Kunstproject wordt een sociaal experiment

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

Zeg eens wat vaker: “Je bent mooi”

Enige tijd geleden heb je op BeautyJournaal het gesprek tussen columnist Mick Moskamp en plastisch chirurg Frank Niessen kunnen lezen. Gemist? Klik dan hier om naar het artikel te gaan.

Schoonheid een blik in de ogen

Conclusie van Frank en Mick tijdens dit gesprek was dat schoonheid vooral een blik van levensplezier in je ogen is. Frank: “Schoonheid zit in de ogen. In combinatie met levensplezier. Je kunt nog zo’n perfect gezicht hebben, maar als je een domme of een boze uitstraling hebt, dan vervaagt die perfectie. De essentie zit rondom de ogen. Want ogen zijn een weerspiegeling van de ziel. Als ik op mijn werk binnen kom en er zitten twee meisjes aan de balie, dan weet je in een fractie van een seconde of ze happy zijn of niet. Dat is dus nummer één. De blik.”

Kunstproject mondt uit in een sociaal experiment

Dat je mensen een handje kunt helpen om zich happy te voelen en daardoor weer te gaan stralen, ontdekte ook de Amerikaanse studente Shea Clover toen zij voor haar kunstopleiding bezig was met een kunstproject, waarbij ze mede-studenten op school fotografeerde. Tijdens het fotograferen zei ze tegen iedere student: “You are beautiful!”

Het resultaat is indrukwekkend en hartverwarmend. Je kunt het gerust een sociaal experiment noemen, in plaats van een kunstproject. Het is dan ook geen verrassing dat het volgende filmpje op YouTube inmiddels bijna 12 miljoen keer is bekeken:

Na het bekijken van dit filmpje hebben we nog maar één tip voor je. Zeg eens wat vaker: “Je bent mooi.” Tegen je vrienden, je collega’s, een willekeurige voorbijganger desnoods. En niet te vergeten… tegen jezelf!

Lees ook