Kim haar pluizige haar kan wel wat hulp gebruiken...

03:01 - 01:48
luistertijd 03:01 - leestijd 01:48

Getest Wella SP Color Save Bi-Phase Conditioner

Een tijdje terug ontving ik deze professioneel uitziende pompfles van Wella System Professional (SP). Op dat moment was mijn haar een ware hel. Ik was kort daarvoor van poedelblond naar bruin gegaan en dat bruin wilde maar niet bruin blijven uiteraard. Het werd smoezelig en vooral extreem pluizig. Je begrijpt het: deze fles kwam als een geschenk uit de hemel.

Bi-Phase… wat is dat?

Color Save Bi-Phase Conditioner is een lichtgewicht leave-in spray conditioner met het zogenaamde Microlight 3D Complex. Dit innovatieve complex geeft je haar een dubbele boost: je haarkleur wordt extra lang beschermd en het helpt proteïnebeschadiging te voorkomen, aldus Wella. De vloeistof is verdeeld in 2 lagen. Wella noemt het fasen: de melkachtige fase en de heldere fase.

KimIn de praktijk

Iedere dag gebruikte ik de Color Save Bi-Phase Conditioner: ’s ochtends voor het uitborstelen en stylen van mijn haar en ’s avonds na het wassen van mijn haren. Het uitborstelen is bijna een genot als je deze spray van Wella gebruikt (6 à 8 pompjes zijn voldoende). De klitten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dat bracht me op het idee om deze spray ook te gebruiken bij mijn kleine dramaqueen. Mijn dochter van 6 maakt iedere ochtend een circus van het borstelen van haar haren, zo erg dat ik op het punt heb gestaan korte metten te maken met haar rapunzellokken. Arme meid, ik zou een slechte moeder zijn.

Dus de inmiddels zeer gewaardeerde Color Save Bi-Phase Conditioner wordt nu ook iedere ochtend gebruikt door mijn dochter. Als ze uit school komt en ik ruik aan d’r haardos, ruikt ze letterlijk naar de leave-in spray, zalig! De bloemige iets zoetige kapsalongeur blijft dus heel erg lang aanwezig.

Maakt Wella haar beloften waar?

Na het gebruik van de zalig geurende spray is mij haar waanzinnig goed doorkambaar. Mijn haardos krijgt een boost, volume na het stylen, het glanst en voor mij heel belangrijk… het wordt niet vettig! Zelfs wanneer je een feestje hebt, de krultang erin gooit en daarna in plaats van haarlak deze spray gebruikt, blijft je coupe prachtig zitten.

Color Save Bi-Phase Conditioner verzorgt uitstekend, je haar voelt heel zacht aan en ik kan met recht zeggen dat de pluis, mede door 5 maanden lang niet te verven, volledig verdwenen is. De pompflacon blijft zelfs na veelvuldig gebruik goed werken, lekt niet, ziet er clean en professioneel uit. Het enige nadeel dat ik kan vinden, is dat deze spray niet vrij is van parabenen.

De fles is inmiddels leeg, maar zelfs nu ik mijn haar niet meer verf, bestel ik een nieuwe…

Lees ook