Voor je beautysleep of samen klaarwakker op te zijn

04:46 - 02:51
luistertijd 04:46 - leestijd 02:51

Het beste matras voor seks

Journalist Mick Boskamp

Het kan een hel en een paradijs zijn tussen de lakens. Door omstandigheden heb ik wel eens nachtenlang niet kunnen slapen. Als ik dan het bed zag ’s avonds werd ik al misselijk van ellende. En wat te denken van het feit dat maar liefst 95 % van de wereldbevolking sterft op een matras?

Maak me gek met knisperende lakens 

Maar dan het paradijs. Voor mij gaat er niets boven een warm kingsize bed als het buiten vriest. En nu het zomer wordt, dan kun je me gek maken met schone, knisperende lakens. Een goed bed. Meer heb je niet nodig in een mensenleven. Een goed bed plus gezelschap. Want alleen slapen kan leuk zijn, maar niet voor lang.  Uit ervaring weet ik dat een bed dan ook steeds smaller wordt.

Een bed waarin je je liggend staande houdt 

Wat is het beste bed voor zowel een beautysleep als om samen klaarwakker in te zijn? Waar moet je op letten bij het kopen van een bed, waarin je je liggend staande weet te houden? Eigenlijk gaat het helemaal niet om het bed, maar om het matras. Want een echt goed matras heeft helemaal geen boxspring, ombouw, hoofdeinde of lattenbodem meer nodig.

Het moet aan een aantal eigenschappen voldoen 

Voor mij heeft een goede nachtrust alles te maken met wat eraan vooraf gaat. Is dat fijn geweest, met alle bijbehorende toeters en bellen, dan ben ik zo vertrokken. Daarom gaan we niet alleen kijken naar een matras waar je geweldig op slaapt, maar waar je ook heerlijk de liefde op bedrijft. Dat matras moet aan een aantal eigenschappen voldoen, heb ik me laten vertellen.

Het moet een snelle reactietijd hebben 

Met een snelle reactietijd wordt de tijd bedoeld dat een matras weer terugkeert naar de oorspronkelijke vorm nadat je erop hebt liggen rollebollen. De liefde bedrijven op een matras met een langzame reactietijd voelt als vrijen in drijfzand. 

Het moet goed kunnen stuiteren 

Als je een matras flink indrukt, moet het meteen terugveren. Als dat gebeurt kan het ervoor zorgen, dat je bij het vrijen een zeker ritme houdt dat voor je werkt in plaats van tegen je werkt.

Het moet geluiddempend zijn 

Zelf vind ik het geen bezwaar als de buren 112 bellen als ik aan het vrijen ben. Geluid maken als je iets lekker vindt, is menselijk. Maar als een matras zich er ook tegenaan gaat bemoeien, wordt het teveel van het goede. Een goed matras helpt mee om geluiden tot een minimum te beperken.

Het moet stevige hoeken hebben 

Vaak zie je dat matrassen slap zijn aan de vier hoeken. En als je avontuurlijk en bewegelijk bent in bed, dan kun je door die slappe hoeken zelfs uit bed vallen. Komen we weer met cijfertjes: wereldwijd sterven er ruim 900 mensen bij het vallen uit bed.

Het moet comfortabel zijn 

En last but not least moet het bed heerlijk zijn om op te liggen. Hoe minder drukpunten een matras heeft, hoe langer je erop wilt liggen, hoe langer en fijner ook de seks zal zijn.

30 dagen proefslapen 

Bestaat er zo’n alleskunner? Wis en waarachtig. Volgens de lovende recensies en de omschrijvingen moeten we bij het matras van Bruno zijn.  Zelfs als je niet van seks houdt, is het een super koop. Vanaf 425,- euro inclusief verzendkosten krijg je een prachtig vormgegeven matras waar maar liefst 8 jaar garantie op zit. Helemaal geweldig is dat je ook nog eens 30 dagen mag ‘proefslapen’. Als je na die periode om wat voor reden dan ook niet voor 100 % tevreden bent over het matras, dan wordt het kosteloos van je teruggenomen. En nergens, zelfs niet in de kleine lettertjes, valt te lezen dat je er gedurende die 30 dagen alleen maar op mag slapen.

Laat die Summer of Love maar komen.

@@@@@@

Wie is Mick Boskamp?
In de 21 jaar dat Mick Boskamp redacteur van Playboy was, ontpopte hij zich als allround reporter en schrijver, maar zijn grote liefde bleef beauty en verzorging. Van zijn hand verschenen talrijke reviews, besprekingen en overpeinzingen over mannengeuren, mannencosmetica, maar zeker ook over vrouwen, de wezens die in zijn ogen handgemaakt zijn om de schoonheid te verkondigen. Dat een en ander met ironie, zelfspot en humor gebeurt, vinden we bij BeautyJournaal juist zo fijn.

Lees ook