Niet de rimpel maar het volumeverlies maakt indruk

05:16 - 03:10
luistertijd 05:16 - leestijd 03:10

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.

Wat is Sculptra?

Sculptra is een injecteerbaar product, een polymelkzuur, dat 100% biologisch afbreekbaar is. Sculptra stimuleert de vorming van het eigen collageen in de huid.

Langdurig resultaat

De polymelkzuur wordt over een periode van maanden langzaam afgebroken, terwijl er gedurende diezelfde periode nieuw collageenweefsel wordt aangemaakt door de huid. Zelfs wanneer Sculptra volledig uit het lichaam is verdwenen, blijft het effect van het nieuw gevormde collageenweefsel.

Volume- en contourverbetering

Het zorgt op een veilige en natuurlijke manier voor een jeugdige uitstraling met zichtbaar minder rimpels en lijnen. Sculptra is niet bedoeld voor fijne lijntjes, maar om volume en contourverbetering te geven. Ter info: deze polymeren uit hernieuwbare grondstoffen werden aanvankelijk vooral gebruikt in speciale toepassingen zoals in de chirurgie (hechtdraden, die na verloop van tijd uiteenvallen en niet hoeven te worden verwijderd).

Waarom is Sculptra uniek? Collageenstimulerende behandeling…

Sculptra werkt anders dan de traditionele fillers. Met traditionele fillers worden alleen de gevolgen van het verouderingsproces behandeld door het opvullen van de rimpel. Sculptra pakt het verouderingsproces bij de oorzaak aan. De unieke collageenstimulerende behandeling helpt het eigen collageen, dat in de loop der tijd is verdwenen, aan te vullen en zo geleidelijk de rimpels en lijnen in het gezicht langdurig te verminderen.

https://youtu.be/jJoNvXjJ1BY

Waarvoor is Sculptra te gebruiken?

De behandeling met Sculptra

Een behandeling met Sculptra veroorzaakt doorgaans weinig ongemak. Sculptra wordt met een dunne naald geïnjecteerd in de diepere huidlaag. De arts kan, indien gewenst, eventueel een lokaal verdovingsmiddel toedienen. Sculptra  is 100% biologisch afbreekbaar en hypoallergeen. Elke behandeling duurt circa 20 tot 30 minuten. Gewoonlijk zijn er 2 a 3 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden. Je kan een gedeelte of het hele gezicht behandelen met Sculptra.

Kijktip! Bekijk hier ook een animatie video waarin wordt uitgelegd hoe Sculptra werkt.

Het resultaat van Sculptra

Direct na de behandeling is het volumeherstellende effect van Sculptra zichtbaar als gevolg van het injecteren van water waarin Sculptra is opgelost. Na enkele dagen neemt dat effect weer af omdat het water door het lichaam wordt opgenomen terwijl de polymelkzuurdeeltjes in de huid achterblijven. Daarna gaat het nieuwe collageen zich vormen.

Kijktip! Bekijk hier een filmpje over hoe dat van binnenuit werkt.

Opbouw 3 tot 6 maanden, resultaat tot 2 jaar

Het duurt gemiddeld drie tot zes maanden voordat het uiteindelijke resultaat van Sculptra zichtbaar is (REPLACE-RESTORE-REFINE). Het effect van Sculptra behandelingen is duurzaam. De Sculptra wordt langzaam door het lichaam afgebroken, terwijl het collageen zich in de huid opbouwt. Sculptra is géén permanente behandeling. Klinische studies hebben aangetoond dat de resultaten van Sculptra langer dan 2 jaar kunnen aanhouden. Dit is aanmerkelijk langer dan vele andere injecteerbare behandelingen.

Voor en na resultaat over een periode van 20 maanden, bij Franca, een Duits model.

Kijktip! Bekijk hier ook de video waarin Franca vertelt over waarom ze een Sculptra behandeling liet doen. Ze is een ouder model.

Wat kost Sculptra?

De kosten variëren per kliniek/arts van 600 euro – 700 euro per flacon. Het is lastig als klinieken over milliliters praten, omdat je ook niet weet met hoeveel water en lidocaine (verdovingsvloeistof) ze de flacon hebben gemengd. Dus als een kliniek met 7ml water voor injectie de flacon aanmengt en de andere kliniek met 9ml dan zou de prijs in principe hetzelfde moeten zijn omdat ze beide 1 flacon gebruiken met dezelfde hoeveelheid werkende stof(polymelkzuur).

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig. Het gaat dan om de behandeling van het hele gezicht en niet om een individuele rimpel zoals alleen de behandeling van de neus-lippenplooi. Het aantal benodigde flacons hangt hier uiteraard van af evenals het gewenste resultaat en de leeftijd en conditie van de huid.

Zijn er bijwerkingen?

Zoals bij alle injectiebehandelingen kan roodheid en lichte zwelling optreden. De roodheid en zwelling zijn zeer beperkt. Blauwe plekken kunnen gereduceerd worden door vooraf te koelen met ijs, de vloeistof te injecteren met canules en door goed af te drukken na het inspuiten.

De juiste verdunning en inbrengtechniek

In het verleden werd Sculptra te weinig verdund en te oppervlakkig ingespoten waardoor granulomen werden gemeld. Met de huidige oplossing van het actieve product is de kans op complicaties zeer beperkt. Een flacon wordt nu klaargemaakt met 7 ml steriel water voor injecties en 2 ml xylocaïne 2% (verdovende stof). Daardoor kunnen de polymelkzuur partikels zeer gelijkmatig verdeeld worden. Palpabele, maar niet-zichtbare papules (≤ 5 mm) of nodules (≥ 5 mm) kunnen optreden (respectievelijk 1.9% en 0.9%). De patiënt ondervindt hier geen hinder van en deze palpabele zwellingen verdwijnen ook weer vanzelf. Massage tijdens en na de behandeling zijn belangrijk. Net zoals de juiste injectietechniek.

 

Lees ook