De nieuwste haarlooks voor 2016

02:20 - 01:24
luistertijd 02:20 - leestijd 01:24

Why we love Toni&Guy: Socialized Collectie

Op dinsdag 2 februari stond het Artistic Team van Toni&Guy in de Academy Schwarzkopf op het podium in Werkendam. Tien modellen knippen, kleuren en stylen volgens de nieuwe haarmodecollectie van Toni & Guy voor 2016: SOCIALIZED!

Bohemianstyle

International Art Director en Colorist Georgie Matthers en Art Director Russell Seneviratne demonstreerden nieuwe kleurtechnieken, waarbij het de kunst is om het gezicht van het model goed uit te laten komen. Hierna worden de verschillende kleuren dakpangewijs opgebouwd. Een aantal kleuren blenden goed over, andere zorgen voor een mooi contrast en diepte in het geheel. Deze manier van kleuren wordt ook wel Bohemianstyle genoemd.

“Tasteful takes time and softness”

Dit was een van de uitspraken die de Georgie tijdens de presentatie deed. Tijdens deze uitspraak werden de nieuwe Nude tinten van Schwarzkopf Professional geïntroduceerd. De contouren van het model werden afgedeeld tot achter het oor en één tint lichter opgezet op geblondeerd haar. Richting de punten blendde Georgie de kleuren met zijn vingers naar een lichtere kleur. Een ander model werd met een diamantvormige afdeling gekleurd. Zij kreeg een pastelviolettint waar ook veel diepte in zat. De kleur liep gelijdelijk over van donker naar licht. Inderdaad… tasteful!

Naast het kleuren werd er ook volop geknipt op het podium

De professionals van Toni&Guy schoren een herenmodel op tot er een rand ontstond; bovenop en aan de zijkanten werd het volume behouden. Deze coupe werd ook geknipt bij de dames. Bij het vrouwelijke model werden eerst de beide zijpartijen kortgeknipt, de volle pony werd hierop aangesloten en de rest behield lengte. Verder werden er geen lagen geknipt. Door het vele ‘pointcutting’ ontstond één geheel waardoor het model veel volume en textuur kreeg. En in sommige gevallen werd dit volume ook nog eens voorzien van schitterend vlechtwerk.

Social media als inspiratiebron

Het team van Toni&Guy laat zich grotendeels inspireren door social media, maar ook door de London Streets en verschillende modellen die hun lange haar ineens kort knippen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Jennifer Russel. Dit alles is terug te zien in de nieuwe Socialized Collection.

Lees ook