel, matterend en toch een satin glow.....

03:34 - 02:08
luistertijd 03:34 - leestijd 02:08

Onlangs was Monique van Pascaud Beauty Innovations op bezoek bij de BeautyJournaal HQ in Amsterdam om de nieuwe minerale make-up collectie te tonen. Ik had daar veel belangstelling voor omdat ik weet dat Mardge Pascaud enkele jaren geleden ook een collectie had waarvan de teint producten echt fantastisch waren. Toen nog een combinatie van crèmes en poeders, en nu zijn het alleen poeders – zuivere minerale poeders. Mardge let er altijd op dat make-up producten niet alleen goed dekkend zijn, maar ook een natuurlijke uitstraling geven, en niet irriterend voor de huid.

Monique vertelt erover in het onderstaande filmpje:

Natuurlijk mocht ik ook zelf producten uit testen. Ik koos een foundation poeder, een oogschaduwpoeder in de lichtste kleur die echt subliem is als concealer voor de altijd aanwezige kringen onder mijn ogen, en een blush. Bekijk de gehele collectie hier.

Ik ben onwijs verliefd geworden op het minerale gezichtspoeder en de oogschaduw die wij inzetten als concealer. Het poeder geeft een prachtige dekking, ik breng het licht deppend aan met mijn favoriete Guerlain foundationkwast. Het hecht goed aan de huid en blijft mooi mat. Geen gevoel dat het alle kanten op stuift of ‘ weg-korrelt’. In de loop van de uren wordt het poeder iets glanzender omdat het zich toch vermengd met de vetten van mijn creme, maar dat vind ik alleen maar prachtig. Er verschijnt dat een mooie betoverende glow die subtiel blijft.

Het oogschaduw poeder in de lichtste beige tint kan prachtig als primer op het ooglid gebruikt worden maar is ook meer dan super als concealer onder het oog. Ik heb altijd veel moeite om mijn kringen te camoufleren, en dit wonderpoeder doet dat met een streek. Natuurlijk wel creme eronder om droogtelijntjes te voorkomen, maar het valt me zo mee dat deze poeders nauwelijks droogtelijntjes veroorzaken op je huid.

De blush is mooi van kleur, maar zoals ik dat ervaar met alle minerale blush poeders: ze zijn zo intens, je moet er echt heel weinig van gebruiken. Dus dat doe ik dan ook, en dan maak ik de shading van mijn wangen af met wat bronzing poeder.

Ik blijf het altijd gedoe vinden om poeder in een dekseltje te kloppen. Gelukkig is de dosering dankzij het schuifje wel goed te regelen, en met mijn beetje stompe en compacte brush kan ik er toch heel mooi mee werken in het relatief kleine dekseltje.

De poeder op mijn hand, links op de foto het oogschaduw poeder, rechts de teint poeder De poeders nu goed uitgekrast. Links op de foto het oogschaduw poeder dat ik als concealer gebruik, en rechts de teint poeder.

Ik ben blij dat Pascaud de make-up weer in de collectie heeft gebracht, nu onder eigen naam, en heel uitgebreid. Het is een aanwinst voor de salon. Ook na een stevige gezichtsbehandeling kan de huid heel mooi geegaliseerd worden met deze non-irriterende poeders en ga je prachtig naar huis. De doosjes zijn compact genoeg voor in je tas, ideaal voor een touch-up tijdens lange dagen of avonden. Het blijft onberispelijk.

Your little best friends.

 

Shop de producten hier online!

Lees ook