Haal de kleur van je iris op!

02:51 - 01:42
luistertijd 02:51 - leestijd 01:42

De mooiste eyeliner bij je oogkleur

Dat er maar één type eyeliner zou passen bij je oogkleur is net zo achterhaald als een dieet voor je bloedgroep. Maar er zijn wel degelijk bepaalde tinten die je oogkleur extra kunnen benadrukken, of zelfs het voorkomen kunnen veranderen. Weer eens wat anders dan klassiek zwart. Beautyjournalist Emma Wagenaar zet ze op een rij.

Blauwe ogen

Ga voor contrasterende kleuren die de blauwe kleur van je ogen extra laat spreken. Zo laat koper en goud je blauwe ogen nog blauwer lijken. Deze warme metallics matchen ook eventuele gouden vlekjes in je iris, waardoor je ogen echt lijken op te lichten. Grijsblauwe ogen gaan juist voor coole tinten zoals misty grey en zilverblauw

Probeer ook: terracotta, champagne en marineblauw.

Shoptips:

 

Groen

Rood is de complementaire kleur van groen, dus kies voor tinten met een warme, rode ondertoon. Vrijwel alle paars- en bruintinten (met name aubergine, espresso en mahonie) staan betoverend bij groene ogen, mits ze intens gekleurd zijn anders hebben ze de neiging je een beetje vermoeid te laten lijken. Voorkom een ‘verwassen’ look door er eerst een zwarte eyeliner onder te doen.

Probeer ook: taupe, antraciet en zilvergroen.

Shoptips:

 

Hazel (groenbruin)

Olijfgroen en goud accentueren het groen in hazelkleurige ogen. Warme aardetinten benadrukken weer meer de rijke bruinkleur. Breng een groene eyeliner op een smokey manier aan langs je wimperrand en zorg voor wat extra schittering met een vleugje goud in de binnenste ooghoeken. Liever een iets minder opvallende kleur? Kies dan voor chocoladebruin in plaats van groen.

Probeer ook: dusty pink, plum en smaragdgroen.

Shoptips:

 

Bruin

Bij bruine ogen staan eigenlijk bijna alle kleuren, maar met aardetinten zit je zeker weten altijd goed. Cognac en nachtblauw accentueren eventuele aanwezige lichte vlekjes in je iris. Kleur, voor een heel subtiel effect, alleen de waterlijn van je bovenste en onderste oogleden. Dit geeft precies genoeg expressie aan je blik zonder streng te ogen.

Probeer ook: muisgrijs, paars en kobaltblauw

Shoptips:

Lees ook