Juliette Armand specialist Janneke Staring geeft tips

04:09 - 02:29
luistertijd 04:09 - leestijd 02:29

Advies bij pigmentvlekken door de Pil

janneke staring over pigmentvlekken

Een lezeres mailt ons dat ze sinds ze jaren geleden ben overstapte op een andere pil, ze last heeft van pigmentvlekken in haar gezicht. Met name op het voorhoofd, rondom de ogen en bovenlip. ” Ik heb al veel geprobeerd aan producten, maar dit heeft helaas nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Ik zou er heel graag vanaf willen komen, want ik heb een vrij lichte huid en dan vallen die donkere vlekken nog meer op. Tips?” 

Juliette Armand specialist Janneke Staring legt uit:

Pigmentvlekken ofwel hyperpigmentatie is helaas een lastig en veel voorkomend probleem. We zien dit dan ook erg veel in onze praktijk. In dit geval lijkt de hyperpigmentatie door hormonen van het gebruik van de anticonceptiepil te komen. Ook al zou je stoppen met de pil, dan zal de pigmentschade hoogstwaarschijnlijk niet vanzelf weggaan.

Balans in therapie en thuisproducten

Er zijn vele behandelingen en crèmes in omloop die veel beloven, maar weinig helpt echt. Ook is het zo dat wanneer je eenmaal met dit huidprobleem te maken hebt, je altijd gevoelig voor hyperpigmentatie zal blijven. Zaak is om de juiste balans in therapie en thuisproducten te vinden.

Stralender en egaler met Whitening Therapy

Juliette Armand heeft erg mooie kuurbehandelingen tegen overpigmentatie in combinatie met producten voor thuis. De Whitening Therapy is heel effectief om de huid stralender en egaler te krijgen. Tijdens de kuur zal de huid grondig gereinigd en gepeeld worden met een
BHA-peeling. Dit is een combinatie peeling van zowel glycol -als salicylzuur. Door de hoornlaag (buitenste huidlaag) te verdunnen zorg je ervoor dat de producten die daarna aangebracht worden beter opgenomen kunnen worden en gepigmenteerde cellen sneller afgevoerd kunnen worden.

 

whitening serie julliette armand
Lastiger: dermaal pigment

Helaas is het in de praktijk meestal zo dat hyperpigmentatie niet alleen aan de oppervlakte (epidermaal pigment) voorkomt, maar ook in de diepere huidlagen (dermaal pigment) waar het veel minder makkelijk af te voeren is. Daarnaast zorg je ervoor dat de structuur van je huid gladder, de poriënstructuur fijner en de algehele teint egaler wordt.

Vitamine C, arbutin en Rumex

Door de combinatie van onder andere de werkzame stoffen vitamine C, Arbutin en Rumex wordt hyperpigmentatie doeltreffend aangepakt. Arbutin is een geglycosyleerde vorm van hydroquinone, dit is hét bleekmiddel tegen pigmentvorming. Maar heeft helaas kans opForte C serum vervelende bijwerkingen en mag alleen door dermatologen worden voorgeschreven. Arbutin wordt gewonnen uit beredruif en peer en komt in veel lagere concentraties vrij, waardoor dit een veilig alternatief is.

Daarnaast bevatten enkele producten uit deze therapie het ingrediënt Rumex, dit is een plantenextract dat de aanmaak melanine (pigment) remt. In combinatie met vitamine C geeft dit een krachtige, oplichtende werking bij storende pigmentvlekken.

Altijd zonbescherming

Wat daarnaast heel belangrijk is bij gevoeligheid voor pigmentvlekken, is om zowel zomers als heel de winter door een hoge zonbeschermingsfactor te gebruiken. Dit om eventuele nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Bescherming met kleurtint

Juliette Armand heeft daar een erg mooi product voor, namelijk de Sunfilm met SPF-high en is een vast onderdeel van de Whitening Therapy. Het fijne van de Sunfilm is dat deze een kleurtint bevat, waardoor je zonder make-up al een fijne egalisering krijgt. Mijn advies is daarom een Whitening kuur in combinatie met de daarbij behorende producten voor thuis te doen en je zal snel zichtbare resultaten halen!

janneke staring van just skin

Meer weten over Janneke Staring? Ze is eigenaar van Just Skin te Amsterdam. Kijk voor meer informatie op haar website www.justskin.nl of volg haar op facebook.

Lees ook