Smokey en goud, en haar dat de hele avond goed blijft!

09:14 - 05:32
luistertijd 09:14 - leestijd 05:32

Party make-up en haar van mua Michelle brand

portret michelle brandBeautyJournaal vroeg make-up- en haarstyliste Michelle Brand, werkzaam bij Rob Peetoom in Amsterdam, een paar feestelijke looks te maken voor make-up en haar.

Hier komt haar werk – inspiraties voor Oud en Nieuw!

Look 1: Smokey eyes met Max Factor

Wat is oud en nieuw zonder een smokey eye!? En hoe handig maken ze het ons tegenwoordig. Je hebt nu verschillende palletjes waarmee je zo’n look kan maken. Ik laat het je zien.

smokey eye look van Michelle Brand

Basis

Ik ben gestart met de Youngblood Liquid Mineral Foundation, in de kleur Golden Tan. Het voordeel van deze foundation is dat hij mooi dekkend is, maar dankzij de minerale basis ook luchtig blijft en als je hem er ’s avonds af haalt, voelt je huid nog steeds heerlijk zacht aan. YoungBlood-Lunar-Dust-Mineral dusk look 1

De Youngblood lunar dust Dusk, lichtjes aangebracht op het jukbeen en vervaagd via de slaap, geeft een super mooie glow. Er zit een klein glittertje in.

De ogen

Ik heb het oogshaduw palet van Max Factor, Magnetic Jades, gebruikt.

Het zijn geweldige kleuren, een super mooie combinatie van donker en licht, en er zit ook lekker veel pigment in. Zet de lijnen eerst zachtjes aan en versterk ze daarna.

Met de bruine kleur heb ik de basis gezet in de arcadeboog, en ook onder het oog. Juist door de glitter geeft dit al meteen het gevoel van een feestelijke avond! In de ronding heb hem ik hem dikker aangezet met de blauw, en aan de binnenkant met het groen.

SHOP Max Factor oogschaduw hier online met korting.

smokey eye met max factor van mua michelle brand

Als finish de lichte kleur net onder de wenkbrauw. Alle kleuren zijn gebruikt en hebben samen een mooie diepte gecreëerd, Om het af te maken heb ik een zwart lijntje tegen de wimperrand aangezet: The Bodyshop Matte kajal.

maxfactor pallet look 1

De wimpers heb ik lekker dik aangezet met de mascara van Max Factor Velvet Volume. Deze mascara heeft een heel fijn borsteltje, waarmee je de haartjes goed kan pakken: van aanzet tot lengtes, zonder klontjes.  zodat je hem echt goed mee kan pakken van aanzet tot lengtes zonder klontjes te krijgen. SHOP Max Factor mascara hier online.

clarins joli rouge lipstickEn wat is deze look zonder een goede lip? De lipstick is van Clarins Joli rouge Brilliant nr 18. Hij is iets vetter daardoor smeert hij mooi en heb je ook niet halverwege de avond droge lippen. Mooi diep van kleur maar valt wel mooi weg in de huid waardoor het niet overheersend wordt.

Persoonlijk hou ik er altijd van om op 1 aspect in het gezicht de focus te leggen. Dus de ogen of de mond. En deze lipstick voegt genoeg toe zonder dat het meteen de focus van de ogen weg neemt!

SHOP de lipstick hier online.

 

Look 2: Golden eyes met Yves Rocher

Goud is bij uitstek een feestkleur. Wat is een feestje zonder glitters, right?!

De basis

Voor de basis heb ik de loose mineral powder foundation van Youngblood gekozen in de kleur Tawnee. Dit poeder is ragfijn en makkelijk te verdelen, maar je kunt er ook goed mee opbouwen.

golden eye michelle brand mua

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen heb ik aangezet met de Dip Brow Pomade van Anastasia kleur Medium Brown. Met deze pomade kan je een strakke omlijning van je wenkbrauw aanzetten. Kijk alleen wel goed uit dat je hem zuinig gebruikt. Anders krijg je dicht geplakte wenkbrauwen. Brede wenkbrauwen zijn weer helemaal in, maar het moeten wel wenkbrauwen blijven.

Ogen

Voor de ogen heb ik het Yves Rocher oogpalet Nude gebruikt. In de arcadeboog heb ik hem aangezet met de middelste kleur (paars grijs). De buitenkant van het oog is aangezet met de blauw-zwarte kleur. Deze heb ik geblend met de eerste kleur. Naar de binnenkant toe heb ik gouden kleur aangezet. Onder de wenkbrauw heb ik de lichtste kleur aangezet.

Yves-Rocher-Nude-Palette-Winter-2015

Helaas zit er niet erg veel pigment in. Dus je zult hem echt goed moeten aanzetten. In de binnenkant van de ooghoek heb ik hem nog ietsjes aangezet met een extra goud pigment. Dit heb ik ook gedaan onder het oog,

golden eye van michelle brand

 

Studio eye gloss van Mac Erogenous zoneIn de ronding van de arcadeboog heb ik de Studio eye yves rocher eyepencil violet irisgloss van Mac gebruikt: Erogenous zone.

Tegen de wimperrand aan heb ik het oogpoltlood van Yves Rocher (botanical color eye pencil) kleur Violet Iris gebruikt.

SHOP MAC eyegloss hier online

 

PARTYPROOF HAIR!

Als kapster wordt Michelle ook vaak gevraagd hoe je nou je haar de hele avond proof kunt houden. Zonder dat je golven, vlechten en andere leuke stylingtrics er weer uitglijden.

Hier komen stylingtips om kekke vlechten te maken en de golf in je soepele haar te houden!

haarlooks van mua michelle brand

Braids! Vlechten zijn momenteel weer helemaal HOT! In deze look laat ik je op een makkelijke manier zien wat je er mee kan doen voor deze laatste avond van het jaar. Het is heel stijlvol, zonder dat het stijf wordt. Benieuwd?! Stap voor stap ga ik het je uitleggen en laten zien.

redken glowdry look 1Het haar heb ik geprept (voorbereid) met de Fashion waves 07 sea salt spray van Redken. Dit zorgt voor structuur en stevigheid. Je haar wordt stroever.

SHOP de Redken spray hier online met korting.

Ook heb ik Diamond Oil Glow dry gebruikt. Het ziet er als product niet alleen geweldig uit, het geeft ook een mooie glans aan het haar. Gebruik hiervoor wel de blowdryer, zodat de siliconen met glans ook echt aan het haar gaan hechten. Je kan je haar voor deze look lekker ruig ‘aan’drogen, zodat je veel lucht krijgt tussen het haar. Dat zorgt voor de structuur die je straks nodig hebt.

SHOP Redken Diamond Oil Glow hier online met korting.

braids in het haar van mua michelle brand

Dankzij alle pinnetjes en omdat het haar uit twee delen bestaat zit het goed stevig en ben je dus klaar voor een avondje dansen!

Golven in je haar die blijven!

golden looks van michelle brand

SHOP Redken Guts, de favoriet van Michelle hier online met korting!

Stevigheid in het haar moet je strategisch plaatsenredken fabricate 03 look 2 klein

Belangrijk om te onthouden is altijd: stevigheid op je aanzet en een minder zwaar product in de lengtes van het haar. Als je dit niet doet, heft het elkaar op, en zakt alles dus sneller in. En in de lengtes wil je geen volume of stevigheid, dat wil je alleen op je aanzet hebben.

Bij het droog blazen van het haar met de föhn zorg je ervoor dat er veel lucht tussen de haren komt. Dit doe je door tegen de haar richting in te föhnen.

SHOP Redken Fabricate hier online met korting.

Laat haar afkoelen, pas dan neemt het vorm aanredken quick tease look 2 klein

Doe anders eerst je haar in de rollers en dan je make-up. Haar neemt pas de vorm aan als het helemaal is afgekoeld.

SHOP Redken Quick Tease hier met korting.

Lees ook