Hoe komt het testpanel de winter door?

09:03 - 05:26
luistertijd 09:03 - leestijd 05:26

Homepage Maandfavoriet Januari 2016

BeautyJournaal testpanel favorieten januari 2016

Daar waar we in december in december een warmterecord hebben gevestigd, kenmerkt januari zich door kou, gladheid en guurheid. Zaken die je huid en gemoedstoestand niet ten goede komen. En dat zie je terug in de testpanel favorieten van januari.

Herome Direct DesinfectEsther: Herome Direct Desinfect Sensitive

Mijn favoriet deze maand is de Herome Desinfectiegel Sensitive. De afgelopen weken heerst er een griepgolf. En omdat de griep overal op de loer ligt, smeer ik me de hele dag suf met deze direct desinfecterende handgel in de hoop virussen en bacteriën op afstand te houden. Ik vind het heel fijn dat ik zo mijn handen overal kan reinigen zonder dat ik daar direct water bij nodig heb. In deze Sensitive variant is betaine en glycerine toegevoegd, zodat de reinigingsgel minder belastend en uitdrogend is voor mijn huid dan andere desinfectiegels. Een aanrader!

Klik hier voor de beste shopdeal

hurraw lipbalsemEls: Hurraw! Cinnamon lipbalsem

Ik ben dol op lipbalsem. Het hele jaar door, maar in de winter zeker. In iedere tas heb ik er wel 1 zitten. Ik stel wel wat eisen aan mijn lipbalsem. Ze moeten niet ‘verslavend’ zijn en ik wil dat ze lekker lang op mijn lippen blijven zitten. En de smaak….. die pas ik aan op het jaargetijde. Dus in de zomer iets met citrus of fruit en in winter mag het wat pittiger zijn.

Aangezien ik dol ben op de smaak en de geur van kaneel (zelfs in mijn parfum zit een behoorlijke vleug kaneel) is de lipbalsem Cinnamon van Hurraw! op dit moment mijn favoriet. Hij geeft de lippen een subtiele rode kleur en dankzij de kaneel geeft hij bij het aanbrengen een lichte tinteling. Hurraw! kent maar liefst 18 verschillende smaken lipbalsem, waarvan Earl Gray en Drop de nieuwste in het assortiment zijn. Ze worden handgemaakt en zijn 100% natuurlijk veganistische. De lipbalsems bevatten biologische fair trade ingrediënten en koudgeperste oliën zoals amandelolie, kokosolie en cacaoboter.

Shop online

Ortholon Brain MoodSu Chen: Ortholon Brain Mood supplementen

In de winterperiode merk ik dat ik minder lekker in mijn vel zit. Of het nou aan de donkere dagen ligt of drukte in mijn leven, het resulteert dat ik minder slaap en overdag minder energie heb. Om wat beter in mijn vel te zitten, neem ik in de winterperiode Brainmood. Dit is een voedingssupplement voor mijn gemoedstoestand.

Brainmood bevat een drietal kruiden, namelijk Griffonia, Rhodiola en Sint Janskruid. Even heel simpel gezegd, deze kruiden stimuleren de zenuwoverdrachtstof serotonine. Zo wordt mijn lichaam gestimuleerd om meer de ‘happy feeling’ Serotonine aan te maken. Bij voldoende Serotonine in je lichaam, maak je ook voldoende Melatonine aan, dus slaap je beter. Zo kom ik samen met Brainmood happier de winterdagen door!

Beste shopdeal

ROC Emollient CreamCindy: RoC Enydrial Extra Emollient Cream

Deze maand voor mij geen parfumfavoriet, maar een hele fijne en zachte crème voor mijn gezicht: RoC Enydrial Extra Emollient Cream. In de wintermaanden merk ik dat mijn huid af en toe kan gaan schilferen. En vooral wanneer ik foundation draag valt dat extra op. Sinds ik deze crème rond mijn neus en mond aanbreng, voordat ik (vloeibare) foundation opdoe, valt dat veel minder op. Ook merk ik dat mijn huid meteen de volgende dag al een stuk minder droog aanvoelt. De crème helpt ook tegen “kriebel” als mijn dochters uit het zwembad komen. Heel fijn is dat er ook een bodybalm van is, dus die gaat tegenwoordig mee in de zwemtas.

Deze gezichtscrème van RoC is geurloos en trekt wonderbaarlijk goed in zonder een vettig laagje achter te laten. Dat is vooral prettig omdat ik niet graag met een glimmend hoofd de deur uit ga. Voor mij een drogisterijtopper!

Shop online

Weleda Evening PrimroseSimone: Weleda Evening Primrose Douchecrème

Met deze koude dagen is het soms een straf om in de ochtend op te staan. Wat helpt is de gedachte aan een heerlijke warme douche. Daarom verwen ik mijzelf in de wintermaanden met heerlijk geurende, voedende producten voor onder de douche. Op dit moment gebruik ik de nieuwe verzorgingsdouchecrème van Weleda met de naam Evening Primrose. Deze douchecrème verwent en revitaliseert, zo zegt Weleda en dat doet het echt.

De crème verdeelt heerlijk uit en heeft een milde bloemige geur die na het douchen nog even op je huid blijft. Het hoofdbestanddeel is Teunisbloemolie wat de barrièrefunctie van de huid versterkt en beschermt tegen vochtverlies. Dit maakt het product vooral geschikt voor de gevoelige- droge en rijpe huid. Maar de teunisbloem zelf is geel en de verpakking van dit product niet. Dus heb ik even de klantenservice van Weleda gebeld, waarom ze deze productlijn niet in een geel jasje hebben gestoken. Het antwoord: Weleda heeft gekozen voor een paarse verpakking omdat ze deze kleur qua geur en beleving beter bij het product vonden passen. Het is maar even dat je het weet. Anyway… een heerlijk product!

Beste shopdeal!

Anastasia Brow WizGerti: Anastasia Brow Wiz

Mijn favoriet deze maand is het Brow Wiz wenkbrauwpotlood van Anastasia. Dit potlood heeft aan één kant een heel mooi dun uitdraaibaar potlood. Dus niet slijpen! En aan de andere kant een mooi fijn wenkbrauw borsteltje. Ik had dit potlood al een paar keer op YouTube filmpjes gezien. Ook Lisa Eldridge was enthousiast, maar in Nederland zag ik het pas in september vorig jaar bij Douglas. Het fijne van dit potlood is dat het hard genoeg is en toch niet breekt. Het is heel dun, waardoor je er erg fijne lijntjes mee kunt zetten voor een mooi natuurlijk resultaat.

Een ander voordeel is het kleurengamma, er zijn wel negen kleuren. Dus iedereen kan een passende kleur vinden, ook vrouwen met blond en rood haar. Als laatste pluspunt is ook het borsteltje nog eens erg goed. Korte stevige haartjes. Hierdoor kun je je wenkbrauwen heel makkelijk in model borstelen. Het is niet goedkoop, maar ik doe nu al maanden met hetzelfde potlood en ik gebruik het elke dag.

Shop online

 

Art Deco Arctic BeautyCorine: Artdeco Arctic Beauty

Afgelopen december heb ik een schitterende make-up set cadeau gekregen, met daarin producten uit de limited edition lijn Arctic Beauty van Art Deco. Mooie zachte kleuren, doosjes die een lust zijn voor het oog met schitterende sneeuwvlokkenprints en een subtiele dosis glitters. Niet alleen tijdens de feestdagen heb ik veel plezier gehad van deze producten, ook afgelopen maand heb ik ze bijna dagelijks gebruikt. Doordat de kleuren en glitters niet ‘over the top’ zijn, kan je hier ook prima mee voor de dag komen op een doordeweekse dag in januari. De Arctic Beauty lijn bevat veel roze en het schijnt dat we deze kleur ook de komende lente nog veel tegenkomen. Deze make-up gaat voorlopig dus nog even mee…

En als ik dan toch een favoriet moet kiezen, dan wordt dat de Sparkling Lash Drops. Een mooie highlighter met een lichte zilverkleurige glitter, die je heel veelzijdig kunt toepassen. Bijvoorbeeld op je ogen, jukbeenderen, decolleté. De gel glijdt soepel over de huid, droogt snel en blijft de hele dag goed zitten.

Shop exclusief bij Douglas

Perricone No Foundation FoundationMonique: Perricone No foundation foundation serum

Het werd dit jaar in Nederland geïntroduceerd en ik kreeg nu eindelijk de kans om de producten eens te testen. De serie ‘No’  impliceert dat het geen make-upproducten zijn, maar wel het effect van make-up geven, alleen dan op een frissere, meer transparante manier. Slimme marketing natuurlijk, want het is wel zeker make-up: er zitten pigmenten in. En daar is ook helemaal niets mis mee. Ik vind het geweldig.

Ik testte de No foundation foundation serum. Ik snap niet waarom het serum heet, want het is gewoon een foundation in super vloeibare vorm (wellicht daarom dan?), met extra anti-aging stoffen, zoals peptiden en een SPF 30. Maar wat ik echt super vind is de kleur: een hele zachte gelige ondertoon en dankzij het glansje zie je er ook onmiddellijk stralend uit. Een frisse glow, dat is wat Perricone met deze serie voor ogen heeft en hij slaagt erin! De kleur blijft ook de hele dag geweldig op mijn huid. Versmolten en toch egaliserend.

Ook een toppertje is de vloeibare blush: transparant, voor een healthy just of the beach glow op je wangen. Kortom: helemaal mijn ding.

Exclusieve Shoplink

Lees ook