Laura en Corine slaan aan het swatchen

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Laura en CorineGetest Nude Eyeshadows van Maybelline en L’Oréal

Een doosje met nude eyeshadows is een must-have voor elke vrouw. Je creëert hiermee in een handomdraai een subtiele look voor overdag of met ietsjes meer werk een schitterende bruine smokey eye voor een avondje uit. Redacteuren Laura (rechts op foto) en Corine (links) testen de nieuwe nude paletjes van Maybelline en L’Oréal.

Laura: Maybelline The Nudes

Het merk jubelt met kreten als ‘Deeply dramatic’ en ‘Boldy Bronzed’. Dit zijn kleuren uit het The Nudes Intens Pigment palet. Dat schept uiteraard verwachtingen, maar helaas valt dat ‘Deeply dramatic’ en ‘Boldy Bronzed’ me toch tegen. En dat is jammer, omdat ik vind dat je een nude oogmake-up toch écht wel mag zien.

Maybelline Nudes Dicht

Ook lijken veel kleuren érg sterk op elkaar. Wel ben ik blij verrast over de houdbaarheid van dit palet. Zonder primer blijft deze eyeshadow zo’n vijf uur goed zitten, voordat het in de fijne lijntjes kruipt. Indrukwekkend voor een budget oogschaduw!

Maybelline Nudes Open

Hoe kleurkrachtig zijn de pigmenten?

De kleuren zijn goed te blenden met elkaar, vooral de glanzende kleuren glijden lekker soepel over de huid. De matte kleuren geven minder makkelijk pigment af op de ogen. Er zijn meerdere laagjes voor nodig om een duidelijke kleur te zijn.

Een fijne touch van Maybelline is dat ze op de onderkant van het doosje tippen welke kleuren mooi met elkaar mengen. Of je nu voor twee, drie of vier kleuren tegelijk gaat. Maar uiteraard hoef je je daar niet aan te houden.

Maybelline Nudes Swatsches

Eindoordeel

Indrukwekkende kwaliteit voor deze prijs, maar er had van mij wat meer kleurvariatie in het doosje gemogen. Zeker doen als je een nude palette voor een goede prijs/kwaliteit verhouding wilt. Laten gaan als je al een Naked Palette van Urban Decay of een dergelijk topmerk hebt.

Beste shopdeal vind je hier.

L'Oreal La Palette Nude Dicht

Corine: L’Oréal La Palette Nude

L’Oréal heeft er voor gekozen om de oogschaduws geen namen te geven, maar noemt de inhoud van het paletje simpelweg a symphony of 10 eyeshadows en als je het doosje opent, lijkt dat ook inderdaad het geval te zijn. De kleuren zien er harmonieus uit en het is vrijwel onmogelijk om verkeerde kleurcombinaties te maken. Erg handig voor beginnende make-up gebruiksters.

L'Oreal La Palette Nude Open

Ook handig is het slanke doosje dat je makkelijk in je handtas stopt. Aan de binnenkant zit een fijne grote spiegel en een applicator met sponsje en kwast. Zoals bij veel oogschaduws zijn de bijgeleverde kwastjes niet van de allerbeste kwaliteit. Ik gebruik het liefst mijn eigen kwasten, zeker als je kleuren wilt blenden, wat met een goede kwast ook prima lukt. Onderweg even snel je look bijwerken, kan wel met het bijgeleverde kwastje.

Hoe kleurkrachtig zijn de pigmenten?

De pigmentatie van La Palette Nude valt me tegen. Je hebt meerdere laagjes nodig voor een beetje kleur. En net als bij het palet van Maybelinne dat Laura testte, lijken sommige kleuren sterk op elkaar, vooral de donkerbruine kleuren. Dat is jammer. Wel fijn is de antraciet kleur, helemaal rechts in het doosje. Wanneer je deze aanbrengt met een eyeliner brush vlak boven en onder je wimpers geef je je nude look wat meer intensiteit.

In combinatie met een goede primer is de houdbaarheid van de oogschaduws vrij goed. Met ’s middags een kleine touch up, kom je hier makkelijk de dag mee door.

L'Oreal La Palette Nude Swatches

Eindoordeel

Voor beginnende make-up gebruikers, vrouwen met een beperkt budget of vrouwen die aan de slag willen met nude kleuren zonder meteen een duur doosje aan te moeten schaffen, is dit een goede aankoop. Ben je een gevorderde of veeleisende make-up fanaat? Dan kan je dit paletje beter overslaan.

Beste shopdeal vind je hier.

Lees ook