Van ijsblokjesmaker tot douchegordijn haakjes

03:18 - 01:59
luistertijd 03:18 - leestijd 01:59

Tips voor een opgeruimde beauty stash

Als beauty liefhebber heb je natuurlijk door de jaren heen een flinke beauty stash opgebouwd. Want er bestaat immers niet zoiets als teveel make-up. Die fijne voorraad heeft alleen één klein nadeeltje… het is vaak zo lastig om precies die ene perfect zwarte eyeliner of die dieprode bessenkleurige lipstick die zo mooi bij je jurkje past terug te vinden. Daarom in dit artikel acht slimme tips voor een opgeruimde beauty stash met producten die bijna iedereen wel in huis heeft.

Bestekbak en ladeverdeler

Een bestekbak of ladeverdeler is een handige en snelle manier om orde te scheppen in de chaos van verschillende make-up producten. Het scheelt bovendien een hoop tijd doordat je voortaan niet meer door overvolle lades hoeft te rommelen op zoek naar die ene perfecte lipstick… die natuurlijk altijd helemaal onderop ligt en nooit voor het grijpen.

Magneetbord

Veel webshops verkopen tegenwoordig kant-en-klare magneetborden. Meestal zijn deze egaal wit, zodat je er ook op kant schrijven. Leuker is het om je eigen magneetbord te maken, zodat je dit kunt afstemmen op de inrichting van je huis. Pak simpelweg een rechthoekige metalen plaat, bekleed dit met een leuke stof en werk af met een mooie lijst. Plak vervolgens kleine magneetjes op je make-up producten en plaats ze op het magneetbord.

Glazen pot

Je make-up kwasten bewaar je bij voorkeur staand in een droge omgeving. Omdat make-up kwasten uit zichzelf nu eenmaal niet rechtop blijven staan, kan een glazen pot gevuld met steentjes, knikkers of koffiebonen uitkomst bieden.

Wil je je kwasten ook stofvrij bewaren? Kies dan voor een glazen pot met een deksel. Let er wel op dat je kwasten goed droog zijn, voordat je de pot afsluit. In de afgesloten pot drogen ze minder snel en kunnen ze gaan stinken (… vergelijk dit met de natte was laten liggen in je wasmachine).

Schoenen organizer

Je kent ze vast wel… van die doorzichtige hoezen die je aan de binnenkant van je kledingkast kunt ophangen om je schoenen in op te bergen. Ze zijn ook perfect voor make-up en beauty tools, zeker als je de hoes ophangt in je badkamer.

Wijnrek

Om te voorkomen dat je haarverzorgingsproducten, zoals bussen haarlak en mousse, teveel ruimte in beslag nemen, kan je ze verticaal stapelen met behulp van een wijnrek. Niet alleen super praktisch, maar ook nog eens een stylish ornament voor in je badkamer.

IJsblokjesmaker

Bewaar je oogschaduws mooi op kleur met behulp van een ijsblokjesmaker.

Brillenkoker

In je handtas of handbagage willen je kwasten nog wel eens een eigen leven gaan leiden. Met als resultaat: geplette kwasten of kwasten waarvan de haren alle kanten opstaan. En probeer dan nog maar eens een mooi recht lijntje te trekken met je eyeliner kwast. Bewaar je kwasten voortaan in een stevige brillenkoker en dit probleem behoort voorgoed tot het verleden.

Douchegordijn haakjes

Maak een paar extra haakjes vast aan de rails van je douchegordijn. Perfect voor plastic flessen, zoals body wash, face wash en scrub!

Lees ook