Superfood voor je handen?

04:36 - 02:46
luistertijd 04:36 - leestijd 02:46

Getest Oolaboo Super Foodies Happy Hand Soap

Dat superfoods helemaal hip zijn, weten we inmiddels wel. Het chiazaad en lijnzaad vliegt je om de oren als je door de supermarkt loopt. Maar nu is er ook handzeep voor superfoodies. Nagelstyliste Esther Kalkman van Nagelstudio Elaness test de handzeep van Oolaboo Super Foodies.

Oola-hoe?

Ik vond Oolaboo een beetje Amerikaans klinken, maar wat blijkt… het is een merk uit ons eigen kikkerlandje dat stamt uit 2011. Nog een redelijk jong bedrijf dus. Oolaboo maakt producten voor huid- en haarverzorging (en voedingssupplementen) die een aantal dingen met elkaar gemeen hebben: alle producten zijn vrij van parabenen, siliconen, minerale oliën en sulfaten. De productie is bovendien dier- en milieuvriendelijk.

Voor meer informatie over Oolaboo kun je dit filmpje bekijken:

Handen wassen met thee

De Oolaboo Super Foodies Happy Hand Soap is een vloeibare handzeep met als belangrijkste ingrediënt de Japanse Matcha thee. Dit ingrediënt is overigens het basisingrediënt voor alle Oolaboo-producten. Maar wat is Matcha thee precies? Het blijkt de oudste en meest verfijnde theesoort van Japan te zijn en ook nog eens de meest zeldzame. Deze thee zit vol anti-oxidanten die huidveroudering tegengaan door je huid te beschermen tegen vrije radicalen.

Japanse Matcha thee heeft bovendien een sterk antiseptische werking. Ideaal voor in handzeep dus. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de handen gereinigd worden zonder uit te drogen. Ook de toegevoegde zoete amandelolie voorkomt droge handen en verzacht meteen de huid.

Oolaboo Happy Hand Soap Sfeerbeeld 1Zacht van binnen, hard van buiten

De handzeep zit in een harde, zware flacon die gemaakt is van een bruine glassoort die zijdezacht aanvoelt. Je wilt deze niet op je badkamervloer laten vallen. Om de flacon zit een bruin doosje wat lijkt op een klein melkpak.

De zeep breng je aan op je handen door middel van een pompje. Ik vind het alleen jammer dat het pompje gemaakt is van plastic… Dit past naar mijn idee niet bij de biologische filosofie van het merk. Tenzij het pompje afbreekbaar is natuurlijk?!

De zeep zelf is transparant wittig van kleur en voelt erg zacht aan op de handen. Dit komt o.a. door het ingrediënt ‘brassica camprensis’. Dit ingrediënt wordt ook wel verwerkt in shampoos en haarverzorgingsproducten om het haar wat makkelijker doorkambaar te maken.

Grote wasjes, kleine wasjes

Je gebruikt de handzeep op vochtige handen. Eén pompje is precies voldoende voor het wassen van twee handen. Door deze nauwkeurige dosering is het product zuinig in gebruik.

Oolaboo Happy Hand Soap Sfeerbeeld 2Nadat je de handen goed hebt ingemasseerd (wat ook de doorbloeding weer lekker stimuleert natuurlijk!) spoel je je handen goed af. De zeep is geschikt voor dagelijks gebruik.

Ik heb de zeep gebruikt toen ik een nieuwe blauwe spijkerbroek aan had die behoorlijk had afgegeven op mijn handen. En ik moet zeggen dat mijn handen erg schoon werden. Alle blauwe kleurstof van mijn spijkerbroek verdween in het afvoerputje, dat dan weer wel…

De neus wil ook wat…

De zware flacon doet vermoeden dat de geur after-shave-achtig-stoer ruikt. Maar dat is juist niet het geval.

De geur van de zeep is heerlijk; lekker zoet en bloemig. De hele salon ruikt naar lente!

Dat komt door de extracten van roos en tuberoos die in de zeep verwerkt zijn. De geur van roos werkt opwekkend, harmoniserend. Daarnaast werkt roos helend en antibacterieel. Tuberoos behoort, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet tot de rozenfamilie, maar tot de hyacinten. Tuberoos wordt ook wel nachthyacint genoemd en wordt in cosmetica vooral als parfum gebruikt.

Profielfoto Esther KalkmanMijn eindoordeel

Wat een fijne zeep is dit! Het schuimt lekker, maar ook weer niet té. En gelukkig is het schuim luchtig en fris. Ik ben namelijk niet zo’n fan van zepen die gemaakt zijn van een milk-achtige substantie. En na het gebruik zijn mijn handen lekker zacht. De geur van de zeep blijft lang hangen op m’n zijdezachte handen, wat een lekker fris gevoel geeft.

Ook vind ik het een fijn idee dat productie van de zeep milieu- en diervriendelijk is. Dus laten we zeggen dat je van deze Oolaboo Happy Hand Soap absoluut HAPPY wordt!

Lees ook