Polymelkzuur stimuleert collageenaanmaak beter dan wat dan ook….

02:06 - 01:16
luistertijd 02:06 - leestijd 01:16

Afgelopen maanden hebben we bij BeautyJournaal met cosmetisch arts Gijs Anker hard achter de schermen gewerkt aan de metamorfose van de 51-jarige Barbara. Het had een tumulteuze tijd achter de rug, was behoorlijk afgevallen, en dat leidde tot sterke verouderingsverschijnselen in haar gezicht.

Stimulatie van collageen

Met de polymelkzuur injectables heeft Gijs Anker heel mooi nieuw volume in haar gezicht teruggebracht. Polymelkzuur stimuleert de aanmaak van collageen over de tijd heen. Barbara kreeg in een periode van februari tot en met juni 2016 vier behandelingen. Bekijk in deze film het resultaat:

Wat is Sculptra?

Sculptra is een injecteerbaar product, een polymelkzuur, dat 100% biologisch afbreekbaar is. Sculptra stimuleert de vorming van het eigen collageen in de huid.

Langdurig resultaat

De polymelkzuur wordt over een periode van maanden langzaam afgebroken, terwijl er gedurende diezelfde periode nieuw collageenweefsel wordt aangemaakt door de huid. Zelfs wanneer Sculptra volledig uit het lichaam is verdwenen, blijft het effect van het nieuw gevormde collageenweefsel.

sculptra logoVolume- en contourverbetering

Het zorgt op een veilige en natuurlijke manier voor een jeugdige uitstraling met zichtbaar minder rimpels en lijnen. Sculptra is niet bedoeld voor fijne lijntjes, maar om volume en contourverbetering te geven. Ter info: deze polymeren uit hernieuwbare grondstoffen werden aanvankelijk vooral gebruikt in speciale toepassingen zoals in de chirurgie (hechtdraden, die na verloop van tijd uiteenvallen en niet hoeven te worden verwijderd).

Waarom is Sculptra uniek? Collageenstimulerende behandeling…

Sculptra werkt anders dan de traditionele fillers. Met traditionele fillers worden alleen de gevolgen van het verouderingsproces behandeld door het opvullen van de rimpel. Sculptra pakt het verouderingsproces bij de oorzaak aan. De unieke collageenstimulerende behandeling helpt het eigen collageen, dat in de loop der tijd is verdwenen, aan te vullen en zo geleidelijk de rimpels en lijnen in het gezicht langdurig te verminderen.

Lees meer in dit achtergrond artikel op BeautyJournaal, daar vind je ook een overzicht van artsen die ermee werken.

Lees ook