Dermatologie Gezicht Oogverzorging Rimpels en slapte

Trend: Ooglidcorrectie zonder operatie

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Niet snijden maar laseren

Hangende bovenste en onderste oogleden kunnen zorgen voor een vermoeide en verouderde oogopslag. Onterecht, maar daarom niet minder vervelend. Verslapte bovenste oogleden kunnen bovendien voelbaar zijn en soms het zicht belemmeren, doordat ze over de ogen heen hangen. En verslapte onderste oogleden maken dat wallen en donkere kringen sneller zichtbaar zijn. Veel mensen denken dat een operatieve ingreep (blefaroplastiek genaamd) de enige behandelmethode is voor verslapte bovenste en onderste oogleden. Ook onterecht.

Operatieve ingreep is niet de enige methode

De laatste jaren verschijnen er steeds meer onderzoeken* die laten zien dat ook een behandeling met CO2 laser dit probleem kan verhelpen. Bij een CO2 laser komt er geen operatie aan te pas, waardoor het herstel veel korter van duur is.

Hoe werkt ooglidcorrectie met CO2 laser?

Met een gefractioneerde CO2 laser is het mogelijk om verslapte oogleden weer te verstrakken. De laser verdampt het bindweefsel van de oogleden selectief tot een bepaalde diepte. De behandeling geschiedt onder plaatselijke verdoving, waardoor deze nagenoeg pijnloos is.

Ooglidcorrectie CO2 Voor

Vóór behandeling met CO2 laser.

Ooglidcorrectie CO2 na 1 Behandeling

Het resultaat na slechts één behandeling met CO2 laser.

Niet iedere vorm van hangende oogleden is geschikt voor behandeling met CO2 laser. Wanneer de verslapping in een (te) vergevorderd stadium is, blijft blefaroplastiek de enige optie. Het is daarom verstandig om de mogelijkheden van te voren goed door te spreken met een cosmetisch arts.

David NjooSkin & Laser Clinics

Dr. David Njoo, werkzaam als dermatoloog aan Ziekenhuisgroep Twente en Huid en Laserkliniek Oost Nederland (HELON), heeft zich gedurende zijn loopbaan gespecialiseerd in het behandelen van de gezichtshuid met injectables en lasers. Hij voert de ooglidcorrectie met CO2 laser onder meer uit bij Skin & Laser Clinics in Amersfoort. Klik hier voor meer informatie.

*Bae-Harboe YS1, Geronemus RG. Eyelid tightening by CO2 fractional laser, alternative to blepharaplasty. Dermatol Surg. 2014 Dec.

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

4 reacties

  • Hoi Nazila, dit mag alleen als er echt een heel afwijkende medische situatie aan de hand is, maar niet gewoon omdat je uit trend/schoonheidsoverwegingen een iets andere vorm wilt. wat is het in jouw geval?

  • Aanvulling: ik heb op de website van David Njoo gekeken, en het meisje op de foto heeft inderdaad haar wallen laten doen. Geen foto’s van bovenoogleden helaas. Ik kan er ook niet duidelijk prijzen van vinden. € 600 rondom de ogen staat er, betekent dat voor boven- én onderoogleden totaal?

  • Zijn van het meisje op de voor/na foto’s de boven- of de onderoogleden behandeld? Bij de bovenoogleden zie ik namelijk geen verschil, onder heeft ze op de na-foto minder wallen, maar dat zou ook de lichtinval kunnen zijn.
    Ik heb 12 jaar geleden mijn bovenoogleden operatief laten corrigeren. De bloeduitstortingen waren pas na zes weken verdwenen, dus nu de resultaten van toen gaan afnemen zou ik het dolgraag zonder snijden laten doen. Ik heb over de PlexR behandeling gelezen, daar wordt oom overtollige huid “verdampt” door aanraking met een soort plasma, de huidvezels zouden dan samentrekken. Ik las alleen in een blogpost van Serena van Beautylab dat het heel erg pijnlijk was. Dat schrikt me af.
    Weet iemand het verschil tussen een PlexR behandeling en die met de CO2-laser? Is een ooglidcorrectie met de CO2-laser ook zo pijnlijk? Dat zeggen ze er op de websites van de klinieken niet bij natuurlijk.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.