Van brunch tot diner, ben jij klaar met je looks!

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

 

monique brinkhorst

mua Monique Brinkhorst

Voordat de feestdagen zijn aangevangen, begint de  stress bij make-upartist Monique Brinkhorst al toe te slaan. Alle uitnodigingen komen binnen en met de hypermoderne familie en schoonfamilie (lees gescheiden ouders aan alle kanten) is het elk jaar een puzzel om overal op tijd te komen, vertelt ze. Daarom heeft ze drie looks bedacht waarmee je de hele lange dag kunt door komen.

Zo houd je je make-up fris en up-to-date

Van de kerstbrunch bij mijn vader, gourmet met vooraf een veel te vullende kippensoep van moeders tot de jaarlijkse bowlingcompetitie met de schoonfamilie. Aangezien al deze gezelligheid over het hele land is verspreid is militaire precisie gewenst om overal op tijd te komen.  En dat gaat nog wel eens mis doordat ik vóór elke gelegenheid toch iets te lang voor de spiegel blijf staan om er op mijn paasbest (jep ik ben de koning van de flauwe woord grappen) uit te zien.

TIP! Wil jij weten wie Monique Brinkhorst is? Lees hier verder….

Drie looks, om te stapelen…

Daarom ga ik het dit jaar anders doen. Ik heb 3 looks bedacht met een aantal nieuwe producten waarbij ik met wat aanpassingen toch op tijd bij alle familie kan zijn.

Look 1 – de kerstbrunch

de brunch look xmas by Monique Brinkhorst

laura mercierNa een avondje borrelen met vrienden wil ik het liefst zo lang mogelijk in bed blijven liggen en er toch fris en fruitig uitzien. Daarom kies ik voor een naturel look. Ik begin met de tintend moisturizer illuminating van Laura Mercier deze geeft een frisse uitstraling en een mooie glow. (SHOP HIER)teint couture givenchy concealer

Onder de ogen breng ik de camouflage stick van Givenchy teint couture aan. Deze stick bestaat uit 2 kleuren. De beige tint helpt het verbergen van donkere kringen. De roze tint is illuminating. De stick is als ik hem aanbreng wat droog maar door de warmte van mijn vingers kan ik hem mooi uitwerken. (SHOP HIER)

lancome eyebrow gelDe wenkbrauwen zet ik wat zwaarder aan met de eyebrowgel van Lancôme. Met een dun penseel kan ik hele kleine haartjes tekenen waardoor het niet 1 grote donkere streep wordt, maar nog steeds een natuurlijk verloop heeft.

lancome mascaraOm deze naturel look toch iets extra’s te geven kies ik voor de Lancôme grandiose mascara in een aubergine kleur. Helaas pakt deze wat anders uit als ik had verwacht.. Als ik hem opdoe lijkt het net alsof ik gewone zwarte mascara draag. Er is niemand die ziet dat ik andere kleur mascara draag. Jammer…(SHOP HIER) clarins lip pink

Op de lippen gebruik ik de Joli Rouge lipstick van Clarins in de kleur 707 petal pink. Deze heeft een hele natuurlijke look en een satijnzachte glans. Ik vind het een heerlijke lipstick die aanvoelt als een lippenbalsem en goed blijft zitten. (SHOP HIER)

 

Look 2 – middag bowling!

kerstlook at afternoon by monique brinkhorst

Tijd om de look aan te passen voor de altijd gezellige bowlingcompetitie, om tijd te besparen kies dior lipstick donkerroodik ervoor om de look alleen uit te breiden met een Bordeaux rode lipstick Diorific Mat 590. (SHOP HIER)

De kleur is prachtig alleen vind ik hem net niet dekkend genoeg. mac lipglass dark lrDe kleur is niet overal hetzelfde.

Daarom besluit ik om deze look af te maken met de Mineralize Glass van MAC Cosmetics in de kleur:

Dress to the k9’s. (SHOP HIER)  Dit geeft een super mooi effect de kleur is nu wel dekkend en er zit een glans op waar je u tegen zegt.

 

 

Look 3 – Kerstdiner

avond makeup kerst by Monique Brinkhorst

Als laatste op mijn kerstplanning staat de ouderwets gezellige gourmet. Omdat eten en lipstick/gloss bij mij meestal niet goed samen gaan besluit ik deze voor de laatste look te verwijderden en de focus op de ogen te leggen.armani creamy eyeshadow

In de ooghoek zet ik een mooi glanzende eye tint 18 silver mirage van Giorgio Armani. (SHOP HIER)

YSL kajal lrIk gebruik het couture kajal van YSL die ik opzet als een vette eyeliner. Deze blend ik naar boven om een smokey effect te creëeren. Wat een fijn potlood is dit! Ik stop hem in mijn make-up koffer en gebruik hem voor een aantal shoots. (SHOP HIER)
mac eyeshadow

Daarna gebruik ik de aubergine kleurige eyeshadow van M.A.C Cosmetics om de arcadeboog aan te zetten en blend deze weer mooi uit. (SHOP HIER)

Om het geheel af te maken nog een mooie lipstick Diorific Mat 430 (SHOP HIER)

 

 

dior soft pink lip

 

Make-up: www.moniquebrinkhorst.com
Instagram @moniquebrinkhorstotografie: www.dilanibutink.com
Model: Jisse @ Max Models

ochtend middag avond makeup kerst

Lees ook