Bevat slechts 10 ingrediënten. Minder is beter.

02:24 - 01:26
luistertijd 02:24 - leestijd 01:26

Nieuw! Chanel Solution 10 Sensitive Skin Cream

Wereldwijd verklaart 1 op de 2 vrouwen een gevoelige huid te hebben. De kans is dus vrij groot dat jij je daar in herkent. Een gevoelige huid wordt gekenmerkt door een oncomfortabel en ruw gevoel, roodheid, droogheid en trekkerigheid. En daar kan je flink last van hebben, zeker als deze ‘symptomen’ zich op regelmatige basis voordoen.

Heb jij een gevoelige huid? Dan zal je waarschijnlijk ook sneller een nog oncomfortabeler huidgevoel ervaren tijdens een vliegreis (door de extreem droge lucht in de cabine) of na een schoonheidsbehandeling, zoals microdermabrasie.

Factoren die van invloed zijn op de gevoeligheid van je huid

Chanel heeft onderzoek gedaan naar de factoren die van invloed zijn op een gevoelige huid. Uit dit onderzoek blijkt dat vooral mechanische factoren (zoals contactirritatie, overmatig scrubben, microdermabrasie) en omgevingsfactoren (zoals het klimaat, luchtvervuiling en kalkhoudend water) hierbij een belangrijke rol spelen. Deze factoren leiden uiteindelijk tot aantasting van de huidbarrière en een overstimulering van de zenuwvezels, waardoor de gevoelsdrempel van de huid wordt verlaagd en je sneller irritaties voelt.

Overprikkeling voorkomen

Om een ‘overprikkeling’ van de huid te voorkomen, heeft Chanel een nieuwe crème ontwikkeld speciaal voor de gevoelige huid: Solution 10. Deze crème kalmeert en verzorgt de gevoelige huid en biedt tegelijk bescherming tegen de schadelijke invloeden van buitenaf.

Solution 10 is krachtig in zijn eenvoud en bevat slecht 10 ingrediënten (hoe minder, hoe beter he, je weet het – zeker bij een gevoelige huid): gedemineraliseerd water, squalane van olijven (herstelt lipide barrière), lysinepoeder (kalmeert en verzacht), glycerine (hydrateert), thee extract (ontspant en beschermt), karité boter (voedt en beschermt), emoliënt (verzachtend en soepelmakend), emulgator (maakt het product romig), glycol (vochtbindend), conserveermiddel (antibacterieel). Solution 10 is vrij van olie en parfum.

De rol van het brein – lees dit verhaal van Novexpert!

We mogen dus stellen dat je zenuwstelsel en daaraan gekoppeld je hersenen een rol spelen bij hoe jij de gevoeligheid van je huid ervaart. Onlangs besteedden we hier al eerder aandacht aan in een uitgebreid artikelen over een de nieuwe productlijn van Novexpert, eveneens speciaal voor de gevoelige huid. Je leest het artikel hier.

SHOP Chanel Solution 10 hier online met fikse korting!

Lees ook