Klinisch bewijs dat hoogwaardig uv-bescherming helpt

04:46 - 02:51
luistertijd 04:46 - leestijd 02:51

Actinica: all year round bescherming tegen huidkanker en lichtallergie

actinica lotion1 op de 6 Nederlanders ontwikkelt huidkanker in zijn of haar leven. Er zijn verschillende vormen van huidkanker. Een van de eerste tekenen van huidkanker is meestal een abnormale, maar relatief onschadelijke verandering op de huid. De 4 belangrijkste vormen zijn:

Raadpleeg altijd een arts als u zich zorgen maakt over huidkanker.

Shop hier online

 

Preventief gebruiken – geadviseerd door dermatologen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Actinica® Lotion effectief is in het voorkomen van actinische keratose en het plaveiselcelcarcinoom. Actinica lotion wordt veel voorgeschreven door dermatologen bij het voorstadium van huidkanker of na een behandeling van huidkanker, bij immunosuppressie (patiënten met orgaantransplantatie) en bij lichtdermatose (zon- en lichtallergie).

Waarom er geen spf op staat terwijl het er wel in zit

Op Actinica lotion staat geen zonbeschermingsfactor vermeld. Dit komt doordat Actinica Lotion een medische hulpmiddel is. Bij een medisch hulpmiddel wordt de werking niet bepaald op de zonbeschermingsfactoren maar op klinische eindpunten, dus op de werkelijke werking van het product op het lichaam (voorkomen bepaalde vormen van huidkanker in dit geval). Wettelijk gezien mag op zonbescherming geen hogere zonbeschermingsfactor dan 50+ worden geclaimd. De zonbeschermingsfactor in Actinica lotion ligt ver boven de 50+.

in de zon beschermd

Bescherming, hydratatie, zelfs voor de meest gevoelige huid

Actinica® Lotion is een medisch hulpmiddel voor preventie tegen bepaalde vormen van niet-melanome huidkanker. Actinica® beschermt tegen zowel UVA- en UVB-stralen, bevat een breed spectrum fotostabiele filters en is waterbestendig. Daarnaast heeft Actinica® Lotion hydraterende eigenschappen en verzorgt het de huid. De lotion wordt goed verdragen, zelfs door de zeer gevoelige huid, door het ontbreken van geurstoffen en conventionele PEG emulgatoren.

Klinische studies tonen aan

Actinica® Lotion is het eerste en enige medische hulpmiddel waarvan in een klinische studie bewezen is dat het verschillende soorten niet-melanome huidkanker voorkomt:

– Gedurende 2 jaar 53% reductie van actinische keratose-plekjes bij regelmatig gebruik van Actinica® Lotion

– Gedurende 2 jaar geen nieuwe invasieve plaveiselcelcarinomen bij regelmatig gebruik van Actincia® Lotion.

Actinica Lotion is een anti-zonnebrandcrème en middels haar klinisch onderzoek heeft de producent bijdragen aan het bewijs dat anti-zonnebrandcrème werkt in de preventie tegen huidkanker.

Shop hier online

 

actinica lotionGebruik het all year round als preventie  

Actinica® Lotion biedt een zeer hoge bescherming voor de huid die eerder beschadigd is door UV-straling. Indien Actinica® Lotion correct wordt gebruikt, zal het helpen huidkanker te voorkomen. Gebruik de lotion preventief, het hele jaar door bij blootstelling aan zonlicht, op die lichaamsdelen die worden blootgesteld.

Als je make-up gebruikt, breng Actinica® Lotion dan onder de make-up aan en gun de lotion de tijd om in te trekken voor je de make-up aanbrengt. Gebruik voldoende Actinica® Lotion:

Shop hier online

 

Lees ook