Verrukkelijk zacht en vriendelijk voor je huid

04:12 - 02:31
luistertijd 04:12 - leestijd 02:31

Academie Aromatherapie

Onlangs testte ik voor het eerst een crème van Academie Scientifique de Beaute uit Frankrijk: de Princess Cream. Ik kende het merk al vele jaren, het is een mooi salonmerk. Ik was aangenaam verrast over de kwaliteit van de peptidencrème die ik mocht testen. Gebaseerd op een van de eerste recepturen die het merk ooit maakte, en voor de gelegenheid verpakt in het oorspronkelijk opaal glazen potje.

FullSizeRender-22

De kracht van essentiële oliën

Toen ik deze twee producten uit de Aromatherapie lijn ontving, was ik direct weer nieuwsgierig. Academie is er trots op dat het al decennia lang hele pure plantaardige stoffen gebruikt in haar huidverzorging: met name essentiële oliën, vanwege hun heilzame werking.

Planten uit de regio

Daarbij gaat het bedrijf ook heel regionaal te werk: er worden plantenstoffen gebruikt die in Frankrijk verbouwd worden. Daarmee zet Academie zichzelf ook neer als een heel authentiek merk. De lijn bestaat uit vijftien producten en in de brochure wordt ook nauwkeurig aangegeven wat de oorsprong is van de gebruikte plantenstoffen en in welke concentraties ze verwerkt zijn. Er zijn cleansers, een mooie serie serums, een serie crèmes voor alle huidcondities en een fijn masker.

Ik testte de Nourishing Cream voor de droge huid en het Radiance Mask.

Deze producten zitten nu verpakt in een leuke actieset, ga hier naar de website om te bekijken. En hier vind je verkooppunten.

FullSizeRender-27In de Nourishing Cream zit essentiële hars van mimosa, pruimenolie en pruimenboter in een complex van 3,5%, uit de Gascogne streek. In de basisformule zit zonnebloemolie, olijfolie, sheabutter, en vrijwel bovenaan staat triisononanoin wat een algemene trygliceride is, een plantaardige olie. Deze crème is vrijwel opgebouwd uit plantenoliën en in een zeer mooie formule gegoten met een prettig huidgevoel.

Zachte goed opneembare crème

Helemaal niet zo vet namelijk als je vermoedt. De crème trekt mooi in, maar geeft absolute zorg aan mijn drogere wangen en hals en decolleté. Ik vind hem ook erg fijn combineren met een vitamineserum eronder, en make-up gaat er ook prima overheen. Ik gebruik hem zelfs wel eens als extra laagje over mijn retinol-creme heen om de typische retinoide reactie af te remmen. Een vriendelijke crème met een heel betrouwbare formule, een multifunctionele vriendin, die je niet in de steek laat.

En dan het masker! Het Radiance Mask, geschikt voor alle huidtypen. Het wordt omschreven FullSizeRender-26als een verfrissend masker met essentiële olie van Cipres en bosbesextracten die de huid onmiddellijk hydrateren. Het complex is 1,5% van de totale formule, die overigens niet geheel plantaardig is, waaronder het conserveermiddel niet. Bovendien worden er enkele vormen van alcoholen gebruikt. Niet gevreesd, want dankzij uitstekende formulering is er totaal geen sprake van een uitdrogend effect, maar juist van een versneld hydraterend effect.

Heerlijk verkoelend effect

Ik ben dol op dit masker. Vooral omdat het een verkoelend effect geeft aan de huid, naast de snelle hydratatiekracht. Die verkoeling vind ik heerlijk als ik met mijn Iluminage laser op mijn rimpeltjes heb gewerkt. De huid is dan warm en neigt sneller uit te drogen. Ik laat dit masker er gewoon opzitten. Ook op mijn hals en decolleté, als heerlijke sneller oppepper, en zelfs op mijn handruggen als ze er wat craquelé uitzien. Het is voor mij een product dat ook mee op reis gaat en mijn huid behoefte heeft aan een opkikker. Heerlijk als aftersun ook!

Beide producten hebben een zeer zachte geur. Het masker is fris-kruidig met een zweem van dennengeur, en de crème heeft een amandel-gourmand achtige ondertoon.

FullSizeRender-21

Mijn verlanglijstje voor Academie producten begint te groeien. Ik word nu ook nieuwsgierig naar de serums…

Ga hier naar de website van Academie om alle mooie producten te bekijken. Voor een verkooppunt bij jou in de buurt, klik je hier.

Lees ook