Het is even doorbijten...en dan heb je....niets of alles?

04:01 - 02:24
luistertijd 04:01 - leestijd 02:24

Starskin Magic Hour Exfoliating Double-layer Foot Mask Socks

Je voeten verzorgen is altijd een dingetje. Simpelweg omdat het meer tijd kost. Vijlen, cremen, en je huid is eigenlijk nooit in die perfecte staat die je eigenlijk wenst. Peelings zouden hiervoor de oplossing moeten zijn. Toch? En dan zeker van die handige sokken die, gedrenkt in zuur, hun werk doen terwijl de krant kan lezen en van je ontbijtje kan genieten. Monique en Esther namen allebei de proef op de som en dit zijn hun resultaten met de Magic Socks van Starskin!

De verpakking

In een kartonnen enveloppe zitten twee plastic sokken die je even los moet knippen van de folie.  Je trekt ze aan op een droge, schone huid. Het openen van de sokken vraagt wat voeten in de sokken handigheid, ze zitten nogal aan elkaar geplakt.

Het advies is om ermee te gaan zitten, het glibbert nogal met die gelvloeistof erin, en bovendien kunnen de plastic sokken scheuren als je ermee gaat lopen. Zowel Monique als Esther hebben de sokken een uur gedragen. Het is handig om een teiltje met water erbij te houden zodat je niet met de van de peeling geglazuurde voeten naar de badkamer hoeft te lopen. Als je de voeten dan afspoelt, zien ze er normaal uit. Esther nam wel waar dat de nagellak van haar tenen was verdwenen.

Het peelingproces

makeup Luka met Esther

Esther

Bij Esther begon het vervellen na vier dagen, voornamelijk op de voetzool. Bij Monique na een dag of zeven, en inderdaad ook op de voetzool, maar ook langs de zijkant van de voet. Zowel Monique als Esther zagen dat het vervellen in rap tempo toenam en dat de gehele huid van de voet meeging in de vervelling: op de tenen, op de wreef, eigen overal waar de gel in de sokken de huid had geraakt.

de voeten van Esther voor, tijdens en na met Starskin

Bij Esther duurde het peelingproces negen dagen, bij Monique ging het wel twee weken door. Ze voelden zich er niet gemakkelijk onder omdat er steeds grotere stukjes huid loslieten. Dit zag er niet alleen onappetijtelijk uit op de voeten, maar het liet ook een spoor van schilfers achter op tapijt en vloeren.

Behandeling tijdens het vervellingsproces

Monique

Monique

Starskin meldt nadrukkelijk dat je je huid niet mag insmeren, je mag wel warme baden nemen om het vervellen te versnellen. Dagelijks douchen volstaat daartoe natuurlijk ook. Monique is zo nu en dan toch met creme aan de slag gegaan en heeft de vijl erbij gepakt om de ergste vellen weg te krijgen, omdat je simpelweg verschut loopt, met je open schoentjes.

Nog frisse huid bij Monique 2 dg na peeling

Nog frisse huid bij Monique 2 dg na peeling

Een week na de peeling schilfert de hele voet bij Monique

Een week na de peeling schilfert de hele voet bij Monique

13 dagen na de peeling is de schilfering nog bezig en zijn de hielen lelijk en uitgedroogd

13 dagen na de peeling is de schilfering nog bezig en zijn de hielen lelijk en uitgedroogd

Wat zowel Monique als Esther teleurstellend vonden is dat de peeling overal zijn werk deed, behalve op die plekken waar je het het hardst nodig hebt: waar het eelt zit: langs de hielen. Daar gebeurde nauwelijks iets. Ook heeft Monique snel last van droge hielen en het feit dat je een week lang geen creme mag smeren deed haar huid geen goed helaas.

Will we do it again? No. Sorry.

Nog even een note voor diabetici: de Vereniging van voetverzorgers maakt zich al geruime tijd druk over het gebruik van zuren op de voeten. Met name diabetici hebben al een dunnere huid en de peelingstoffen verergeren de huidconditie van de voeten. Het wordt dus afgeraden te gebruiken.

Lees ook