Maak me gek, wat een luxe!

03:50 - 02:18
luistertijd 03:50 - leestijd 02:18
Zeilend langs het Paard van Marken op het IJsselmeer

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld hoe je je huid het beste kan beschermen als je vaak zeilt. Het is bekend dat je huid op het water door blootstelling aan uv-straling + reflectie van de uv-straling via het water (dubbelop dus) je huid extra kwetsbaar maakt, en tel daar nog de uitdrogende invloeden van de wind bij op.

Het is absoluut noodzakelijk om je huid van drie zaken te voorzien:

Nou kun je volstaan met een zonbeschermingsproduct voor de droge huid (lekker vet), die je zeker elk uur opnieuw aanbrengt, en vaseline op je lippen maar een beauty zou geen beauty zijn als ze niet meer fijne producten in haar regime inbrengt. Ik kies voor het volgende:

Wat zijn jouw favoriete crèmes als je regelmatig zeilt?

 

Lees ook