Mirella Bisschops verkoopt na meer dan 25 jaar haar bedrijf

01:58 - 01:11
luistertijd 01:58 - leestijd 01:11

MB Cosmetics overgenomen door Care Cosmetics

Vandaag werd bekend dat cosmeticadistibuteur MB Cosmetics is overgenomen door distributeur Care Cosmetics uit Dordrecht. De overname is per 1 april 2016 een feit. MB Cosmetics gaat door onder de naam MBC Cosmetics BV. Ralf van Houts wordt verantwoordelijk voor het voeren van deze activiteiten en merken.

“Ik ben heel erg blij dat het bedrijf waar ik zoveel jaar mijn hart en ziel in heb gestoken, nu verder zal worden uitgebouwd door zo’n sterke organisatie.”, zegt Mirella Bisschops, directeur van MB Cosmetics, in een verzonden persbericht. Mirella Bisschops is tevens founder van MB Cosmetics. Zij richtte het bedrijf op in 1991.

Niet te ontkennen is dat de leidende marktpositie die Care Cosmetics inneemt steeds krachtiger wordt. Duco van Keimpema, directeur Care Cosmetics zegt: “Ik ben ongelofelijk blij met deze overname. Ik geloof in Ralf en het complementaire karakter van de merken die MB Cosmetics met zich meebrengt. Bij Care Cosmetics voegen we alleen nieuwe merken toe aan onze portfolio als deze een duidelijke toevoeging hebben, en daar is hier zeker sprake van.” Ook Ralf van Houts spreekt lovende woorden: “Het is iets om trots op te zijn, om je te kunnen aansluiten bij zo’n ‘powerhouse’ als Care Cosmetics. We gaan gebruik maken van elkaars sterke punten om een optimaal resultaat neer te zetten.”

De locatie van het huidige MB Cosmetics in Alkmaar wordt, naast het hoofdkantoor van Care Cosmetics te Dordrecht, aangehouden als trainingslocatie en experience center.

Onder Care Cosmetics vallen onder meer merken als Pupa, Skeyndor, Matis, T. LeClerc. Onder MB Cosmetics vielen merken als o.a. Jean d’ Arcel en Reviderm.

Het is in ons land de tweede keer in korte tijd dat een distributeur op overnamepad is. Onlangs werd bekend gemaakt dat hannah is overgenomen door Elha Cosmetics.

Lees ook