Zowel Corine als Monique testen hem

06:16 - 03:45
luistertijd 06:16 - leestijd 03:45

“Facelift in a bottle”

De geestelijk vader van het Environ Intensive Revival Masque is Dr. Des Fernandes, gerenommeerd plastisch chirurg en tevens de grote man achter Environ. Hij deed meer dan 3 jaar onderzoek om uiteindelijk dit product te ontwikkelen: “I was looking for a facelift in a bottle,” aldus Des Fernandes.

Gebruiksaanwijzing met alternatieven

Na het reinigen van je huid gebruik je de meegeleverde spatel om het product in je hand te doseren en in een dunne laag aan te brengen op je gezicht, hals en decolleté. Laat het masker tenminste 20 minuten inwerken en verwijder het daarna met een vochtig washandje of spons. Sluit af met je normale dag- of nachtverzorging.

Als alternatief kan het Revival Masque ook worden gebruikt als een nachtmasker. In dat geval breng je eerst je nachtverzorging aan en wacht je 20 minuten alvorens je een dun laagje van het masker aanbrengt. Je laat het masker gedurende de nacht intrekken en spoel het de volgende ochtend af met lauwwarm water.

Pas op met zon!

Het Environ Intensive Revival Masque bevat een combinatie van zuren, zoals Aziatisch zuur, amandelzuur en melkzuur, die de pH-waarde van de huid verlagen en daarmee de aanmaak van groeifactoren stimuleren voor een frisse en jeugdige uitstraling. Deze zuren (allen alfahydroxyzuren) verhogen echter de zongevoeligheid van je huid en maken de huid kwetsbaarder voor zonnebrand. Environ vermeldt dit trouwens keurig met dikgedrukte letters op de verpakking en verwijst vervolgens naar de bijsluiter voor meer informatie.

In deze bijsluiter valt te lezen dat het Revival Masque wordt aanbevolen voor behandeling in de herfst en winter. Of het hele jaar door, maar dan wel in combinatie met een goede zonnefilter met breed spectrum.

Begin dit jaar is in het merkendossier van Environ op BeautyJournaal uitgebreid aandacht besteed aan het Revival Masque. Klik hier om het artikel te lezen. Hierin vind je ook meer informatie over de werking en effecten van de verschillende zuren in het masker.

Facelift in een potjeGeduld is een schone zaak bij dit masker

Hoewel de uitspraak “facelift in a bottle” misschien doet denken aan een instant strakke en gelifte huid is het Revival Masque alles behalve een quick fix. Voor een optimaal resultaat is het nodig het masker regelmatig te gebruiken gedurende 4 tot 6 maanden. Geduld is daarmee een zeer schone zaak. Doordat het masker diep in de huid doordringt en werkzaam is op diepgelegen huidlagen, komen verbeteringen in de huidconditie pas – letterlijk en figuurlijk – na enkele maanden aan het licht.

Aan de slag

Omdat het raadzaam is het gebruik van zuren geleidelijk aan op te bouwen, zodat de huid hier aan kan wennen, gebruik het het Revival Masque de eerste keer als een (kortdurend) masker en laat ik het ongeveer 10 minuten inwerken. Daarna bouw ik op naar 20 minuten.

Environ Revival Masque Textuur

Geen romig masker, wel een fijne tinteling.

Qua textuur lijkt dit masker nog het meeste op een vetvrije crème. Verwacht dus zeker geen romig of weldadig gevoel bij het opdoen van het Revival Masque. Het product is bovendien ook nog eens zo goed als geurloos, zodat de olfactorische zintuigen (helaas) niet worden geprikkeld.

Wat wel wordt geprikkeld, is je huid en dan op een goede, aangename manier. Alsof je de zuren hun werk voelt doen, zelfs diep in je huid. Overigens wordt deze prikkeling minder naarmate je het masker vaker gebruikt; de huid went er inderdaad aan. Na een keer of drie durf ik het aan om het masker ook als nachtmasker te gebruiken.

Een frisse, stralende huid

Zowel na gebruik als ‘gewoon’ masker, als na gebruik als nachtmasker bemerk ik dat mijn huid fris en stralend is. Mijn huid voelt strak (op een goede manier, niet trekkerig) en heeft zelfs rode blosjes. Alsof ik net een stevige wandeling in de buitenlucht heb gemaakt. Mijn huidstructuur is fijner, poriën zijn minder zichtbaar. Ook de aangename tinteling houdt na het verwijderen van het masker nog even aan. Je merkt dat je huid aan het werk wordt gezet en dat de werkzame stoffen uit het masker niet alleen oppervlakkig hun ‘ding’ doen en diep doordringen in de huid.

corine-zwart-witMaar de hamvraag is natuurlijk: is dit een facelift in een potje?

Corine (30): Time will tell. Ik heb het Environ Intensive Revival Masque nu een week of drie regelmatig gebruikt en ben zeer te spreken over het resultaat en huidgevoel op de korte termijn.

Aangevuld: de ervaringen van Monique

Monique (51): Inmiddels heeft BeautyJournaal’s Monique het ook gebruikt. Aanvankelijk als stand-alone masker, maar daar had ze geen geduld voor, dus hup met het masker op naar bed. Twee keer met keurig de nachtverzorging eronder, en werd ze met een fris gezicht wakker, en een keer vergat ze het en bracht ze het masker wat royaler aan voor de nacht. Het droogt gemakkelijk op, je hoeft dus niet te wachten met het hoofd op je kussen te leggen voordat het droog is.

monique 6Na die ene keer zonder verzorging eronder was ze flabbergasted: wat zag haar huid er vol en glanzend uit! Ze werd echt wakker alsof er ’s nachts kaboutertjes aan de gang waren geweest om haar een facial te geven. Zonder dollen!

En ook de poriestructuur op neus en voorhoofd verfijnt zo mooi. Een ander fijn effect is, is dat talgpropjes zich supermakkelijk uit de poriën laten verwijderen. Het lijkt wel of de propjes omhoog gedrukt worden waardoor je ze makkelijk kan verwijderen.

Monique loves this product…doet ’s nachts lekker de klus, zodat je bij het opstaan meteen een stralend canvas hebt. Ik ben reuze benieuwd naar het effect over 4 tot zes maanden, maar ik vrees dat ik daar geen geduld voor heb. Ik vind het instant resultaat al super.

 

Lees ook