Een prachtig gladstrijkend serum

05:03 - 03:02
luistertijd 05:03 - leestijd 03:02

Peptiden, mits goed geformuleerd, werken! Ze kunnen het huidaspect helpen verbeteren: de huid gladder maken en weer een iets strakker aanzien geven. Hoe beter je huidconditie al is, hoe fijner dit soort producten werken. Monique sprak onlangs nog met de uitvinder en oprichter van het merk Environ, chirurg Desmond Fernandes, over peptiden en dit serum waar hij zeer trots op is. Ze vroeg hem of hij niet wat laat is met de introductie van een peptidenserum, maar hij bezweerde ‘‘Nee, ik wilde de hoogst mogelijke en meest werkzame dosering peptiden. Meestal wordt 1 familie van peptiden gebruikt, ik wilde 5 peptiden in drie cocktails, en dat is gelukt.

En hier is hij dan: AVANCE DFP 312™!

De nieuwe telg in de Intensive-familie van Environ: AVANCE DFP 312™.  Wat is het? Wat belooft het te doen? Avance is een serum dat een trio van intelligente peptidencomplexen bevat. Het is je ultieme bondgenoot in je strijd tegen de tijd. Het serum strijkt lijntjes en rimpels glad, maakt je huid voller en laat je er jeugdig stralend uitzien. En o ja, je huid zal ook meer gehydrateerd zijn, zachter aanvoelen en er steviger uitzien.

Hoe kan dat eigenlijk allemaal?

Er ging maar liefst vier jaar onderzoek aan vooraf om deze ‘heilige graal der peptidenserums’ te ontwikkelen. De hoofdrolspelers: Matrixyl®3000, Trylagen®, Matrixyl® Synthé 6®.

Hoe peptiden  werken:

Peptiden zijn kleine proteïnemoleculen die bestaan uit (een keten van) aminozuren en ze spelen een belangrijke rol bij de celcommunicatie. Ze hebben het vermogen om het lichaamseigen collageen productiemechanisme na te bootsen. Naarmate we ouder worden wordt het collageen in onze huid afgebroken en niet vervangen. Hierdoor wordt onze huid dan dunner en vertoont ze meer rimpels. Het topisch aanbrengen van peptiden op de huid geeft onze huid het signaal dat er collageen geproduceerd moet worden.

Environ en peptiden:

Vitamine A stimuleert de collageen productie, maar er was meer nodig…

De  Ionzyme® C-Quence Eye Gel was het eerste Environ product dat vitamine A en peptiden combineerde. Sindsdien werden er nog vele producten gecreëerd. Avance is het laatste nieuwe product dat ook deze productfilosofie hanteert. Of het niet mogelijk was om deze ingrediënten bij onze vitaminecrèmes te voegen die we dagelijks gebruiken? Dat was onmogelijk, er zijn teveel ingrediënten nodig in de Avance om de werking te garanderen die het niet mogelijk maken gecombineerd te worden met bijvoorbeeld een AVST moisturiser in 1 tube.

De creatie van Avance :

Er werden drie fantastische peptidencomplexen geselecteerd. Deze groep van peptiden stimuleren het collageen. Wanneer ze samen in één product worden verwerkt resulteert dit in een speciale synergie die nog betere resultaten oplevert.

Welke peptide is de beste?

Geen van bovenstaande. Ze zijn allen verschillend en hebben andere doeltreffendheden. Matrixyl® 3000 bijvoorbeeld, vertoont prachtige resultaten voor een door zonlicht verouderde huid. Kraaienpootjes verminderen met 33% na het aanbrengen van dit product gedurende 2 maanden.

Matrixyl®  Synthe’6®  stimuleert de collageensynthese maar daarnaast ook vijf andere bestanddelen van de huid. Het volume van voorhoofdsrimpels kan met 31% verminderen na 2 maanden smeren.

Tips:

Avance wordt sterk aanbevolen als product voor thuisgebruik in combinatie met een Collagen Boost behandeling met het Ionzyme® DF apparaat. Tijdens deze behandeling wordt het het Sono DFP 312 serum gebruikt dat speciaal voor de Environ skincare specialiste werd ontworpen. Avance is een product dat door iedereen gebruikt kan worden, ook als introductie tot het Environ gamma.

Je brengt 2 à 3 pompjes aan na je pre-reiniging, reiniging en de toner. Nadien breng je je vitaminecrème aan. Voor de beste resultaten combineer je het gebruik van Avance met de Cosmetic Roll-CIT® of Gold Roll-CIT™.

Onze voorspelling?

Verslaving! …..en dat zegt BeautyJournaal’s Monique ook. Ze brengt hem aan onder haar C-Quence vitamine A en C serum, en krijgt er een mooie gladde huid van.

Meer weten?

Wil jij weten waar je Environ behandelingen kunt ondergaan, of waar je bovengenoemde producten kunt kopen? Ga dan naar de website van Environ voor meer informatie. En hier vind je de salonlocator.

Volg Environ ook op Facebook!

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Environ op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden.

Lees ook