MUA Anita Jolles vindt haar perfecte match!

06:02 - 03:37
luistertijd 06:02 - leestijd 03:37

Homepage Foundations Max Factor en Givenchy

Getest Foundation van Max Factor en Givenchy

Zoals de naam al zegt, dient foundation (“fond”) als basislaag voor andere soorten make-up en zorgt het ervoor dat de huid er egaal in textuur en kleur uit ziet en uit blijft zien. Foundation kan daarnaast ook zorgen dat een huid een iets lichtere of iets donkere tint krijgt. Het is in verschillende vormen verkrijgbaar, zoals in crèmevorm, stiftvorm, mousse of in vloeibare vorm. De vloeibare variant komt het meeste voor. Foundation is te krijgen voor de meeste huidtypen en huidtinten.

Profielfoto Anita Jolles

Voor BeautyJournaal test MUA Anita Jolles Foundation van Max Factor en Givenchy.

Wie is Anita Jolles?

Anita Jolles is al meer dan een decennium lang make-up artist. Op haar CV staan indrukwekkende namen. Zo heeft Anita gewerkt met beroemdheden als Jared Leto en Victor & Rolf, en heeft ze meegewerkt aan campagnes voor onder meer Tommy Hilfiger, Buddha to Buddha en After Eden. Haar werk valt ook te bewonderen in magazines als Elle. Voorbeelden van haar werk vind je op www.anitajolles.com.

Max Factor FoundationMax Factor Miracle Match Foundation 

Claims

De Max Factor Miracle Match Foundation belooft vijf pluspunten voor elke vrouw:

Wat vindt Anita?

Subtiel Photoshop effect

Deze foundation komt in een glazen flesje met een pompje dat je op slot kan zetten. Wat erg handig is. De foundation voelt luchtig aan en laat zich gemakkelijk aanbrengen. Het is mooi hoe deze foundation een Photoshop/blur effect geeft. De foundation versmelt bijna met de huid, voelt heel lekker aan en krijgt na een paar minuten een satijnen finish. Ik heb bij mijn model er wel een verzorgende dagcrème onder gedaan, omdat de huid droog aanvoelde. Het geeft zeker een natuurlijke uitstraling.

Lange houdbaarheid 

De dekking van deze foundation is inderdaad medium te noemen; hij verdoezelt roodheid en vlekjes redelijk goed, maar sproetjes en moedervlekken blijven zichtbaar en ook oneffenheden van een puistje kunnen nog wel een beetje concealer gebruiken. Deze foundation blijft door de dag heen redelijk goed zitten en accentueert droogtelijntjes minimaal. Er zit onder andere glycerine, vitamine B en vitamine E in, voor een verzorgende en hydraterende werking. De foundation is verkrijgbaar in negen kleuren, voor ieder wat wils.

Max Factor Foundation

Pluspunt: Prettig in gebruik en een mooi effect op de huid, mits je een redelijke gave huid hebt.

Minpunt: Behoorlijk aan de prijs voor een drogisterij foundation.

SHOP deze foundation hier online

 

Givenchy FoundationGivenchy Teint Couture Balm 

Claims

Wat vind Anita?

Lichte structuur

Nude foundations zijn helemaal in. Dit is een “lichte” foundation die tussen gewone foundation en BB cream in zit. De zachte en comfortabele textuur mengt zich direct met de huid. Teint Couture Balm is niet vettig, heeft een lichte textuur. Een combinatie van een zeer lichte, corrigerende en comfortabele textuur. Het is een water-siliconen formule die geen vette oliën of zware esters bevat, slechts een selectie van bijzonder lichte oliën.

Comfortabel op de huid

Deze foundation is erg fijn in gebruik, vooral omdat de formule lekker romig is en dus comfortabel aanvoelt op de huid, maar totaal niet vettig of te glanzend is na het aanbrengen. Deze foundation is voor alle huiden geschrikt. Voor een iets drogere huid kan je er een voedende dagcrème onder aanbrengen.

Gewichtloos

Ben je opzoek naar een foundation die de huid licht corrigeert en hydrateert, zonder dat je het gevoel hebt dat je een masker op hebt? Dan is deze foundation iets voor jou. De Givenchy Couture Balm komt in negen mooie kleuren.

Givenchy Foundation

Pluspunten: Ruikt heerlijk en voelt heel luxueus! Ik ben verkocht, absoluut een topper onder de “nude” foundations.

Minpunten: De verpakking had wel iets spectaculairder gemogen, zoals de vloeibare variant van Givenchy Teint Couture.

Shop deze foundation hier online!

SUPERTIP!!!
Schrijf je in voor een make-up Masterclass workshop van deze top mua!

In het herfst/winter seizoen van 2015 hebben Anita Jolles en Liselotte van Saarloos  The Masterclass gelanceerd, voor visagisten die weer een stap verder willen komen in hun vak.

logo masterclassThe Masterclass is een vijfdaagse opleiding, bestaande uit 4 lesdagen en een professionele fotoshoot op de vijfde en laatste cursusdag. Binnen deze masterclass ligt de focus op beauty make-up voor editorial fotografie en backstage technieken en trends van de internationale fashionweken.

Voor wie bedoeld?

Deze 5 daagse masterclass is bedoeld voor professionele make-up artiesten die willen werken aan de uitbreiding van hun technische en creatieve skills en zich verder willen ontwikkelen binnen de wereld van de mode industrie.

Bezoek www.the-masterclass.nl voor meer informatie en aankomende cursusdata.

Lees ook