Een boost voor de huid en de zintuigen?

06:24 - 03:50
luistertijd 06:24 - leestijd 03:50

Getest Qiriness Wrap Purifiant en Hyal-Aqua maskers

Een oppepper voor je huid

Naast je dagelijkse beauty ritueel zijn het vaak de extraatjes die je huid een flinke boost kunnen geven. Een masker is een van deze boosters. Als je minimaal eens per week jezelf verwent met een masker en heel even een me-time momentje pakt, zal dat wonderen doen voor jou en jouw huid. Schoonheidsspecialiste Su Chen test dan ook graag nieuwe maskers uit. Ditmaal de zogenaamde ‘wraps’ van Qiriness.

Qiriness

Van oorsprong is Qiriness een Frans bedrijf. Opgericht door Mi-Ryung Beilvert en Vivian Marton, twee vrouwen die hun vriendschap en gemeenschappelijke passie voor cosmetica en welzijn al meer dan 19 jaar delen. De visie van deze twee dames is om een moment van ontspanning met zintuigprikkeling naar je eigen badkamer te brengen, met het resultaat van een behandeling in een kuuroord. Qiriness is dermatologisch getest, parabenen vrij, niet getest op dieren en zonder dierlijke bijproducten.

Qiriness Wrap PurifiantQiriness wrap maskers

De wrap maskers zijn gemaakt van microfiber. Dit is een dikkere ‘stof’ dan de meeste normale maskers. Door de microfiber textuur kunnen de maskers meer actieve werkstoffen vasthouden. Alles is verpakt als one-use. Dit houdt in dat je het masker eenmalig kan gebruiken. De maskers zijn gevormd naar je gezicht zodat ze gemakkelijk aan te brengen zijn. Ik test het zuiverende masker (met hulp van mijn collega) en het hydraterende masker. Er is ook nog een verhelderend masker verkrijgbaar.

  1. Qiriness Wrap Purifiant

De Wrap Purifiant is voor voor de gemengde, vette, onzuivere huid met grove poriën. Deze wrap zuivert de huid en stabiliseert overmatige talgproductie zonder uit te drogen.

Het masker bevat en plantencomplex van Longleaf Pine, Japanse Elm, Evening Primrose en Kudzu wortel. Dit complex reguleert de talgproductie. Witch Hazel, Camellia Japonica en Bergamot zuiveren de huid en verfijnen de poriën. De gecombineerde werking van anijs, hyaluronzuur en salicorne hydrateert en verzacht tot slot de huid.

Het gebruik van het masker

Haal het masker uit zijn zakje en de positioneer het goed op een gereinigde en droog gezicht. Laat het masker gedurende 10 tot 20 minuten inwerken. Verwijder het masker voorzichtig en masseer het serum dat op de huid overblijft tot het helemaal opgenomen is. Je gebruikt dit wrap masker een- tot tweemaal per week .

Quiriness Wrap UitpakkenAan de slag

Voor het testen van de Wrap Purifiant heb ik een collega ingeschakeld (op de foto hierboven). Zij heeft een acne verleden en heeft nog steeds last van een vette huid. Voordat ik het masker toepas, heb ik haar huid extra gepeeld. Dit om eerst alle dode huidcellen te verwijderen, zodat de actieve werkstoffen van de Wrap Purifiant optimaal opgenomen kunnen worden.

Tip van Su: Knip de verpakking aan drie zijden open in plaats van één zijde. Dit maakt het eenvoudiger om het masker eruit te pakken (in plaats van trekken) en niet te beschadigen.

De samenstelling van het masker geeft een heerlijke verfrissende geur. Het masker laat zich gemakkelijk uitvouwen en is eenvoudig op het gezicht te plaatsen. Het tintelt lichtjes, maar het voelt niet vervelend aan. Na 20 minuten heb ik het masker verwijderd door simpelweg het masker eraf te trekken (peel off). Het restant van het product masseer ik in de huid. Het valt meteen op dat de poriën kleiner zijn. De huid voelt heerlijk zacht aan.

Qiriness Wrapp AanbrengenWe hebben het masker in de middag aangebracht en na het verwijderen niks meer extra aangebracht om te kijken hoe het met haar talgproductie zou verlopen. Normaliter na een halve dag werken zie je dat haar huid gaat glimmen. In dit geval was het pas laat op de avond dat het heel licht ging glimmen van de talg. Maar niet zo ernstig dat ze het moest matteren met poeder.

Shop hier online

Qiriness Wrap Hyal-Aqua

De Wrap Hyal-Aqua is geschikt voor alle huidtypes, in het bijzonder voor de vochtarme en droge huid met fijne lijntjes, rimpels. Ook fijn voor vermoeide en gestreste huidtypes, zoals de huid van rokers of na ziekte.

In dit masker zit het volgende verwerkt:

Quiriness Wrap SuDitmaal mag ik zelf aan de slag

De Wrap Hyal-Aqua heb ik zelf uitgeprobeerd. Ook dit masker heeft door de samenstelling een heerlijke frisse geur. Doordat het masker gemaakt is van een microfiber textuur en zich vol heeft gezogen met actieve werkstoffen ligt het zwaar op de huid. Niet onaangenaam.

Door het gewicht en de pasvorm sluit het mooi op mijn gezichtscontouren aan. Dit heeft als voordeel dat ik niet ‘verplicht’ 20 minuten moet gaan liggen; ik kan me ondertussen vrij bewegen. Ik vind het persoonlijk altijd prettig als ik kan multitasken, stilliggen is niet echt aan mij besteed.

Na 20 minuten trek ik het masker van mijn gezicht en masseer ik het restant in mijn huid. Na het verwijderen ziet mijn huid er ontspannen en egaal uit. Het voelt heel zacht en vol aan. Het is niet meer nodig om een verzorgingsproduct aan te brengen.

Shop hier online.

Conclusie

Onze conclusie is dat beide masker hun claims waarmaken en fijn in gebruik zijn. Hoewel mijn collega een zuiverend masker heeft gebruikt en ik een hydraterend, hadden we beide een goed gehydrateerde en zachte huid, waarvoor het niet meer nodig was extra verzorging aan te brengen. Door de heerlijke geur is dit niet alleen een functioneel product, maar ook een zintuigelijke beleving.

Tot slot nog een tip:

De maskers zijn goed verzadigd met actieve werkstoffen en het kan zijn dat na 20 minuten het masker nog vochtig aanvoelt. Vouw het masker dubbel en masseer de restant van het masker door in je hals en decolleté. Het zou zonde zijn om al deze actieve werkstoffen in de prullenbak te gooien!

Lees ook