Deze cosmetica veroorzaakte een ware revolutie

02:58 - 01:46
luistertijd 02:58 - leestijd 01:46

Meest invloedrijke cruelty free beauty producten

We willen dat cosmetica goed is voor onze huid en voor onze gezondheid. En als het even kan ook goed voor dieren (cruelty free). Een dagcrème smeert toch minder fijn, wanneer je weet dat het testen hiervan dierenleed met zich meebrengt. In dit artikel zetten we een aantal cruelty free beauty producten op een rij die een ware revolutie hebben veroorzaakt in de cosmetica industrie. En bovendien ook nog eens zo succesvol zijn dat ze de komende jaren niet vallen weg te denken uit de schappen.

Bare Escentuals BareMinerals Powder Foundation

Deze foundation wordt ook wel de ‘moeder van de minerale make-up beweging’ genoemd en heeft poederfoundations een gehele nieuwe dimensie gegeven.

Dr. Dennis Gross Skincare Alpha Beta Peel

Deze innovatieve twee staps formule stond aan de basis van de ‘do-it-yourself’ peelings.

Josie Maran Pure Argan Oil

Gecreëerd door fotomodel Josie Maran, veroorzaakt dit product een ware run op huidverzorgende oliën.

PureOlogy Hair Products

De Serious Color Care lijn vond zijn oorsprong toen Jim Markham een sulfaatvrije shampoo creëerde voor een vriend met kanker. Dit was het begin van de ‘sulfaatvrije shampoo revolutie’.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer

Smashbox verstootte alle andere merken van de troon toen het de Photo Finish Foundation Primer lanceerde. In het selfie tijdperk is dit product een absolute must-have.

Tester Sabine testte deze primer al eens. Lees hier haar review.

Physician’s Formula Beauty Balm

De allereerste beauty balm voor je lippen én wangen. Dit product – dat in laagjes kan worden opgebouwd – versterkt de natuurlijke glans van je lippen en wangen met verhelderende antioxidanten en vochtinbrengende kruidenextracten.

Pacifica Alight Multi-Mineral BB Cream

Dit multi-taskende wonder hydrateert, verheldert en perfectioneert de huid met een mooie nude finish, terwijl het meteen een goede basis is voor make-up. De minerale pigmenten passen zich aan de huid aan, zodat één tint geschikt is voor alle huidtypes, van licht tot donker.

Tarte Colored Clay CC Primer

Boordevol kleurcorrigerende klei is deze corrigerende stick revolutionair in het bereiken van de perfecte teint.

e.l.f. Studio Cream Eyeliner

Smudge-proof en watervast. Met deze crème formule creeer je moeiteloos mooie dunne of juist gedurfd dikke lijnen.

Paul Mitchell Color Protect Locking Spray

Paul Mitchell was een van de eerste merken die cruelty free hoog in het vaandel had staan en sindsdien heeft het merk ons op dat gebied niet teleurgesteld. De Color Protect lijn beschermt de kleur, terwijl het gelijktijdig glans geeft aan je haar.

Check ook de online database

Wil jij weten of jouw beauty producten cruelty free zijn? Check dan de database van het Amerikaanse PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

Bron

Lees ook