Anja test 3 sprays voor d’r krullen

04:30 - 02:42
luistertijd 04:30 - leestijd 02:42

Sfeerbeeld EIMI Hairsprays

Wat is nu eigenlijk haarlak? 

Ik denk dat er weinig vrouwen zijn die dit product niet in huis zullen hebben. Maar wat dóet haarlak en hoe gebruik je het eigenlijk? Haarlak wordt gebruikt om het kapsel langer in model te houden. Heb je een ‘strak’ kapsel met stijl haar, dan heb je waarschijnlijk het meest behoefte aan een haarlak met een sterkere fixatie. Maar heb je zoals ik krullen, dan heb je aan een mildere fixatie voldoende, omdat je de krullen flexibel wilt houden.

Er zijn verschillende manieren om haarlak te gebruiken:

Bij bovengenoemde manieren lijkt het of je haar voller is. Ook heb ik gelezen, dat je haarlak kunt gebruiken bij statisch haar. Je sprayt wat haarlak op je kam en kamt dit door je haar.

Welke haarlak gebruik ik normaal gesproken?

Ikzelf gebruik twee soorten haarlak. De L’Oreal Fix Anti-frizz & Anti-static (force 4) of Lee Stafford DeHUMIDIFIER, een lak die er voor zorgt dat je haar niet gaat kroezen bij vochtig of nat weer of bij het sporten of dansen. Voor BeautyJournaal test ik ditmaal drie Wella EIMI hairsprays:

EIMI staat voor: ‘Ik besta’. Deze hairsprays zijn dan ook voor jong en oud, voor man en vrouw, aldus Wella.

EIMI Dynamic FixHold 2 Dynamic Fix

Op de bus staat: Spray, speel en perfectioneer je style in 45 seconden met deze flexibele spray. De bus op armlengte van het haar houden, sprayen over droog haar. Gebruik de vingers om het haar te vormen of te kneden in een opvallend model. Droogt binnen 45 seconden.

Mijn ervaring: Een vreemde gewaarwording. De lak blijft inderdaad in eerste instantie nat/vochtig, zodat je het haar in model kunt kneden. Handig bij krulhaar, zoals het mijne! Ik spray wat lak op een krul, vervolgens draai ik de krul om mijn vinger om het product te fixeren. Na aanbrengen wordt de lak een beetje ‘krokant’. Mijn haar blijft de hele dag in model, maar tóch flexibel. Ik vind de lak alleen niet bijzonder ruiken.

EIMI Stay StyledHold 3 Stay Styled

De beschrijving op de bus zegt: Creëer en finish elke style met deze stevige en veelzijdige spray. Geformuleerd om het haar te beschermen tegen de effecten van vocht, UV-straling en hitte.

Mijn ervaring: De lak droogt direct na het op armlengte sprayen. Wat direct opvalt, is de heerlijke geur die wel snel verdampt. Mijn kapsel voelt stevig aan. Alsof er een onzichtbaar haarnetje om mijn kapsel zit, zonder dat het hard aanvoelt. Bij vochtig en winderig weer blijft mijn krulhaar in model, zonder dat het pluizig wordt. Wat een fijne lak!

EIMI Super SetHold 4 Super Set

Op de bus staat: Neem de volledige controle over elke gefinishte look met deze extra sterke finish spray. Geformuleerd om het haar te beschermen tegen effecten van vocht, UV-straling en hitte.

Mijn ervaring: Tijdens het sprayen op armlengte ervaar ik wederom een heerlijk parfum. Maar ook deze verdwijnt snel. Wanneer ik aan mijn kapsel voel, voel ik milde stevigheid zonder dat het als een ‘helm’ aanvoelt. Wanneer ik bij nat weer van buiten naar binnen ga, bemerk ik dat mijn haar toch ietwat is uitgezakt en licht pluizig is.

En frappant: Mijn ervaring is dat de Hold 4 minder goed fixeert dan de Hold 3.

 

Eindconclusie

AnjaDrie soorten haarlak van hetzelfde merk. En tóch een duidelijk verschil na gebruik. Op de verpakking staat: “Deze Wella EIMI-lijn is alleen te koop bij uw kapper”… en nu begrijp ik ook waarom. Elke laksoort heeft zijn eigen resultaat en daar kan de kapper je het beste over informeren.

Mocht je krulhaar hebben zoals ik, dan kan ik je de Hold 2 Dynamic Fix écht aanraden. Wat een fijne haarlak! En ook de andere twee varianten zijn absoluut fijn, maar voor mijn haar iets minder geschikt.

Lees ook