Minder wassen, meer keratine…

03:37 - 02:10
luistertijd 03:37 - leestijd 02:10

Vette hoofdhuid, droge haarpunten, wat nu?

Mark van Westerop, van salon ProSolo in Alkmaar

Mark van Westerop, van salon ProSolo in Alkmaar

Onlangs stelde een lezeres ons de vraag wat ze kan doen om haar vette haar onder controle te houden.Het is een lastige balans: op de hoofdhuid is het snel vet, en de punten zijn weer broos. Kapper Mark van Westerop geeft advies.

“Mijn haar wordt snel vet (na 2 dagen en als ik uitga al na een nachtje stappen). Maar mijn haar is ook droog en fijn en breekt het af aan de punten. Het knoopt snel, vooral als er wind waait.

Ik heb gehoord over keratinebehandelingen maar ik weet niet of dit mijn haar zou beschadigen. Ook dacht ik dat extentions misschien een idee waren, maar die gaan te snel klitten in mijn fijne haar.

Wat raden jullie mij aan qua behandelingen en verzorging? Als ik mijn haar laat drogen aan de lucht, wordt het pluizig met slagen erin. Ik zou ook graag eens deze golven mooier, glanzender en zonder frizz dragen.”

Kapper Mark van Westerop laat weten:

Je haar wordt vet door het natuurlijk talg in de hoofdhuid. De productie van talg wordt gestimuleerd als de hoofdhuid aangeraakt wordt, door bijvoorbeeld met je handen door je haar te gaan, te krabben maar ook vaak borstelen en kammen.

Meer talg op droge hoofdhuid

Ook is het zo dat de huid sneller talg gaat aanmaken als je iedere dag je haar wast om te voorkomen dat de hoofdhuid niet uitdroogt en soepel blijft. Je merkt dan ook dat het bovenop altijd vetter is dan in de lengten.

Wissel af met droogshampoo

Daarom kan het helpen je haar 1 keer in de 3 dagen te wassen ipv iedere dag.  Je kunt er voor kiezen om tussendoor bijvoorbeeld een droog shampoo te gebruiken zoals Dry Me van EIMI.

sterk haar

Voorkom keratineverlies in het haar, door het weer aan te vullen

Dat je droge haar snel knoopt komt door beschadiging van de haarschubben. Deze gaan openstaan en als weerhaakjes in elkaar hangen.

Haarschubben sluiten

De Enrich lijn van Wella Care bevat zijde extract wat er voor zorgt dat de haarschubben sluiten en het haar weer glad aanvoelt. Daarnaast beschermen de producten uit de Enrich lijn ook je haar om verdere uitdroging te voorkomen.

Keratine verlies door kleuring of warmte

De haarvezel is opgebouwd met keratine. Keratine is vergelijkbaar met cement in een muur. Als het haar beschadigd raakt door bijvoorbeeld te snel achter elkaar kleuren, zon of hete stylingapparaten dan kunnen de haar vezels keratine verliezen waardoor er “gaten” in de structuur komen.

Keratine aanvullen

Er zijn een aantal producten die kunnen helpen om keratineverlies tegen te gaan zoals de Wella Care lijn Elements. Keratine aanvullen in het haar kan met het serum Liquid Hair van SP.

Haar onder controle met…

Gebruik EIMI Flowing Form om het haar rustiger te maken. Om slagen en krullen in het haar te maken heb je (hete) styling apparaten nodig. Gebruik een goede beschermer tegen de hitte zoals EIMI Thermal Image. Gebruik EIMI Perfect Me, dit is een lichtgewicht BB lotion om het haar in de punten te verzorgen, frizz tegen te gaan en het een mooie glanzende basis te geven.

Lees ook