Een nieuwe kijk op haren wassen

03:31 - 02:06
luistertijd 03:31 - leestijd 02:06

Vergeet shampoo, hair is fabric!

Je dure designer jurkje breng je natuurlijk naar de stomerij en maak je niet schoon met wasmiddel, wanneer dit aan een opfrisbeurt toe is. Dus waarom zou je met je haar niet hetzelfde doen? Dat moet het merk Hair is Fabric ook hebben gedacht bij het ontwikkelen van hun nieuwe en innovatieve product, een dry cleaning voor het haar. We ontdekten dit product via internationaal nieuws en vonden het de moeite waard om je erover te vertellen. Je kan het ook via de internationale webshop bestellen.

Fabric Depositing Technology

Zelf noemen ze hun product een cleansing conditioner – geen shampoo – die haar en hoofdhuid reinigt zonder de natuurlijke oliën aan te tasten. De cleansing conditioner maakt gebruik van de zogenaamde ‘Fabric Depositing Technology’, die is ontleend aan de kledingindustrie en daar vooral wordt gebruikt om de kleur te behouden in stoffen.

Even wennen…

Het overstappen van een traditionele shampoo naar een dry cleaning behandeling van Hair is Fabric is wel even wennen. Het product is vrij dik en schuimt nauwelijks. Vergelijk het met het aanbrengen van een masker. Je gebruikt het product op nat haar en laat het een minuut of drie inwerken. Daarna spoel je het uit; een aparte conditioner is niet meer nodig. Dit product is twee in één. Breng je haar in model, zoals je gewend bent.

Van blond tot grijs, voor krullen tot detox

Hair is Fabric komt met een reeks van 15 verschillende cleansing conditioners, die allemaal voorzien in een andere behoefte. Van Blonde Hue Support met reflecterende pigmenten om blond haar minder dof te maken, tot Hydration Support met hyaluronzuur om de hoofdhuid te hydrateren en Volume Support met bio-peptiden die de haarwortel sterker maken. Stuk voor stuk maatwerk producten, die bijna doen denken aan skincare.

Cleansing en conditioning coefficient

Wat ook maatwerk is, zijn de zogenaamde ‘cleansing coefficient’ en de ‘conditioning coefficient’. Deze verschillen per product en zijn afhankelijk van de werking van het product. Zo bevat de Intensive Detox een hoge cleansing coefficient, terwijl de Anti-Aging Support juist een hoge conditioning coefficient bevat.

Dit is een ingenieuze manier om met reinigen van haar en hoofdhuid om te gaan. Ook hier zien we weer parallellen met het reinigen van kleding. Je wolwasmiddel verwijdert hoogstwaarschijnlijk niet de hardnekkigste vlekken (en heeft daarmee een lagere cleansing coefficient), maar is wel zacht voor de stof (een hoge conditioning coefficient).

Nieuwsgierig?

Neem dan eens een kijkje op de website van Hair is Fabric, waar je uitgebreide informatie vindt over de 15 verschillende cleansing conditioners. Je kunt ook meteen producten bestellen via de webshop; voor verzending naar Nederland worden geen kosten in rekening gebracht. Hair is Fabric is momenteel nog niet verkrijgbaar in Nederland.

Nog een bijzondere behandeling voor de hoofdhuid, van Nioxin! +WIN!

Monique onderging onlangs een heerlijke hoofdhuidbehandeling en stylingtreat met Nioxin. Het Amerikaanse merk heeft een verzorgende scrub uitgebracht, die je in de salon kunt laten doen. Het voordeel van het schubben is dat je hoofdhuid minder snel vet wordt en je haar dus langer lekker in model blijft. Bekijk hieronder de film nog eens eens en doe mee met de winactieklik hier verder.

Lees ook