Niet snijden maar laseren

02:06 - 01:15
luistertijd 02:06 - leestijd 01:15

Trend: Ooglidcorrectie zonder operatie

Hangende bovenste en onderste oogleden kunnen zorgen voor een vermoeide en verouderde oogopslag. Onterecht, maar daarom niet minder vervelend. Verslapte bovenste oogleden kunnen bovendien voelbaar zijn en soms het zicht belemmeren, doordat ze over de ogen heen hangen. En verslapte onderste oogleden maken dat wallen en donkere kringen sneller zichtbaar zijn. Veel mensen denken dat een operatieve ingreep (blefaroplastiek genaamd) de enige behandelmethode is voor verslapte bovenste en onderste oogleden. Ook onterecht.

Operatieve ingreep is niet de enige methode

De laatste jaren verschijnen er steeds meer onderzoeken* die laten zien dat ook een behandeling met CO2 laser dit probleem kan verhelpen. Bij een CO2 laser komt er geen operatie aan te pas, waardoor het herstel veel korter van duur is.

Hoe werkt ooglidcorrectie met CO2 laser?

Met een gefractioneerde CO2 laser is het mogelijk om verslapte oogleden weer te verstrakken. De laser verdampt het bindweefsel van de oogleden selectief tot een bepaalde diepte. De behandeling geschiedt onder plaatselijke verdoving, waardoor deze nagenoeg pijnloos is.

Vóór behandeling met CO2 laser. Het resultaat na slechts één behandeling met CO2 laser.

Niet iedere vorm van hangende oogleden is geschikt voor behandeling met CO2 laser. Wanneer de verslapping in een (te) vergevorderd stadium is, blijft blefaroplastiek de enige optie. Het is daarom verstandig om de mogelijkheden van te voren goed door te spreken met een cosmetisch arts.

Skin & Laser Clinics

Dr. David Njoo, werkzaam als dermatoloog aan Ziekenhuisgroep Twente en Huid en Laserkliniek Oost Nederland (HELON), heeft zich gedurende zijn loopbaan gespecialiseerd in het behandelen van de gezichtshuid met injectables en lasers. Hij voert de ooglidcorrectie met CO2 laser onder meer uit bij Skin & Laser Clinics in Amersfoort. Klik hier voor meer informatie.

*Bae-Harboe YS1, Geronemus RG. Eyelid tightening by CO2 fractional laser, alternative to blepharaplasty. Dermatol Surg. 2014 Dec.

Lees ook