Monique gaat haar decollete laten behandelen.

07:34 - 04:32
luistertijd 07:34 - leestijd 04:32

Skinboosters: voeden, beschermen en weer stralen

Als trouwe lezers van BeautyJournaal weten jullie inmiddels precies wat je moet doen om je huid in topconditie te houden. Het voeden en beschermen met de juiste werkzame stoffen in crèmes is essentieel, net zoals goede zonbescherming.

 

Skinboosters komen verder dan crème

Maar je weet ook dat werkzame stoffen maar tot een bepaald niveau in de bovenste huidlaag komen en dat een prikkeling van celcommunicatie het verder moet zien te brengen. De Skinboosters helpen hierbij een handje.

Door het toedienen van een bepaalde hoeveelheid kleine prikken worden al die zo vitale stoffen nog dieper in je bovenste huidlaag gebracht. Daar waar ze direct hun werk kunnen doen. Je huid leeft er enorm van op. Hij zal weer gaan stralen, meer volume krijgen en zachter en veerkrachtiger aanvoelen.

 

Veertien verschillende boosters

Skinboosters van Skin Tech Pharma Group kunnen verschillende problemen aanpakken, legt Mieke Mulder, van Skin Tech Pharma Group uit. ‘Verslapping van de huid met speciale hyaluronzuurprikjes, kringen en wallen, cellulite met speciale vetafbrekende stoffen en haarverlies. De stoffen worden ingebracht met behulp van microneedling, met een speciale intradermale injector.’

Hyaluronzuur is de basis van elke skinbooster

Hyaluronzuur is het natuurlijke bestanddeel van de huid dat voor hydratatie zorgt en is daarom veelal de basis van de verschillende skinboosters, aangevuld met een specifiek biorevitalisatie complex bestaande uit vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren om bijvoorbeeld de huid te voeden, te verstrakken of in geval van XL-Hair®, de haarfollikels te stimuleren.

Niet te vergelijken met injectables

‘Skinboosters zijn niet te vergelijken met gewone injectables,’ verklaart Mieke Mulder. ‘Er wordt met verschillende soorten naaldjes gewerkt, van gewone naalden, tot meerdere kleine naalden, een dermaroller…en altijd oppervlakkig in de huid. Daarnaast is het hyaluronzuur niet gecrosslinkt zoals dat wel gebeurt bij injectables. Crosslinken is nodig om de injectables in stand te houden in de huid voor langere tijd. Crosslinking stoffen kunnen soms bijwerkingen geven. Het hyaluronzuur in de Skinboosters is heel natuurlijk en wordt mooi in de huid opgenomen.’

Naast de skinboosters met hyaluronzuur zijn er ook skinboosters op basis van organisch silicium voor een nog sterkere collageenboost. Deze worden vaak ook gecombineerd met de andere skinboosters zodat er een optimale skinbooster ontstaat.

Bekijk hier ook een filmpje over de toediening van Skinboosters – met een gewoon klein naaldje:

Welke Skinboosters zijn er, voor welke huidproblemen?  

Huid met zonschade

De RRS® HA Injectable met hyaluronzuur is geschikt voor de behandeling van oppervlakkige rimpels en hydrateert de huid. Het is geschikt voor de beschadigde huid door roken, zon, luchtverontreiniging. In deze skinbooster wordt niet-gecrosslinkt hyaluronzuur gecombineerd met een zg. biorevitaliserend complex, bestaande uit maar ondermeer  flavonoïden (hesperidin en quercetin e.a.), vitaminen o.a. B, C, F, antioxidanten (fytisch zuur en alfa liponzuur e.a.), aminozuren (valine, taurine e.a.), polyfenolen (viniferin, resveratrol e.a.), sporenelementen, co-enzymen. Afhankelijk van de huidconditie zullen 3 of meer behandelingen plaatsvinden.

Tegen oxidatieve stress

Een mooie voorbereiding op de zomer is ook de Hyalift, met hyaluronzuur en en antioxidanten. Er zit een hoge dosering hyaluronzuur in (van 35 tot 75 mg in 5 ml). De antioxidanten cocktail bestaat uit o.a. resveratrol. Voor optimaal resultaat worden er 4-6 behandelingen gegeven met een interval van een week.

Wallen en kringen

In de Skinbooster voor wallen en kringen, RRS® HA Eyes, is hyaluronzuur gecombineerd met vitaminen, anti oxidanten en andere revitaliserende stoffen als hierboven genoemd, maar ook peptiden en organisch silicium om vochtwallen, donkere kringen en fijne lijntjes te behandelen. De stoffen hebben een verhelderend, oplichtend effect en stimuleren de bloedcirculatie. De oogcontour zal er frisser uit gaan zien. Standaard zijn vier behandelingen nodig met een tussenpoze van 2 weken.

Cellulite

Voor de aanpak van cellulite is er De RRS® HA Cellutrix. Het kan worden toegepast op de benen, de buik, de billen en de zij. Een standaard protocol omvat 4-6 sessies met een interval van een week. RRS® HA Cellutrix ( hyaluronzuur, de revitaliserende cocktail en ook triferulisch zuur, cafeine, l-carnitine en fucoxanthine e.a.) kan goed gecombineerd worden met RRS Silisorg voor een gelijktijdige collageen stimulatie. Voor thuis gebruik je een speciaal ontwikkelde crème, AD Daily Care Cellutrix®

 Striae en littekens krijgen speciale aandacht met RRS® HA Strimatrix. Hierin zitten de volgende stoffen: hyaluronzuur, organisch silicium, groeifactoren voor fibroblasten, aminozuren, flavonoiden e.a.

Haaruitdunning en kale plekken

Tot slot is er een interessant product om haaruitdunning en kaalheid (alopecia) af te remmen, door extra voeding te geven aan de haarzakjes met behulp van microneedling. De behandeling is geschikt voor jong volwassenen tot mensen van middelbare leeftijd. Het belooft actieve haaruitval binnen 3 maanden te stoppen en de groei van nieuwe haren binnen 6 maanden te stimuleren. XL Hair® bevat ondermeer Hyaluronzuur, groeifactoren voor fibroblasten, sodium DNA, sporenelementen, vitaminen, peptiden, terpenen, vetzuren, flavonoiden en antioxidanten, aminozuren.

Een behandeling voor mannen uit 6 sessies en voor vrouwen uit 8 sessies. XL Hair® bevat geen Minoxidil en 5-alpha-reductase inhibitoren (veelgebruikte medicatie met relatief veel bijwerkingen).

Huid voordat de kuur begint

Monique krijgt een decolleté kuur

Als proef op de som gaat BeautyJournaal’s Monique ook een kuur doen. Om de verslappende huid van haar decolleté op te knappen. Ik ga in een kuur van drie behandelingen om de twee weken een combinatie van Hyalift 75 Proactive (hoog gehalte hyaluronzuur met biorevitalisatiecomplex) en Silisorg (organische silicium voor een extra collageenboost) krijgen.

Niet pijnlijk

Het toedienen van de Skinboosters met microneedling is niet pijnlijk, zegt Mieke. De stofjes worden ook met precisie in de huid gelegd, de naaldjes van een lengte die dit precies afmeet. In het geval van Monique zal ze haar huid thuis verder behandelen met de crème Relaxskin om de huid te ontspannen en verdere rimpelvorming af te remmen.

Wat je moet weten over het micro needling apparaat

De microneedling vindt plaats met de U225® Intradermale Injector. De stofjes worden op een gecontroleerde manier in de huid gelegd. De downtime is hierdoor vrijwel nihil. Naast het collageen activerende effect van microneedling wordt de specifieke skinbooster direct aan gebracht onder de huid waardoor de vloeistof precies op de plaats komt waar het werkt.

Wat zijn de eigenschappen van hyaluronzuur? 

Wat zijn de functies van de biorevitalisatie cocktail (formulering verschilt per Skinbooster)? 

Ga hier naar de website voor meer informatie en zoek een behandelaar bij jou in de buurt voor een kuurbehandeling op. Zo kun je stralend de zomer in!

Lees ook