Na shapen nu stroben

09:09 - 05:29
luistertijd 09:09 - leestijd 05:29

Homepage Strobing Producten

Getest MAC en Tom Ford strobing producten

Strobing

De nieuwste trend in make-up land is strobing. Wat is strobing nu eigenlijk?

Strobing is het highlighten van bepaalde delen van je gezicht die van nature het licht op vangen. Dit zodat deze extra benadrukt worden. Je kunt hierdoor met minder product en op een natuurlijkere manier je gezichtscontouren benadrukken. Zonder dat er meteen verschillende lagen en kleuren make-up aangebracht hoeven te worden, zoals bij shapen het geval is.

Leestip! BeautyJournaals Yvonne geeft in dit artikel uitgebreide shaping tips.

Strobing and ContouringEen frisse en ‘glowy’ huid

Je brengt de highlighter aan op de plaatsen die normaal het licht vangen. Zoals je jukbeenderen, je neusbrug, het midden van je voorhoofd, het wenkbrauwbot, de cupidoboog en eventueel in je binnenste ooghoeken. Het resultaat is een frisse, ‘glowy’ huid met extra definitie.

Strobing producten

Strobing producten zijn er in vloeibare vorm en in poedervorm. Beide highlighters bevatten fijne shimmer deeltjes die het licht vangen en dit reflecteren om zo bepaalde delen van je gezicht meer naar voren te laten komen.

Voor deze review test ik twee strobing producten van MAC en een product van Tom Ford.

  1. MAC Strobe CreamMAC Cosmetics Strobe Cream

Dit is een van de meest populaire skincare producten van MAC en razend populair bij professionele make-up artiesten.

Belofte

De ultieme, snelle oplossing voor je huid! Super werkzame formule met krachtige plantenextracten die de huid verkwikt, ontstresst, hydrateert, verfrist en een doffe, vale en vermoeide huid een nieuwe boost geeft met een vitamineshot en een grote dosis groene thee. Laat de huid stralen dankzij regenboogkleurige deeltjes en antioxidanten. Creëert een prachtig effect op de huid in alle soorten licht, zowel zonlicht als spotlights.

Gebruik en resultaat

De MAC Strobe Cream is een vloeibare highlighter. Je kunt hem individueel gebruiken over je (getinte) dagcrème of je kunt hem in combinatie gebruiken met een foundation. De Strobe Cream voegt een prachtige extra glow aan je huid toe. Je kunt hem zowel onder je foundation gebruiken als boven je foundation. Afhankelijk van de gewenste intensiteit. Daarnaast kun je hem op deze manier ook opbouwen qua intensiteit.

Ik breng hem vaak eerst over dagcrème aan. Daarna breng ik de foundation aan en voeg ik een extra laagje Strobe Cream toe voor een extra luminiscerend effect. Hij laat een mooie zachte gloed achter op de huid. Zonder dat hij extreem glanzend of metallic/glitterig overkomt. Hierdoor is dit product echt een van mijn favoriete ‘go to’ strobing producten met een meer natural finish.

MAC Strobe Cream Voor en Na

MAC Strobe Cream voor (links) en na (rechts).

Meer dan een highlighter alleen

Naast de functie van highlighter geeft het product ook nog eens een fijne boost aan je huid. Het zit namelijk bomvol verzorgende bestanddelen en antioxidanten. En dit voel je. De substantie is te vergelijken met een dagcrème. Wat hem erg geschikt maakt voor de droge en normale huid. Mocht je een gemengde tot vette huid hebben of een meer transparant resultaat willen, dan is misschien de ‘light’ variant beter geschikt; de Strobe Liquid.

Dit product doet wat het belooft en is een echte aanrader!

Pluspunten

Minpunten

SHOP ONLINE HIER!

  1. MAC Cosmetics Mineralize Skinfinish

MAC Mineralize SkinfinishBelofte

Luxueus, fluweelzacht poeder met matte, metallic finish. Voor het aanbrengen van highlights op de wangen of als finishing touch over het gehele gezicht.

Gebruik en resultaat

 De MAC Mineralize Skinfinish in de kleur ‘Lightscapade’ is een strobing product in poedervorm. Hij laat een goede highlight achter op het gezicht met een metallic finish. Daarnaast kun je hem opbouwen in intensiteit. Ondanks dat de poeder over erg fijne poederdeeltjes beschikt, ben ik van mening dat je een poederproduct wel meer op de huid ziet liggen dan een vloeibare variant. Een vloeibaar product kun je net iets fijner in de huid werken. De Mineralize Skinfinish oogt hierdoor qua finish meer als een ‘make-up highlighter’ dan dat hij het gevoel van een natuurlijke glow van binnen uit geeft, zoals de Strobe cream dit wel doet.

Een kwestie van persoonlijke voorkeur

Het hangt dus van je voorkeur af qua finish welk strobing product voor jou het meeste geschikt is. Persoonlijk zou ik dit product vooral gebruiken om te highlighten op specifieke delen van het gezicht, zoals bijvoorbeeld op het wenkbrauwbot, de jukbeenderen, de neusbrug en de cupidoboog. Ik zou hem niet over het gehele gezicht gebruiken. Ik denk dat hij daarvoor net iets te aanwezig is met zijn metallic finish.

MAC Mineralize Voor en Na

MAC Mineralize voor (links) en na (rechts).

Samenspel van pigmenten

De metallic finish van ‘Lightscapade’ is wel heel mooi van kleur. Het samenspel van de verschillende gebruikte pigmenten werkt prachtig op de huid. Waardoor je een mooi egale luminiscerende huid krijgt. Zonder dat de huid te goud of te warm oogt. Voor de warmere huidtonen kan het zijn dat hij te koel is qua toon. Ik zou in dat geval voor de kleur ‘Soft & Gentle‘ kiezen.

Pluspunten

Minpunten

SHOP ONLINE HIER!

  1. Tom Ford Skin Illuminating PowderTom Ford Skin Illuminating Powder Duo

Belofte

Tom Ford creëerde dit illuminerende highlighter poeder duo om de twee meest flatterende soorten licht op de huid vast te leggen; een zachte witte kleur met het luminiscerend effect van natuurlijk daglicht. En een stralende gouden kleur om de romantische illusie van kaarslicht te creëren. Twee licht reflecterende kleuren die individueel aangebracht kunnen worden of gelaagd over elkaar heen gedragen kunnen worden voor een multidimensionale glow en effect.

Gebruik en resultaat

De Tom Ford Skin Illuminating Powder Duo is een prachtig multifunctioneel product. Het product bestaat uit een lichte highlighter met een gouden champagnekleurige finish en een warmere highlighter met een koperachtige taupe finish. De donkere kleur komt op de huid minder donker over dan hij in de verpakking in eerste instantie oogt. Voor de lichte huidtonen betekent dit dat het het perfecte contour duo is voor highlighten en contouren.

Je kunt ze individueel gebruiken of in samenspel om de contouren van je gezicht te accentueren en je gezicht perfect te stroben. Daarnaast kun je ze over elkaar heen dragen. Je kunt zo de warmte aanpassen naar je eigen huidtoon. Handig als je in de zomer iets bruiner bent geworden.

Tom Ford Skin Illuminating Powder Duo Voor en Na

Tom Ford Skin Illuminating Powder Duo voor (links) en na (rechts)

Ook geschikt voor donkere en warmere huidtonen

Daarnaast is hij ook perfect geschikt voor de donkere en warmere huidtonen. Dit omdat beide highlighters over een warme (gouden) ondertoon beschikken. Zowel de verpakking als de textuur van het product voelen beiden extreem luxueus aan. De combinatie van de fluweelzachte poedertextuur en de perfecte kleurpigmentatie van beiden highlighters maken dit product van superieure kwaliteit. Hij vermengt echt heel mooi met de huid en de metallic finish is zacht transparant. Ik heb er een nieuwe favoriet bij!

Pluspunten

Minpunten

SHOP ONLINE HIER!

portret liselotte van saarloos 1Over Liselotte van Saarloos

Make-up artist Liselotte van Saarloos kom je regelmatig backstage tegen bij de shows van grote modeontwerpers als Jan Taminiau, Missoni, Mulberry, Rochas, Issey Miyaki  en Alberta Ferreti. Ook is Liselotte een graag geziene tester bij BeautyJournaal, waar ze haar reviews altijd voorziet van een goede dosis tips en tricks op basis van haar jarenlange ervaring.

Lees ook