Corine gaat op (vlieg)reis en neemt mee

06:04 - 03:38
luistertijd 06:04 - leestijd 03:38

Getest Guerlain My Super Tips

Je wilt natuurlijk niet dat je huid verraadt dat je nacht te kort was, dat je gespannen bent door een overvolle agenda, dat je je te buiten bent gegaan aan junkfood of dat je in een permanente staat van jetlag verkeert na een lange intercontinentale vlucht… Daarom heeft Guerlain My Super Tips bedacht, een survival kit die snelle en efficiënte oplossingen biedt voor dagelijkse schoonheidsproblemen. Althans… dat beloven ze.

De My Super Tips komen in vijf varianten voor vijf specifieke problemen. En omdat ze allemaal verpakt zijn in een tube van 15 ml, zijn deze Super Tips ook super handig om mee te nemen op reis. Begin juli vloog ik zelf voor een week naar Dubai. Dé ideale gelegenheid om enkele tubetjes mee te nemen in mijn handbagage.

Guerlain My Super Tips

Crème SOS: voor de huid in nood

Deze crème is volgens Guerlain geschikt voor iedere huid die “in staat van kwetsbaarheid verkeert.” Wanneer het weer op hol slaat met een snijdende kou en uitdrogende wind… Wanneer de stress toeslaat met als gevolg rode vlekken en jeuk… Of zoals in mijn geval: een vlucht van zes uur in een vliegtuigcabine waarvan de luchtvochtigheid per definitie te laag is en je huid snel uitdroogt.

De Crème SOS bevat onder meer de ’terugvetter’ squalaan, de ‘bevochtiger’ glycerine en ceramiden. Drie ingrediënten die erom bekend staan de barrièrefunctie van de huid te beschermen en herstellen, en uitdroging te voorkomen.

Guerlain Creme SOSIk breng de Crème SOS voor de vlucht royaal aan op mijn gezicht. Het is een dikke crème die je even goed moet uitsmeren. Hij droogt mooi mat op, bijna poederig. De luxe geur maakt het tot een pure verwennerij. Wat ook een verwennerij is, is dat mijn huid tijdens de vlucht niet droog of trekkerig aanvoelt. Deze crème maakt zeker zijn claim waar. Ik gebruik hem tijdens de vlucht ook nog een paar keer als lippenbalsem en handcrème (… maar dan zijn je 15 ml wel heel snel op). Mocht je een verkoudheid te pakken hebben, dan is dit typisch zo’n product dat je op de schrale randjes van je rode neus wilt smeren.

Shop hier online

Midnight Secret: extra slaap voor je huid

Na de nachtvlucht van Amsterdam naar Dubai duiken manlief en ik in onze hotelkamer nog even onder de wol om wat slaap in te halen. Voor het slapen gaan reinig ik mijn gezicht en gebruik ik de Guerlain Midnight Secret in plaats van een nachtcrème. Dit product dat volgens Guerlain “slaapt in uw plaats” bestaat trouwens al 25 jaar in grote verpakking. Het zou dus heel goed kunnen, dat je hier al mee bekend bent.

Guerlain Midnight SecretGingko biloba stimuleert de microcirculatie van de huid en daarmee de afvoer van gifstoffen. Het afvoeren van deze gifstoffen is een normaal ‘nachtelijk’ proces van je huid en hoe langer je slaapt, des te meer gifstoffen worden afgevoerd. De Midnight Secret versnelt dit proces, waardoor je in kortere tijd hetzelfde resultaat bereikt.

Deze fluweelzachte crème, die dunner is dan de Crème SOS, ruikt naar lavendel en tonkaboon. Vooral lavendel staat erom bekend dat de geur kalmerende eigenschappen heeft en daardoor een goede nachtrust stimuleert. Ook deze crème ruikt heerlijk en ik begrijp meteen waarom dit al een kwart eeuw een bestseller is. Na ons ‘schoonheidsslaapje’ voelt mijn huid heerlijk zacht aan.

Shop hier online

Radiance in a Flash: laat de huid weer stralen

Na de Crème SOS tijdens de vlucht en de Midnight Secret tijdens het voor een paar uurtjes bijslapen, komt de slot de Radiance in a Flash heel goed van pas. Iedereen die veel en lang vliegt, weet dat het je huid dof en grauw maakt. Vergelijk het met veel korte nachten achtereen, of een flinke griep. Momenten waarop je dit product dus ook goed kunt gebruiken.

Net als de Midnight Secret bevat dit product gingko biloba om de doorbloeding te stimuleren en die gezonde blos terug te toveren op je wangen. Glycerine hydrateert de huid en strijkt daarmee de droogterimpels glad(der). Je glow wordt een handje geholpen door minuscule parelmoerdeeltjes.

Guerlain RadianceRadiance in a Flash heeft een frisse, gel-achtige textuur die snel intrekt. Niet alleen de textuur is fris, ook de geur. Een heerlijke amberachtige citrusgeur. De glycerine bevochtig de huid inderdaad goed en kleine droogtelijntjes – vooral rondom mijn ogen – zijn wat minder zichtbaar. Het effect van de parelmoerdeeltjes valt me, na het uitsmeren, wat tegen. Terwijl ze op mijn hand juist zo goed zichtbaar zijn!

Volgens Guerlain hoef je na het aanbrengen van de Radiance in a Flash alleen maar even af te poederen, maar daarvoor mis ik helaas toch de SPF in het product. Zeker op een zonnige bestemming als Dubai, waar de zon niet schijnt maar brandt.

Shop hier online

Eindoordeel

Wat een fijne producten! Zowel qua huidgevoel als qua zintuigelijke beleving voor je neus. De Super Tips doen wat ze beloven.

Corine DubaiHoewel de kleine tubes erg handig zijn, gaan ze natuurlijk niet heel lang mee. Zeker niet bij dagelijks gebruik. Dan is 27 Euro voor 15 ml wel een beetje kostbaar. Zelf ben ik super zuinig op mijn Super Tips. Ze worden alleen gebruikt tijdens en na het vliegen. Want ik ga op reis en neem mee…

Naast deze drie heerlijke must-have My Super Tips, bestaat de collectie ook nog uit de Super Lips, een voedende lippenbalsem voor droge en gebarsten lippen, en de Stop Spot, een zuiverende anti-blemish behandeling op basis van salicylzuur en zink.

Lees ook