Alpha-H geeft tips en een fijne korting

07:34 - 04:32
luistertijd 07:34 - leestijd 04:32

Homepage Alpha-H Nachtverzorging

Alpha-H tips voor nachtverzorging van je huid

Het is algemeen bekend dat slapen gaan zonder je gezicht te reinigen niet goed is voor de huid. Tegelijkertijd is het niet altijd even duidelijk hoe de ‘perfecte’ huidverzorgingsroutine voor de nacht er dan precies uit zou moeten zien en waarom. Is een aparte nachtcrème aanschaffen eigenlijk niet gewoon een verkooppraatje? Of is gewoon een extra keer reinigen ook voldoende? Lees er in dit artikel meer over en profiteer meteen van 15% korting op de in dit artikel genoemde producten!

Ook je huid heeft een bioritme

Onderzoek aan de Universiteit van Zurich heeft aangetoond dat je huid -net als jij- functioneert volgens een bioritme; het slaap- en waakritme. Overdag (waakstand) is je huid vooral bezig zichzelf te beschermen tegen externe schadelijke invloeden zoals zonlicht, rook, vuil en vochtverlies. ‘s Nachts (slaapstand) is het huideigen herstelmechanisme aan het werk. Schade door UV-straling, luchtvervuiling en stress wordt gerepareerd. Tel daarbij op dat onze huidcellen zich tussen 23.00 en 03.00 uur ’s nachts acht keer sneller delen én de doorbloeding ’s nachts hoger is, waardoor verzorgende stoffen veel beter worden opgenomen dan overdag en het moge duidelijk zijn: een goede huidverzorgingsroutine ’s avonds is essentieel en hartstikke nuttig.

Hier een aantal tips hoe je je huid tijdens deze nachtelijke herstelwerkzaamheden zo optimaal mogelijk kunt ondersteunen.

Alpha-H Remove Make-UpTip #1: Sla reinigen nooit over

Zonder dat je er erg in hebt, raak je je gezicht overdag vele malen aan. Daarbij komt de huid van je gezicht (meer dan welk ander lichaamsdeel ook) het meest in aanraking met zonlicht, stof en ander vuil. Dat – vermengd met make-up, talg en zweet – maakt dat je gezicht aan het eind van de dag één van de vieste lichaamsdelen is. Reinigen is dus een must om te voorkomen dat je poriën verstopt raken en bacteriën zich over je huid verspreiden, met onzuiverheden en ontstekingen tot gevolg.

Bovendien garandeert een grondige reinigingsbeurt maximale absorptie van de ingrediënten in je nachtverzorgingsproducten. Toch blijkt dat een hoop mensen niet elke avond de discipline kunnen opbrengen om hun huid te reinigen en dit ook niet altijd even goed gebeurt. Op de website van Alpha-H lees je meer over Het Nut van Dubbel Reinigen. Wil je weten welke Alpha-H reiniger het beste voor jouw huidtype is? Kijk dan hier.

Ben je tegen de tijd dat je gaat slapen te moe om die hele huidverzorgingsriedel nog te moeten uitvoeren? Doe het dan eerder, bijvoorbeeld tussen 20.00 en 21.00 uur. Liever eerder, dan helemaal niet!

Tip #2: Gebruik ‘s avonds altijd een moisturizer

Sommige mensen gebruiken geen nachtcrème omdat ze denken dat deze de huid verstikt en de huid ’s nachts moet kunnen ademen. Een misvatting, simpelweg omdat de huid niet over longen beschikt. Sterker nog, als je je huid niet “bedekt” met een laagje crème droog je je huid juist extra uit, want ’s nachts verliest je huid door een hogere doorbloeding en temperatuur veel meer vocht dan overdag. Een goede moisturizer is dus belangrijk (passend bij je huidtype). Ook omdat je huid tijdens je slaap veel beter doorlaatbaar is en door de betere doorbloeding de werkstoffen in je crème veel beter kan opnemen.

Alpha-H Nachtwerk 2

Tip #3: Gebruik een dagcrème met zonnefilters niet ’s nachts

Sommige mensen vinden het onzin om een aparte crème voor dag en nacht aan te schaffen. Toch adviseren wij om dat wel te doen, mits je budget dat toelaat. Het grote verschil tussen een dag- en nachtcrème is namelijk dat dagcrèmes een lichtere, luchtiger textuur hebben (prettiger voor overdag) en vaak zonnefilters, minerale pigmenten of lichtreflecterende deeltje bevatten. Die heb je ’s nachts niet nodig. Bovendien zijn bepaalde ingrediënten, zoals vitamine A (retinol), juist weer niet geschikt voor gebruik overdag.

Laat je budget een aparte dag- en nachtcrème niet toe, kies dan voor een crème die geschikt is voor ochtend en avond. Een belangrijk criterium is dat deze geen zonnefilters mag bevatten, want slapen met een zonnefilter op je huid (ongeacht of deze natuurlijk of chemisch is) kan leiden tot huidirritatie.

Onze favoriet is de Essential Hydration Cream

Tip #4: Kies voor producten met actieve, hoog gedoseerde werkstoffen

Overdag heeft de huid ingrediënten nodig die het dan actieve, huideigen beschermingsmechanisme ondersteunen. Kies ’s avonds voor ingrediënten die je huid ondersteunen bij de nachtelijke herstelwerkzaamheden. 
Alpha-H Age Delay Anti Wrinkle Night Cream

Denk daarbij aan antioxidanten, peptiden en vitamine A en C die helpen om de overdag opgelopen schade door zon, stress en vuil te neutraliseren en ongedaan te maken. En aan hydratatie verbeterende ingrediënten als glycol- en hyaluronzuur.Bovendien kan de huid (door een betere doorbloeding), zoals hierboven al gezegd, de werkstoffen uit je verzorgingsproducten ’s nachts veel beter opnemen. Reden te meer om ’s avonds producten te kiezen met actieve en hoog gedoseerde werkstoffen!

Onze favorieten:

Age Delay Intensive Anti-Wrinkle Night Cream: bevat ‘time-released’ glycolzuur (8%), salicylzuur (2%), vitamine A (1%) en vitamine E. Liquid Gold Night Repair Serum: 14% glycolzuur, vitamine A, E en B3 (niacinamide), tetrapeptiden en hyaluronzuur

Tip #5: Vervang je kussensloop regelmatig

Bacteriën en talg kunnen zich van je kussensloop weer op de huid nestelen gedurende de nacht. Dus als je regelmatig last hebt van onzuiverheden is het om de 2-3 dagen wisselen van kussensloop een goed idee.

Tip #6: Pak een extra kussen als je last hebt van vochtwallen

Als je met je hoofd iets hoger ligt dan de rest van je lichaam, verminder je de toevoer van vocht naar het hoofd.

Alpha-H Liquid Laser Anti Ageing BalmTip #7: Zorg voor voldoende slaap

Een verstoorde diepe slaap (remslaap) kan zorgen voor een tekort aan groeihormoon, terwijl deze juist zo belangrijk is voor de huidkwaliteit. Slechte slapers hebben dan ook meer kans op een droge, vale, geïrriteerde, rimpelige huid. Slaaptekort gooit ook je (bloed)circulatiesysteem door de war, waardoor vocht en afvalstoffen zich ophopen onder de ogen, omdat ze niet goed worden afgevoerd.

Tot slot is een (chronisch) slaaptekort een stressfactor die alle huidcondities kan verergeren, ook acne, eczeem en psoriasis. Bottom line: hoe duur of goed je nachtcrème ook is, als je chronisch slaap tekort komt, komt ‘ie niet tot zijn recht!

Tip van Alpha-H: aan de Liquid Laser Super Anti-Ageing Balm is een kalmerende mix van essentiële oliën (lavendel, patchoeli en mandarijn) toegevoegd, ter ondersteuning van een goede nachtrust.

Korting van Alpha-H

Profiteer nu van 15% korting op alle in dit artikel genoemde producten! Deze korting is geldig tot en met vrijdag 13 november aanstaande in de webshop van Alpha-H. De kortingen zijn al verwerkt in de in de shop vermelde prijzen.

Alpha-H

 

Alpha-H is in Nederland en België te verkrijgen via de Alpha-H beauty professionals en online via o.a. www.alpha-h.nl en www.skinnovators.com

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Alpha-H op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

All rights reserved, lees eerst onze disclaimer voor overname van beeld en artikelen.

Lees ook