The Ladies Shave Club: scherper en goedkoper krijg je ze niet!

06:57 - 04:10
luistertijd 06:57 - leestijd 04:10

Getest Dutchess scheermesjes

Dutchess The Ladies Shave ClubThe Ladies Shave Club

Je hebt ongetwijfeld op televisie wel de reclame voor de scheermesjes van Boldking voorbij zien komen. Een super handig abonnement op een setje scheermesjes dat maandelijks voor een zacht prijsje op je deurmat valt. Eén klein probleem… Boldking maakt alleen scheermesjes voor mannen.

En eigenlijk is dat raar, zeker wanneer je je bedenkt dat vrouwen een veel groter oppervlak hebben te scheren. Vergelijk een mannenkin maar eens met twee vrouwenoksels, twee lange benen en bikinilijn. Need we say more?! Het is dan ook niet verwonderlijk dat vrouwen over het algemeen minder lang met een mesje doen. Toch zijn er tot op heden maar bar weinig vrouwelijke varianten op abonnementen zoals Boldking. Dutchess ‘The Ladies Shave Club’ brengt daar verandering in.

Wat is Dutchess?

Met Dutchess ontvang je per één, twee of drie maanden (je kunt zelf kiezen) scheermesjes op je deurmat. De eerste keer ontvang je het Dutchess Startpakket met vier mesjes, de ergonomische houder en een bodylotion. Daarna ontvang je de vervolgverzendingen van vier mesjes wanneer jij dat wilt; je kunt namelijk online eenvoudig de bezorgfrequentie van eens per één, twee of drie maanden aanpassen of (tijdelijk) stopzetten, wanneer je even geen nieuwe mesjes nodig hebt.

Dutchess Sfeerbeeld

Bezorging van het startpakket en de vervolgzendingen gaat gemakkelijk door de brievenbus, zodat je niet thuis hoeft te zijn wanneer je mesjes worden bezorgd. Want niets is vervelender dan in de avonduren of op een zondag dringend nieuwe mesjes nodig hebben en dan tot de conclusie komen dat je pakketje op het postkantoor ligt te wachten totdat jij het tijdens kantooruren komt ophalen.

Onderzoek toont aan: vier mesjes per twee maanden

Uit onderzoek van scheermesjesfabrikant Gilette blijkt dat de meeste vrouwen net iets minder dan twee weken doen met een scheermesje. Dat betekent gemiddeld twee mesjes per maand en vier mesjes per twee maanden. Toch hangt het natuurlijk helemaal af van hoe vaak je scheert, wat voor lichaamshaartype je hebt (hoe fijner je lichaamshaar, hoe langer het mesje meegaat) en welk seizoen het is. Zodra de rokjes en jurkjes weer uit de kast komen, slaan wij vrouwen natuurlijk massaal aan het scheren.

Tot slot hangt het er nog van af hoe vaak je je mesjes vernieuwt. Als vuistregel geldt: wanneer je merkt dat je mesje bot begint te worden, is het eigenlijk al te laat. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat de meeste vrouwen hun mesjes niet op tijd vernieuwen. Mesjes wisselen voordat ze echt bot worden, zorgt bovendien voor een blijvend goede exfoliatie van de huid, een must tegen huidveroudering.

Nog een leuk scheerfeitje… Wist je dat vrouwen tijdens hun leven in totaal maar liefst 72 dagen besteden aan het scheren van hun benen? Je leest het hier (Engelstalig).

Queen, Princess en Lady

Je kunt bij Dutchess kiezen uit drie verschillende pakketten:

SHOP hier online.

Elk pakket kost EUR 12,00, inclusief verzenden. Dat is omgerekend EUR 3,00 per mesje. Geen gekke prijs, wanneer je het vergelijkt met de mesjes van bijvoorbeeld Gilette of Wilkinson die ongeveer tweemaal zo duur zijn.

Dutchess actiefotoScheren maar!

De afgelopen twee weken heb ik in het Caribisch gebied doorgebracht. Lees: zon, strand en korte jurkjes… dus elke dag mijn benen scheren (mijn oksels en bikinilijn heb ik een tijdje terug laten laseren). Een mooie gelegenheid om de mesjes van Dutchess uit te testen.

De scheermesjes van Dutchess liggen lekker in de hand en door de antislip ribbels op het handvat heb en houd je veel grip op het scheermesje, zodat het mesje niet – wanneer het té zepig of schuimig wordt – door je vingers glipt. De hoek waaronder de scheerbladen op het handvat staan, is net iets anders dan ik gewend ben van andere merken scheermesjes. Het geheel is platter, dat is even wennen. Alsof je opnieuw handigheid moet krijgen in het scheren. Eenmaal goed op de huid, dan volgt het mesje wel heel mooi en makkelijk de lichaamscontouren.

Dutchess mesjeZweeds staal

Het scheermesje bestaat uit maar liefst vijf scheerbladen van Zweeds staal en geeft een mooi glad resultaat. De haartjes laten zich bovendien makkelijk tussen de scheerbladen vandaan spoelen. Niets is immers vervelender dan haartjes die zich ophopen in je scheermesje. Dit komt bovendien de levensduur van je mesje niet ten goede.

De mesjes zijn voorzien van een strip met Vitamine E en Aloe Vera. Ik vind dergelijke strips altijd een beetje twijfelachtig als het gaat om hun meerwaarde. Jazeker glijdt het mesje hierdoor makkelijker over je huid, maar scheerschuim geeft hetzelfde effect. De strip van de Dutchess mesjes is bij mij na een paar keer scheren al zo goed als verdwenen, terwijl het mesje op dat moment nog vlijmscherp is. Zonde om weg te gooien omdat de strip ‘op’ is.

SHOP hier online.

Oog voor detail

Hoewel scheermesjes in het algemeen natuurlijk vrij recht-toe-recht-aan zijn en een abonnement op mesjes niet heel spannend te maken valt, vind ik het leuk om te zien hoe Dutchess haar best heeft gedaan écht iets te maken van het abonnement.

Het startpakketje komt in een mooi wit voile zakje met daarbij een body lotion die lichtfris ruikt (niet overheersend), snel intrekt en door de flinke dosis gycerine een echte hydratatieboost geeft aan je huid. De navulmesjes zitten in een handig en tegelijk degelijk beschermhoesje dat ze heel geschikt maakt om mee te nemen op reis. Nooit meer los slingerende onbeschermde en vlijmscherpe mesjes in je toilettas of voorraadkast. Dat noem ik pas oog voor detail!

Corine Caribisch GebiedEn… word ik lid van deze scheerclub voor vrouwen?

 Ja, dat overweeg ik zeker. Na twee weken iedere dag scheren, ben ik nog steeds met mijn eerste mesje uit het startpakket bezig en ik verwacht het nog wel even te kunnen gebruiken, voordat ik een nieuwe mesje nodig heb. De duurzaamheid van de mesjes is dus zeker goed te noemen.

Tel daarbij op het zachte prijsje, het handige beschermhoesje en het gemak van regelmatig nieuwe mesjes op je deurmat en het spreekt voor zich dat deze scheerclub voor ‘Ladies Only’ een aanrader is.

Wil je Dutchess een keer uitproberen?

Kies dan gewoon een abonnement en pauzeer of beëindig je abonnement zodra je het startpakket hebt ontvangen. Je krijgt dan alleen het startpakket, zonder vervolgverzendingen.

 

Lees ook