Droge huid Geteste producten Gezicht

Getest Dior Hydra Life Beauty Awakening Rehydrating Mask

Sanne Zoer
Geschreven door Sanne Zoer

Kersverse tester Sanne Zoer test een heerlijk masker van Dior

BeautyJournaal heeft een nieuwe tester. Huidtherapeute Sanne Zoer. Sanne is werkzaam in de Mozart Kliniek en heeft daarnaast haar eigen Praktijk voor Huidtherapie: Sanne. Voor haar eerste review test ze het nieuwe hydraterende masker van Dior.

Sanne ZoerGroot fan van Dior

Ik ben groot fan van Dior omdat dit in mijn ogen een ontzettend succesvol merk is. Met luxe kleding en sieraden, prachtige make-up. Echter, ben ik zelf niet bekend met de huidverzorging van Dior en daarom ben ik erg nieuwsgierig of dit masker aan mijn verwachtingen voldoet.

Hoe ontstaat een gedehydrateerde huid?

Omdat het Dior Hydra Life Beauty Awakening Rehydrating Mask zich voornamelijk richt op (re)hydratatie vertel ik kort wat over de gedehydrateerde huid.

Als je huid in evenwicht is, wordt de verdamping van vocht in de huid als vanzelf geregeld en houdt de huid zichzelf in balans. Wanneer echter de vetten tussen de hoorncellen in de bovenste huidlaag afnemen, dreigt de huid ‘doorlaatbaar’ te worden voor water (vet dient namelijk als een beschermlaagje) en is de waterbalans in de huid niet meer in evenwicht. Als gevolg droogt de huid uit en wordt rood en schilferig.

Dit kan ontstaan door verschillende invloeden:

 • Veelvuldig wassen met zeep, hierbij was je als het ware de beschermende vetlaag weg.
 • Lang douchen met (te) warm water tast eveneens de beschermlaag aan.
 • Wintermaanden: centrale verwarming in huis zorgt voor een droge atmosfeer, droge vrieskou en gure wind buiten.
 • Warmte in een omgeving met een lage vochtigheidsgraad, zoals sauna’s en zon.

Wat kan ik aan een gedehydrateerde huid doen?

Om het beschermende laagje te herstellen en de huidbarrière te verbeteren, kun je vochtinbrengende crèmes en hydraterende maskers gebruiken, zoals het Dior Hydra Life Beauty Awakening Rehydrating Mask. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om de negatieve invloeden die op jou van toepassing zijn te verminderen. Met andere woorden: neem de oorzaak weg, want anders blijf je smeren.

Dior Hydra Life CapsulesTerug naar het masker van Dior

Het Dior Hydra Life Beauty Awakening Rehydrating Mask ziet er van buiten zelfs verfrissend uit. Het zit in een lichtblauwe tube. Door de brede dop blijft de tube goed staan. Persoonlijk vind ik een tube altijd een groot voordeel (vergeleken met een pompflacon) omdat je de tube echt helemaal leeg kunt maken.

Een nadeel is dat er sneller zuurstof bij het product komt, waardoor de werkstoffen op den duur verzwakken. Daar speelt Dior heel handig op in door het product ook in capsules voor eenmalig gebruik te verkopen.

Dus ben jij iemand die heel lang met een tube doet? Dan zijn de capsules (hiernaast afgebeeld) een uitkomst.

Ingrediënten

De volgende ingrediënten zijn de basisingrediënten van dit product:

 • Water: zorgt dat het product een emulsie wordt en fungeert als grondstof.
 • Caprilyc Triglyceride: een veel gebruikte basis voor crèmes doordat het zijdezacht op de huid aanvoelt.
 • Pentylene Glycol (plantaardige alcohol): Dit ingrediënt wordt wereldwijd verwerkt in de meest uiteenlopende cosmeticaproducten. Het helpt vochtverlies te voorkomen, zowel in de producten zelf als in de huid. Veelvuldig gebruik kan acne of contactallergie veroorzaken, maar bij kortdurig gebruik, zoals in een masker dat weer vrijwel direct van de huid verwijderd wordt, zijn er geen nadelige gevolgen.
 • Glycerine: onttrekt water uit de omgeving en uit de onderste huidlagen. Hierdoor heeft het een extreem hydraterende werking op de bovenste laag van de huid.
 • Isononyl Isononanoate: komt van nature voor in lavendelolie en cacao. Zorgt ervoor dat het masker zijdezacht aanvoelt.
 • Phenyl Trimethicone: een siliconenolie die niet schadelijk is voor de huid. Het ingrediënt gaat vochtverlies vanuit de huid tegen, zodat de huid gehydrateerd blijft.

Dior Hydra Life Mask SanneBloemenextracten uit de tuinen van Dior

Volgens het persbericht bevat het masker ook exclusieve bloemenextracten uit de tuinen van Dior. Hoewel dit klinkt om bij weg te dromen, blijf ik altijd kritisch ten aanzien van dergelijke marketingkreten. Uit de ingrediëntenlijst haal ik Rosa hybrid flower extract (antioxiderend), Centalla asiatica leaf extract (wondhelend), Malva syvestris extract (vochtvasthoudend en ontstekingsremmend) en Indica flower extract (celvernieuwend).

En ach… of de extracten nu wel of niet uit de tuin van Dior komen, ze hebben een gunstig op de huid. 

Het gebruik van het masker

De crème is luchtig en voelt fluweelzacht aan. Na mijn huid te hebben gereinigd breng ik het met mijn handen aan en laat het 5-10 minuten intrekken. Als de 10 minuten voorbij zijn, is het masker zo goed als ingetrokken en haal ik het overtollige eraf met een tissue.

Dior HydraLife TextuurMijn huid blijft wel een beetje vettig aanvoelen, wanneer ik het masker verwijder met een tissue. Met een nat kompres gaat het beter. Na het gebruik van het masker is mijn huid heerlijk zacht en goed gehydrateerd. Het echte ‘glowing’ effect dat Dior belooft, blijft bij mij helaas weg.

Mijn conclusie

Het voldoet aan mijn verwachtingen! Mijn huid voelt na gebruik van het masker zeker gevoed en gehydrateerd aan. Jammer dat alleen die felbegeerde glow ontbreekt.

Beste shopdeal
 • Pluspunten
 • Fluweelzachte textuur
 • Huid voelt na gebruik zacht en gevoed aan
 • Minpunten
 • Na het masker af te nemen met een tissue voelt mijn huid wat vettig aan, met een nat compres gaat het beter
 • Het echte 'glowing' effect, dat Dior belooft, blijft bij mij helaas achterwege

Over deze schrijver

Sanne Zoer

Sanne Zoer

Sanne was afgestudeerd als schoonheidsspecialiste en is sinds vijf jaar ook thuidtherapeute. Sanne: “In het begin heb ik in loondienst erg veel ervaring op kunnen doen bij een huidtherapiepraktijk. In deze praktijk speelde het medische aspect een grote rol, terwijl mijn interesse toch meer op het cosmetische vlak lag. Twee jaar geleden heb ik dan ook de stap gezet naar mijn eigen Praktijk voor Huidtherapie in Dwingeloo, genaamd SANNE. Daarnaast ben ik als huidtherapeute werkzaam in de Mozart Kliniek in Bussum.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.