Cosmetisch medisch Gezicht Injectables Klinieken Psychologie Rimpels en slapte

Sculptra geeft geleidelijk en natuurlijk volumeherstel in gezicht

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Niet de rimpel maar het volumeverlies maakt indruk

sculptra logoWat is Sculptra?

Sculptra is een injecteerbaar product, een polymelkzuur, dat 100% biologisch afbreekbaar is. Sculptra stimuleert de vorming van het eigen collageen in de huid.

Langdurig resultaat

De polymelkzuur wordt over een periode van maanden langzaam afgebroken, terwijl er gedurende diezelfde periode nieuw collageenweefsel wordt aangemaakt door de huid. Zelfs wanneer Sculptra volledig uit het lichaam is verdwenen, blijft het effect van het nieuw gevormde collageenweefsel.

sculptra voor en na

Volume- en contourverbetering

Het zorgt op een veilige en natuurlijke manier voor een jeugdige uitstraling met zichtbaar minder rimpels en lijnen. Sculptra is niet bedoeld voor fijne lijntjes, maar om volume en contourverbetering te geven. Ter info: deze polymeren uit hernieuwbare grondstoffen werden aanvankelijk vooral gebruikt in speciale toepassingen zoals in de chirurgie (hechtdraden, die na verloop van tijd uiteenvallen en niet hoeven te worden verwijderd).

Waarom is Sculptra uniek? Collageenstimulerende behandeling…

Sculptra werkt anders dan de traditionele fillers. Met traditionele fillers worden alleen de gevolgen van het verouderingsproces behandeld door het opvullen van de rimpel. Sculptra pakt het verouderingsproces bij de oorzaak aan. De unieke collageenstimulerende behandeling helpt het eigen collageen, dat in de loop der tijd is verdwenen, aan te vullen en zo geleidelijk de rimpels en lijnen in het gezicht langdurig te verminderen.

https://youtu.be/jJoNvXjJ1BY

Waarvoor is Sculptra te gebruiken?

 • Volume herstel: jeugdiger uiterlijk
 • Natuurlijk en geleidelijk herstel diepliggende weefsels (wangen en slapen)
 • Verminderen van marionetlijnen (mondhoekplooien)
 • Verminderen van de nasolabiale plooi (plooien tussen neus en mond)
 • Contourverbetering van het gezicht

De behandeling met Sculptra

Een behandeling met Sculptra veroorzaakt doorgaans weinig ongemak. Sculptra wordt met een dunne naald geïnjecteerd in de diepere huidlaag. De arts kan, indien gewenst, eventueel een lokaal verdovingsmiddel toedienen. Sculptra  is 100% biologisch afbreekbaar en hypoallergeen. Elke behandeling duurt circa 20 tot 30 minuten. Gewoonlijk zijn er 2 a 3 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden. Je kan een gedeelte of het hele gezicht behandelen met Sculptra.

werking sculptra in de huid

Kijktip! Bekijk hier ook een animatie video waarin wordt uitgelegd hoe Sculptra werkt.

Het resultaat van Sculptra

Direct na de behandeling is het volumeherstellende effect van Sculptra zichtbaar als gevolg van het injecteren van water waarin Sculptra is opgelost. Na enkele dagen neemt dat effect weer af omdat het water door het lichaam wordt opgenomen terwijl de polymelkzuurdeeltjes in de huid achterblijven. Daarna gaat het nieuwe collageen zich vormen.

Kijktip! Bekijk hier een filmpje over hoe dat van binnenuit werkt.

Opbouw 3 tot 6 maanden, resultaat tot 2 jaar

Het duurt gemiddeld drie tot zes maanden voordat het uiteindelijke resultaat van Sculptra zichtbaar is (REPLACE-RESTORE-REFINE). Het effect van Sculptra behandelingen is duurzaam. De Sculptra wordt langzaam door het lichaam afgebroken, terwijl het collageen zich in de huid opbouwt. Sculptra is géén permanente behandeling. Klinische studies hebben aangetoond dat de resultaten van Sculptra langer dan 2 jaar kunnen aanhouden. Dit is aanmerkelijk langer dan vele andere injecteerbare behandelingen.

Voor en na resultaat over een periode van 20 maanden

Voor en na resultaat over een periode van 20 maanden, bij Franca, een Duits model.

Kijktip! Bekijk hier ook de video waarin Franca vertelt over waarom ze een Sculptra behandeling liet doen. Ze is een ouder model.

Wat kost Sculptra?

De kosten variëren per kliniek/arts van 600 euro – 700 euro per flacon. Het is lastig als klinieken over milliliters praten, omdat je ook niet weet met hoeveel water en lidocaine (verdovingsvloeistof) ze de flacon hebben gemengd. Dus als een kliniek met 7ml water voor injectie de flacon aanmengt en de andere kliniek met 9ml dan zou de prijs in principe hetzelfde moeten zijn omdat ze beide 1 flacon gebruiken met dezelfde hoeveelheid werkende stof(polymelkzuur).

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig. Het gaat dan om de behandeling van het hele gezicht en niet om een individuele rimpel zoals alleen de behandeling van de neus-lippenplooi. Het aantal benodigde flacons hangt hier uiteraard van af evenals het gewenste resultaat en de leeftijd en conditie van de huid.

sculptra collageen stimulatie type I

Zijn er bijwerkingen?

Zoals bij alle injectiebehandelingen kan roodheid en lichte zwelling optreden. De roodheid en zwelling zijn zeer beperkt. Blauwe plekken kunnen gereduceerd worden door vooraf te koelen met ijs, de vloeistof te injecteren met canules en door goed af te drukken na het inspuiten.

De juiste verdunning en inbrengtechniek

In het verleden werd Sculptra te weinig verdund en te oppervlakkig ingespoten waardoor granulomen werden gemeld. Met de huidige oplossing van het actieve product is de kans op complicaties zeer beperkt. Een flacon wordt nu klaargemaakt met 7 ml steriel water voor injecties en 2 ml xylocaïne 2% (verdovende stof). Daardoor kunnen de polymelkzuur partikels zeer gelijkmatig verdeeld worden. Palpabele, maar niet-zichtbare papules (≤ 5 mm) of nodules (≥ 5 mm) kunnen optreden (respectievelijk 1.9% en 0.9%). De patiënt ondervindt hier geen hinder van en deze palpabele zwellingen verdwijnen ook weer vanzelf. Massage tijdens en na de behandeling zijn belangrijk. Net zoals de juiste injectietechniek.

Biocodex traint in samenwerking met haar trainers de artsen zorgvuldig op de juiste inbrengtechniek. In de lijst hieronder vind je artsen die zeer ervaren zijn met het werken met Sculptra, volgens de nieuwste inzichten. In Nederland en België:

Nederland:

België

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

6 reacties

 • Ik ben al een tijdje onder behandeling bij het esthetisch centrum Jan van Goyen voor mijn fronsrimpel. Ik ben zo blij met het resultaat. Ik heb mijn uitstraling terug waar ik vroeger meer dan tevreden mee was en ik blijf dit ook zeker doen. Ik zit er nu aan te denken om ook mijn lippenlijn te behandelen, omdat ik die ook wel erg opvallend vind worden. Mijn behandelend arts werkt zo goed met dat middel dat het er erg natuurlijk uitziet.

 • Phet, ik zou ze uberhaupt nooit tonen zonder toestemming van de eigenaar. Dus als je ze stuurt dan ben ik inderdaad de enige die ze bekijkt;-)

 • Maar ik denk niet dat ik het leuk zou vinden om mijn foto’s op de site te zien.
  De meesten vinden het nogal vreemd dat een man zich met injectables laat behandelen.
  Ik zou wel een foto naar jou sturen, maar daar blijft het dan ook bij.

 • Phet, wat goed om te horen. het is jammer dat je hier in de posts geen foto’s kan laten zien. maar je mag me altijd voor en nafoto’s sturen per email, ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jouw resultaat: info@beautyjournaal.nl

 • Ik laat me al enkele jaren met sculptra behandelen door dr. Wijnen uit Hasselt en ben zeer tevreden met deze behandeling. Mooi, natuurlijk en met een langdurig resultaat.
  In het begin heb ik 2 behandelingen gehad (2 flacons) en nu om de 2 jaar weer een hele flacon.
  Je hebt weer hetzelfde gezicht als jaren geleden, of zelfs beter dan toen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.