Huidspecialist Janneke Staring geeft advies

04:17 - 02:34
luistertijd 04:17 - leestijd 02:34

Homepage Juliette Armand Hyperpigmentatie

Wat kan ik doen bij hyperpigmentatie door pilgebruik?

Lezersvraag: Sinds ik jaren geleden ben overgestapt op een andere pil, heb ik last van pigmentvlekken in mijn gezicht. Met name op mijn voorhoofd, rondom mijn ogen en bovenlip. Ik heb al veel geprobeerd aan producten, maar dit heeft helaas nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Ik zou er heel graag vanaf willen komen, want ik heb een vrij lichte huid en dan vallen die donkere vlekken nog meer op. Tips?

 Juliette Armand specialist Janneke Staring legt uit

Pigmentvlekken, ofwel hyperpigmentatie, is helaas een lastig en veel voorkomend probleem. We zien dit dan ook erg veel in onze praktijk. In dit geval lijkt de hyperpigmentatie door hormonen van het gebruik van de anticonceptiepil te komen. Ook al zou je stoppen met de pil, dan zal de pigmentschade hoogstwaarschijnlijk niet vanzelf weggaan. Er zijn vele behandelingen en crèmes in omloop die veel beloven, maar weinig helpt echt. Ook is het zo dat wanneer je eenmaal met dit huidprobleem te maken hebt, je altijd gevoelig voor hyperpigmentatie zal blijven. Zaak is om de juiste balans in therapie en thuisproducten te vinden.

Juliette Armand Whitening SerumKuurbehandeling in combinatie met producten voor thuis

Juliette Armand heeft erg mooie kuurbehandelingen ten behoeve van pigment in combinatie met producten voor thuis. De Whitening Therapy is een mooie en effectieve therapie om hyperpigmentatie aan te pakken en de huid stralender en egaler te krijgen. Tijdens de kuur zal de huid grondig gereinigd en gepeeld worden middels een BHA-peeling. Dit is een combinatie peeling van zowel glycol -als salicylzuur. Door de hoornlaag (buitenste huidlaag) te verdunnen, zorg je ervoor dat de producten die daarna aangebracht worden beter opgenomen kunnen worden en gepigmenteerde cellen sneller afgevoerd kunnen worden. Daarnaast zorg je ervoor dat de structuur van je huid gladder, de poriënstructuur fijner en de algehele teint egaler wordt.

Epidermaal en dermaal pigment

Helaas is het in de praktijk meestal zo dat hyperpigmentatie niet alleen aan de oppervlakte (epidermaal pigment) voorkomt, maar ook in de diepere huidlagen (dermaal pigment) waar het veel minder makkelijk af te voeren is.

Juliette Armand Forte C SerumCombinatie van werkzame stoffen

Door de combinatie van onder andere de werkzame stoffen vitamine C, Arbutin en Rumex wordt hyperpigmentatie doeltreffend aangepakt. Arbutin is een geglycosyleerde vorm van hydroquinone, dit is hét bleekmiddel tegen pigmentvorming. Hydroquinone heeft helaas kans op vervelende bijwerkingen en mag alleen door dermatologen worden voorgeschreven. Arbutin wordt gewonnen uit beredruif en peer en komt in veel lagere concentraties vrij, waardoor dit een veilig alternatief is.

Daarnaast bevatten enkele producten uit deze therapie het ingrediënt Rumex, dit is een plantenextract dat de aanmaak van melanine (pigment) remt. In combinatie met vitamine C geeft dit een krachtige, oplichtende werking bij storende pigmentvlekken.

Juliette Armand SunFilmSPF een must

Wat daarnaast heel belangrijk is bij gevoeligheid voor pigmentvlekken, is om zowel zomers als heel de winter door een hoge zonbeschermingsfactor te gebruiken. Dit om eventuele nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Juliette Armand heeft daar een erg mooi product voor, namelijk de SunFilm met SPF-high en is een vast onderdeel van de Whitening Therapy. Het fijne van de SunFilm is dat deze een kleurtint bevat, waardoor je zonder make-up al een fijne egalisering krijgt.

LEESTIP! Lees hier Simone’s review over de Whitening Therapy facial tegen pigmentvlekjes.

Jannekes advies

Mijn advies aan deze lezeres is dan ook om een Whitening kuur in combinatie met de daarbij behorende producten voor thuis te doen. Je zal snel zichtbare resultaten halen!

Meer weten over Janneke Staring?

Ze is eigenaar van Just Skin te Amsterdam. Kijk voor meer informatie op haar website www.justskin.nl of volg haar op facebook.

Janneke Staring Just Skin

Lees ook