Mardge Pascaud geeft advies

05:32 - 03:19
luistertijd 05:32 - leestijd 03:19

Zonbescherming van Pascaud: wat kies je en waarom?

Als gevorderd cosmeticagebruikster weet je natuurlijk al lang dat zonbescherming een must is. Maar weet je ook waar je op moet letten als je een product koopt, en wat nu eigenlijk echt goede bescherming is voor jouw huid? Mardge Pascaud geeft je de ins & out. Veilig en beschermd in de zon!

Eerst maar wat achtergronden over de soorten licht die onze Aarde bereiken:

Zonlicht bestaat uit verschillende lichtstralen: ultraviolet, zichtbaar licht en infrarood licht. Ze zijn overdag altijd aanwezig, of het nu bewolkt is of niet. Ultra violet licht is onder te verdelen in UV-A, UV-B en UV-C stralen.

UV-C

UV-C is een zeer intensieve zonsterkte en bereikt de aarde gelukkig (nog) niet! UV-C wordt tegen gehouden door de ozonlaag. Vandaar dat wanneer er een gat in de ozonlaag zit (gedeelte boven Australië), je beter heel goed moet oppassen. Deze straling kan kankerverwekkend zijn.

UV-B

UV-B (5%) wordt gedeeltelijk uitgefilterd door de ozonlaag en bereikt de aarde wel. Bewolking en glas houdt UV-B straling tegen. UV-B dringt door tot in de opperhuid, de bovenste laa g van de huid. Het zorgt voor de bruining en aanmaak van vit. D. Daarnaast veroorzaakt het ook verbranding (burning) van de huid wanneer deze niet goed beschermt wordt. Door zonverbranding wordt de natuurlijke bescherming van je huid beschadigd en aangetast, en kan dit uiteindelijk leiden tot huidkanker.

Wanneer een product bescherming biedt tegen UV-B straling, wordt dit uitgedrukt met een SPF (Sun Protection Factor) zoals bij de hydraterende zonbeschermingsspray voor het lichaam, de Pascaud Sunscreenspray. De beschermingsfactor  >SPF 30 in de Sunscreenspray biedt een hoge bescherming tegen verbranding (UV-B). Daarnaast bevat deze spray ook een hoge bescherming voor UV-A, om de huid beter te beschermen tegen veroudering door de zon en goed om te weten: bevat géén parfum!

UV-A

UV-A (95%) is altijd aanwezig en gaat deels door kleding en glas heen. UV-A dringt door tot in de lederhuid en gaat dus dieper in de huid. Deze straling zorgt voor huidveroudering (aging) door de vrije radicalen die er vrij komen. Ook is deze straling de veroorzaker van melasma, een bruine verkleuring, opeenstapeling van pigment. UV-A straling is ook de veroorzaker van het melanoom (een agressieve huidkanker). UV-A bescherming wordt uitgedrukt in ‘Boots rating’ of met een ‘A’ logo. De Boots rating wordt aangegeven in sterren, 3 sterren *** is een zeer hoge bescherming tegen UV-A straling, zoals bij de UV Defense van Pascaud, voor het gezicht en decolleté.

Het bijzondere van de crème is dat het een echte dagcrème is, trekt snel in en voelt niet vettig aan, en toch volop zonbescherming biedt! De UV Defense beschermt tegen veroudering door de zon (UV-A High ***) en zon verbranding (>SPF 30). Ook dit product bevat géén parfum.

Welke typen filters doen wat in een zonbeschermingscrème?

  1. Organische filters (ook wel chemische filters genoemd) trekken in de huid en absorberen de UV-straling, wordt omgezet in een niet schadelijke vorm
  2. Anorganische filters (fysische filters) leggen een laagje op je huid en zorgt voor een weerkaatsing van licht. Dit kan door bijvoorbeeld mineralen zoals titanium dioxide.
  3. Anti-oxidanten zorgen voor bescherming tegen de vrije radicalen.

De UV Defense en Sunscreenspray bieden een breedspectrum bescherming, ze bevatten zowel organische filters als ook anorganische filters.

Wat kun je nog meer doen voor een goede bescherming tegen de zon?

  1. Breng je zonnebrandcrème voldoende dik aan voordat je gaat zonnen. Zo kan deze goed intrekken en ben je ook op weg naar bijv het strand of zwembad goed beschermt. Wanneer je pas gaat smeren op het moment dat je al een zonnebrand voelt opkomen, is het vaak al te laat.
  2. Breng herhaaldelijk nog een laagje zonnecrème aan gedurende de dag, het beste na ± 2 uurtjes wanneer normaliter de bescherming op z’n einde loopt.
  3. Een hoed, zonnebril en schaduw kunnen ook goed helpen, zeker op het heetst van de dag.

Ga hier naar de website van Pascaud Beauty.

…Maar er is nog iets: nutriceutica!

Pascaud heeft ook een speciaal voedingssupplement om jouw huid van binnenuit te helpen voor zonbescherming: Bronzestim. Zo zorgt oa betacaroteen voor een rechtstreekse bruining en l-fenylalanine-l-tyrosine en PABA ondersteunen de aanmaak van melanine. De anti-oxidanten in dit product geven een bescherming tegen vrije radicalen, zo zijn oa luteïne, lycopeen, foliumzuur, vit C en selenium echte celbeschermers. Ook het herstel na het zonnen gaat sneller en beter.

Ga hier naar de website van Pascaud Beauty, ook om te shoppen!

Bescherming en bruinverlenging

De huid wordt beschermd van binnenuit, het zorgt het er voor dat het pigment beter wordt aangemaakt en dat resulteert in een mooie egale en diepere bruining. En je hebt langer plezier van je mooie zomerse tan! Ook ondersteunt het de zongevoelige huid, in dat geval is het het best om de gehele zomer periode je huid van binnenuit te beschermen met de Bronzestim.

Let op: het geldt niet als vervanging van een zonbeschermingscrème maar een aanvulling voor een optimale bescherming!

Lees hier meer beschermingstips van Mardge Pascaud.

Lees ook