Met een innovatieve driehoekige punt

06:30 - 03:53
luistertijd 06:30 - leestijd 03:53

Getest Anastasia Brow Definer

Volgens de informatie bij de Brow Definer heeft wenkbrauwengoeroe Anastasia twee jaar de tijd genomen om dit nieuwe product te ontwikkelen en te perfectioneren. Vooral de driehoekige punt van het wenkbrauwpotlood is revolutionair, aldus Anastasia.

Anastasia Brow Definer

Maar wat voegt deze vorm toe? De oplossing is eigenlijk vrij eenvoudig… je kunt het potlood hierdoor op drie verschillende manieren gebruiken:

  1. Dunne lijntjes: gebruik het scherpste deel van de punt om streepjes te trekken en zo het effect van fijne wenkbrauwhaartjes na te bootsen.
  2. Medium lijntjes: gebruik de achterkant van het potlood (de korte zijde van de driehoek) om iets dikkere haartjes na te bootsen.
  3. Inkleuren: gebruik de brede zijde van het potlood om je wenkbrauwen in te kleuren.

En aan de achterkant van het potlood zit nog een vierde toepassing verstopt, namelijk een handig borsteltje om je wenkbrauwen in model te borstelen.

Hoe kies je de juiste kleur?

De Brow Definer is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en daardoor is er – volgens Anastasia – altijd een kleur die bij je past. Maar hoe kies je uit al deze kleuren de voor jou perfecte kleur?

Het geheim zit hem daarbij in het kijken naar je huidtoon, in combinatie met de highlights en lowlights in je haar. Het volgende filmpje laat zien hoe dit in zijn werk gaat:

https://www.youtube.com/watch?v=0ajPAMM_Bas

Ook Anastasia helpt je gelukkig een handje bij het kiezen van de juiste kleur door middel van een handige kleurenkaart. Op basis van deze kaart kies ik voor de kleur Blonde.

Anastasia Brow Definer Kleurkaart

 Naast kleur ook vorm

Naast de kleur is ook de vorm van je wenkbrauw van belang om de perfecte wenkbrauw te creëren. Een verkeerde vorm kan al snel een permanent boze of juist continu verbaasde blik opleveren. Het volgende filmpje laat zien hoe je de vorm van je wenkbrauw het beste kunt afstemmen op de vorm van je gezicht:

https://www.youtube.com/watch?v=-_3DafZz_9g&nohtml5=False

Tip: Als je geen handigheid hebt in wenkbrauwen epileren, laat de vorm dan aanbrengen door een schoonheidsspecialiste of wenkbrauwexpert. Heb je eenmaal de juiste vorm te pakken, dan is het zelf bijhouden een fluitje van een cent. Je wenkbrauwen in model brengen met wenkbrauwproducten gaat dan ook een stuk makkelijker en sneller.

 Vuistregel voor wenkbrauwen: de ‘golden ratio’

Een vuistregel die altijd van pas komt bij het shapen van je wenkbrauwen is de zogenaamde ‘golden ratio’, dé perfecte verhouding die voor iedereen opgaat. Deze werkt als volgt:

  1. Leg een denkbeeldige lijn – of je wenkbrauwpotlood – verticaal langs je neus. Daar waar de lijn je wenkbrauw kruist, is de binnenste begrenzing (of het begin) van je wenbrauw. Haartjes die verder naar binnen gaan richting het midden van je gezicht, kan je het beste epileren om een ‘unibrow’ te voorkomen.
  2. Leg een denkbeeldige lijn over het randje van je neusvleugel en de iris van je oog. Daar waar de lijn je wenkbrauw kruist, komt het hoogste deel van je wenkbrauw. Vanaf dat punt loopt je wenkbrauw naar beneden toe.
  3. Leg een denkbeeldige lijn over het randje van je neusvleugel en de buitenkant van je oog. Daar waar de lijn je wenkbrauw kruist, is de buitenste begrenzing (of het einde) van je wenkbrauw.

Zelf zet ik bij het shapen van mijn wenkbrauwen altijd eerst drie stippen met mijn wenkbrauwpotlood op de belangrijke punten van de golden ratio, een truc die ik heb afgekeken uit het volgende filmpje over de Anastasia Brow Wiz, de voorganger van de Brow Definer:

https://www.youtube.com/watch?v=7U7of1uQxBo

Stap voor stap de perfecte wenkbrauw

Na al deze wenkbrauwtheorie is het de hoogste tijd een en ander in de praktijk te brengen.

Ik vul eerst mijn wenkbrauwen in met de brede kant van de Brow Definer in Blonde; dit blijkt de juiste kleur te zijn. Het product brengt makkelijk aan en geeft de juiste hoeveelheid kleur af. Daarna borstel ik mijn wenkbrauwen in model en bekijk of ik her en der nog wat fijne haartjes wil tekenen met de scherpe kant van de punt. Misschien aan de buitenkant van mijn wenkbrauwen; daar zijn ze niet heel vol. Het valt me op dat je de haartjes die je met de scherpe punt tekent niet heel goed ziet, zeker wanneer je je wenkbrauwen op die plaats al met de brede zijde van het potlood hebt opgevuld. Je hebt dan een soort ton-sur-ton effect.

Finishing Touch

Voor wat meer contrast, waardoor mijn wenkbrauwen nog meer spreken, breng ik de Duo Highlighter van Anastasia aan vlak onder de wenkbrauwboog. Je kunt hiervoor ook een hele licht oogschaduw gebruiken. De Duo Highlighter heeft als voordeel dat je heel precies kunt werken, zeker als je de punt scherp houdt. Trek een lijntje met het potlood en vervaag dit vervolgens met je vinger.

Voor de finishing touch fixeer ik mijn wenkbrauwen met de Brow Gel, eveneens van Anastasia. Mijn wenkbrauwen worden vrij lang, waardoor ze gedurende de dag nog wel eens gaan hangen. Met de Brow Gel behoort dat probleem tot het verleden. Zelfs ’s avonds zitten mijn wenkbrauwen nog perfect in model.

Anastasia Brow Definer Voor en Na

Eindoordeel

De Brow Definer is een fijn product dat makkelijk aanbrengt en eenvoudig is in gebruik. Zeker in combinatie met de Brow Gel blijft het product de hele dag onberispelijk zitten.

Het tekenen van haartjes met de scherpe punt is wat lastiger, die komen wat minder goed uit de verf. Wel is de scherpe punt heel fijn om precies mee te kunnen werken en daar gebruik ik hem dan ook het meeste voor. De medium en brede zijde van de punt gebruik je voor het wat grovere werk. Deze veelzijdig – letterlijk en figuurlijk in dit geval – vind ik zeker een meerwaarde ten opzichte van een traditioneel wenkbrauwpotlood, dat altijd dezelfde dikte heeft. Kortom, een aanrader!

Je shopt alle in deze review genoemde producten bij www.greatbeautybar.nl

Lees ook