Power producten voor een egale huid?

06:34 - 03:56
luistertijd 06:34 - leestijd 03:56

Getest Dermalogica PowerBright Trx

Su ChenSchoonheidsspecialiste Su Chen Wong (eigenaresse van Beautyinstituut Su Chen’s) is van Aziatische afkomst en heeft daardoor veel pigment in haar huid. De Dermalogica PowerBright-lijn voor een heldere teint klinkt haar dan ook als muziek in de oren. Lees hier Su’s review.

Eerst iets over Dermalogica

Dermalogica is een merk dat veel bekendheid heeft over heel de wereld. Door de visie en roeping van Jane Wurwand om schoonheidsspecialisten in Amerika te helpen om hun kennis te vergroten, begon zij in 1986 de opleidingsschool ‘The International Dermal Institute’. Voor deze opleiding kwam Jane Wurwand er achter dat er geen merk was dat aansloot op haar opleidingsmethode.

Shop Dermalogica hier online

 

Haar visie was duidelijk: ze wilde producten die de huid verbeteren en gezond maken, zonder irriterende stoffen en ingrediënten die de huid kunnen verstoppen en puistjes kunnen veroorzaken (zoals lanoline, gedenatureerde alcohol, kleurstoffen en parfum). Vanuit deze visie – en het gebrek aan bijpassende producten – ontwikkelde ze het merk Dermalogica.

Jane Wurwand

Via het volgende linkje bekijk je een video van oprichter Jane Wurwand en het ontstaan van Dermalogica.

Dermalogica Powerbright Trx

Ik test voor BeautyJournaal drie producten uit de Dermalogica Powerbright Trx lijn: het C-12 Pure Bright Serum, de Pure Light SPF 50 dagverzorging en Pure Night nachverzorging.

Ingrediënten

De belangrijkste en krachtigste ingrediënten in de Powerbright Trx zijn o.a. oligopeptides, niacinamide, zinkglycinaat, rode en bruine alg die helpen bij het controleren van de melanineproductie en hyperpigmentatie. Daarnaast helpen exfoliërende ingrediënten zoals pompoenenzymen de huid te verzachten, de teint te verbeteren en donkere vlekken te verminderen.

Shop Dermalogica hier online

 

Het gebruik van de producten

C-12 Pure Bright Serum: gebruik dit product dag en nacht om hyperpigmentatie en een onregelmatige teint te bestrijden.

Advies: breng dit product aan na de reiniging, laat het 1 minuut intrekken en vervolg met Pure Light SPF 50 (dag) of Pure Night (nacht).

Pure Light SPF 50: Naast bovengenoemde ingrediënten, bevat dit product een hoge SPF tegen schadelijke UV-stralen.

Advies: breng dit product royaal aan als dagverzorging, nadat het C-12 Pure Bright Serum is aangebracht.

Pure Night: deze voedende nachtcrème hydrateert, verheldert en maximaliseert de resultaten van het PowerBright TRx™ productsysteem. Het helpt de melanineproductie te controleren en hyperpigmentatie te voorkomen terwijl je slaapt door de krachtige mix van peptides en het verhelderende Vitamine C.

Advies: breng dit product aan als nachtverzorging nadat het C-12 Pure Bright Serum is aangebracht.

Homepage Dermalogica PowerBright

Aan de slag

De producten van Powerbright Trx lijn zijn verpakt in gemakkelijke pompflacons. Lekker handig in gebruik. Aan de zijkant van de producten zit een inhoudsmeter. Erg fijn, zo zie je hoeveel inhoud je nog hebt. Zowel de C-12 Pure Bright Serum, Pure Night en Pure Light SPF 50 trekken snel in op mijn huid.

Shop Dermalogica hier online

 

Niet vettig, wel heel prettig!

Wat me het meeste opvalt, is dat de Pure Light SPF 50 totaal niet vettig is. SPF kan vrij vettig aanvoelen, maar de Pure light spf 50 trekt makkelijk in. Daarnaast is het echt een feest om de Pure Light SPF 50 aan te brengen. Door de Eucalyptus Globulus Leaf Oil en Lavendula Oil ruikt het product heerlijk. Elke ochtend wordt mijn reukzintuig geprikkeld en waan ik me heel even in de thermen!

Even bijsturen

Na enkele dagen merk ik aan mijn huid dat het wat onrustig wordt. Ik weet van mezelf dat als ik overstap naar een ander merk ik kans heb op wat pukkeltjes op mijn wangen. Hopelijk trekken deze weg na een paar dagen.

Na 2 weken voelt mijn huid erg trekkerig aan in de loop van de dag. Ook de lichte vorm van rosacea en pukkeltjes op mijn wangen worden erger! Na wat royaler de producten aan te brengen, blijft het trekkerige gevoel aanhouden. In overleg met BeautyJournaal besluiten we om contact op te nemen met Dermalogica. Zij adviseren een aanvullend product om mijn huid te kalmeren: de Barrier Repair.

Shop Dermalogica hier online

 

Barrier Repair

Claims: Beschermen, egaliseren, herstellen, verzorgen, voeden en een fluweelzacht beschermlaagje.

In de Barrier Repair zit het exclusieve UltraCalming Complex verwerkt. Dit heeft haver en kalmerende plantenextracten die gevoeligheid voorkomen en verminderen. Teunisbloem- en bernagiezaadolie versterken samen met siliconen de huidbarrière. Door de siliconen en watervrije moisturizer is de Barrier Repair qua structuur een gelvorm.

Door de gelstructuur heb je een bepaalde verwachting bij het aanbrengen. Maar het product voelt niet als een gel, eerder als een luchtige crème/olie. Door de siliconen is het gemakkelijk uit te smeren. En het geeft direct een heerlijk fluweelzacht huidje. Ik ben gelijk verknocht aan de Barrier Repair. Het trekkerige gevoel is gelijk weg en de roodheden op mijn wangen worden met de dag minder. Na een week ziet mijn huid er weer rustig uit, zoals voorheen.

Shop Dermalogica hier online

 

Eindresultaat

Na 2 maanden dagelijks de Powerbright producten met de Barrier Repair gebruikt te hebben, merk ik dat mijn huid er egaler uit ziet. Dit merk ik vooral als ik make-up op doe. Ik hoef minder te camoufleren en minder vaak een laag poeder te gebruiken.

Dermalogica Powerbright Su

Links: de eerste dag van de test. Rechts: na twee maanden testen. Mijn huid is een stuk rustiger en egaler.

Er zitten zelfs dagen bij dat ik lekker zonder make-up de deur uit ga. Voor de diepere pigmenten zie ik helaas geen verschil. Ik ben wel erg verrast wat de Barrier Repair kan doen. Het is een SOS kit in een tube!

Shop Dermalogica hier online

 

Lees ook