Laat Gerti voortaan het lakken achterwege?

05:02 - 03:01
luistertijd 05:02 - leestijd 03:01

Getest Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System

De zomer is begonnen. Tijn om sandalen en slippertjes uit de kast te halen en onze voeten toonbaar te maken. Corine testte eerder dit jaar al een aantal eeltverwijderaars. Ik richt me in deze review echter niet op eelt, maar op mooie nagels en test Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System, voor handen en voeten. Ik test het product voor mijn voeten.

GertiHet Scholl elektronisch nagelverzorgingssysteem werkt op batterijen en heeft drie opzetstukjes: een om je nagels te vijlen, een om ze te polijsten en een om ze te laten glanzen. De opzetstukjes hebben elk een andere kleur, maar gelukkig zijn ze ook  genummerd. Als je alle drie de stappen doorloopt, zou je mooi gevormde en glanzende nagels moeten krijgen, aldus de claims. Het systeem heeft twee snelheden.

Stap 1: vijlen

Vijlen doe je met de grofste vijl, nummer 1. De eerste keer dat ik hem gebruikte, wilde ik er mijn nagels een stukje mee inkorten. Dat werkt dus niet. De vijl is niet krachtig genoeg, ook niet in de hoogste stand. De tweede keer dat ik het nagelverzorgingssysteem gebruik, knip ik daarom mijn nagels eerst.

Tip van Gerti: doe dit na het douchen, dan zijn je nagels wat zachter en breken ze niet.

Scholl vijlen

Met de elektronische vijl kan ik na het knippen van mijn nagels de scherpe randjes net wat zachter maken en afronden, maar echt veel verschil zie ik niet. De claim dat je met deze vijl je nagels in vorm kunt vijlen, wordt dan ook niet waargemaakt. De glasvijl van OPI werkt bijvoorbeeld een stuk beter en sneller om je nagels in te korten en de juiste vorm te geven. Je zult je nagels eerst goed in vorm moeten knippen en daarna aan de slag moeten gaan met het apparaat.

Stap 2:  polijsten

Dit vind ik altijd een spannende stap. Haal ik niet te veel van mijn nagelbed af? Bij mijn handen heb ik de ervaring dat mijn nagels na polijsten sneller splijten.

Het opzetstuk is iets te groot voor mijn kleine teennagels. Ik dacht nog even dat zo’n grote vijl makkelijk was. Hup, in een keer klaar met je nagel. Maar omdat nagels wat rond lopen, raak je met de vijl nooit je hele nagelbed. Het is moeilijk om in de hoekjes te komen. Ik ga niet extreem ver, vanwege het risico op splijten. Uiteindelijk krijg ik mijn nagels ietsje gladder. En… ze splijten gelukkig niet!

Scholl polijsten

Stap 3: glanzen

Ik heb wel eens een manuele glansvijl gebruikt van Herôme, die gaf echt een mooi, diepglanzend resultaat. Het resultaat van deze derde stap van het nagelverzorgingssysteem van Scholl vind ik daarentegen teleurstellend. De foto hieronder laat een matige glans zien. Misschien is ook hier het euvel dat de vijl te groot is voor mijn kleine nagels. Maar dit systeem wordt aanbevolen voor handen èn voeten. En het is echt niet zo dat ik de enige vrouw ben met kleine teennagels…

Scholl glanzen

Nagelolie om het af te maken

Bij het nagelverzorgingssysteem van Scholl heb een nagelolie ontvangen van hetzelfde merk, voor verzorgde en gevoede nagels. De belangrijkste ingrediënten zijn: zonnebloemolie, amandelolie, lijnzaadolie, avocado-olie. Verder zit er een drupje arganolie in en sheabutter. De nagelolie gebruik je na de derde stap. Op deze nagelolie is niks aan te merken. Hij is mooi dun en smeert daardoor lekker uit.

Er zitten bovendien allemaal goede verzorgende oliën in. Natuurlijk maakt het je tenen of vingers wat vettig. Meestal laat ik een nagelolie 20 minuten intrekken, masseer dan mijn handen en wrijf eventueel restant aan een handdoek af. Het resultaat is heerlijk zachte nagels en nagelriemen.

Conclusie

Mooie glanzende nagels staan prachtig verzorgd in open schoentjes. Kleur is niet per se nodig. Toch kies ik er, ondanks al het werk, voor om mijn nagels in een vrolijk kleurtje te lakken. Voor de liefhebbers. De kleur op de foto is YSL Blue Majorelle!

Scholl eindresultaat

 

Het glansresultaat van het Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System was teleurstellend en het kostte me alles bij elkaar veel tijd. Als ik geen kleur zou willen op mijn nagels, dan zou ik in dit geval nog altijd een glanzende topcoat gebruiken. Dan ben je in elk geval verzekerd van een mooie glans.

De elektronische nagelvijl kost rond de €30. Mijn advies? Investeer in een goede nagelvijl. Die van OPI kost €17,95 (shop ‘m hier online). Als je hem niet laat vallen, gaat hij jaren mee. Daarnaast werk hij sneller en beter. Voor verzorging van je nagels is de nagelolie van Scholl wel een aanrader. Shop deze hier online.

 

Lees ook