+ uitleg over alle andere apparaten in de markt

08:01 - 04:48
luistertijd 08:01 - leestijd 04:48

MeTouch ontharing: favoriet van FreshWater Valley

Denk je erover om een apparaat voor definitief ontharen aan te schaffen? Of laat je je in de salon laseren en wordt dat wel erg tijdrovend en duur? In dit artikel vertelt Eva van FreshWater Valley je alles wat je moet weten voordat je een ontharingsapparaat aanschaft.

Eva ging op zoek naar het ideale ontharingsapparaat.

De verschillen tussen lasers

Lees verder voor een uitleg over de verschillen tussen diode lasers (in de salon of thuis met bijvoorbeeld de TRIA 5X) en Elos ontharen. Alle opties zijn effectief, maar er zijn prijsverschillen en er kleven nog andere nadelen aan lasers die bij Elos apparaten geen rol spelen. Aan het einde van dit artikel kun je een weloverwogen beslissing nemen over het beste ontharingsapparaat voor jou. Ik heb jarenlang alle effectieve opties uitgetest. Hier is mijn verslag.

Allereerst: wat is Elos?

Elos technologie is een combinatie van IPL (Intense Pulsed Light) en radiofrequentie. Samen zetten ze het haarzakje op non-actief. Dit is een heel andere manier van ontharen dan met de diode laser, die tot voor kort in ontharingsland nog het meest populair was. Ik leg je het verschil graag uit.

Verschillen tussen diode laser en Elos technologie

We hebben bij FreshWater Valley lang de TRIA laser verkocht. Dit is het enige ontharingsapparaat voor thuisgebruik waarbij de lichtsterkte (20 joules) net zo hoog is als die van een professioneel apparaat in de salon. Maar sinds er iets beters te krijgen is, zijn we hiermee gestopt. We hebben nog maar één TRIA met korting in voorraad, mocht je toch geïnteresseerd zijn in een diode laser voor thuis.

Er zitten wel nadelen aan een apparaat met een zeer hoge lichtsterkte, zoals de TRIA. Zonder de toevoeging van radiofrequentie moet de IPL een heel hoog aantal joules hebben, anders werkt het niet. Lees hieronder wat die nadelen zijn en waarom wij als alternatief uiteindelijk voor Elos hebben gekozen.

Diode Laser voor thuis: effectief maar pijnlijk!

Ik heb zelf in 2010 de TRIA 4X en later 5X gebruikt voor mijn oksels en bikinilijn, en ik vond hem persoonlijk te pijnlijk in het gebruik. In 2003 had ik al eens 8 behandelingen in een salon gehad en daar was het ook (te) pijnlijk, want rond de 20 joules afsturen op een haarzakje, waar vervolgens de bloedtoevoer naar het haarzakje wordt dicht gebrand… dat voelt nu eenmaal heel onprettig. Maar in de salon, waar men heel kundig en vriendelijk was, werd het tenminste voor me gedaan en ik had er al voor betaald, dus dat motiveerde me om alle behandelingen te ondergaan. Ik zag wel resultaat, maar mijn ongewenste haar was na 8 behandelingen nog niet weg. Bovendien was mijn geld op, dus besloot ik weer een tijdje te gaan scheren.

FreshWaterValley zocht een beter ontharingsapparaat

Toen ik in 2010 met de webwinkel FreshWater Valley startte, moest er natuurlijk een ontharingsapparaat in het assortiment komen. We zijn per slot van rekening een thuisspa winkel! De TRIA leek ideaal en dat de behandeling zo pijnlijk was, leek me – om eerlijk te zijn – een goed teken. Immers, zonder pijn geen effect, toch? Die logica bleek niet helemaal te kloppen (de MeTouch is bijvoorbeeld pijnloos en toch effectief).

Een pijnloos alternatief voor de TRIA is het ontharingsapparaat MeTouch.

Ook bleef het ‘akelige laser ding’ (de TRIA) bij mij te vaak in de kast liggen, gewoon omdat ik steeds zo tegen het speldenprikkengevoel van de 20 Joules sterke diode laser opzag. Bovendien mag je 2 weken voor en 2 weken na de behandeling niet in de zon, en in de zomer is dat best lastig. De TRIA is tevens een beetje tricky bij gebruik op het gezicht, omdat je hyperpigmentatie kunt krijgen van een hoge lichtsterkte. En dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Huidskleur en haarkleur: laser alleen gebruiken op lichte huid en donker haar

Mijn vriendinnen I. en Z. uit India met een getinte huid kunnen een laserapparaat met een hoge lichtsterkte niet gebruiken, want het licht (zowel van een laser als van IPL) gaat af op donkere oppervlaktes en deze meiden kunnen dus zomaar hun huid verbranden wanneer zij laser of IPL gebruiken.

En ander voorbeeld… mijn maatje W., een gezonde Hollandse jongeman met de wens zijn rughaar permanent te verwijderen, kan zich niet permanent ontharen met een standaard IPL apparaat, want hij heeft blond haar en IPL kan deze haartjes niet ‘vinden’. Dus wanneer W. een apparaat met alleen IPL gebruikt, dan gebeurt er helemaal niets en blijft hij zo harig als dat hij nu is.

Elos: een ontharingsapparaat zonder risico’s

Een apparaat met een lage lichtsterkte en daarnaast de toevoeging van radiofrequentie heeft geen van de hierboven genoemde nadelen. De behandeling is nagenoeg pijnloos en vrij van pigmentatierisico vanwege de lage lichtsterkte van slechts 2 Joules. Let er op – wanneer je een ontharingsapparaat kiest – dat je ofwel voor een apparaat met een hoog aantal Joules gaat, ofwel een apparaat koopt met een lager aantal Joules maar dan wel de toevoeging van radiofrequentie. De meeste apparaten hebben 6 of 7 Joules (bijvoorbeeld Philips Lumea), wat zonder de toevoeging van radiofrequentie niet genoeg is om haartjes definitief te verwijderen. Elos technologie verwijdert haartjes definitief, ondanks de lage lichtsterkte, door de ondersteuning van radiofrequentie (RF). Bekijk de video als je een demonstratie wilt zien van het Elos apparaat met de combinatie van IPL en RF.

Ontharingsapparaten met Elos technologie – zoals de MeTouch – zijn zonder risico’s en kunnen zelfs voor het gezicht worden gebruikt.

Veel positieve reviews

Elos technologie bestaat al langer, maar pas sinds de laatste tijd zijn er zoveel positieve reviews te vinden op internet en in tijdschrijften, dat steeds meer mensen het bedrag van €499,- er graag voor over hebben. Dat is natuurlijk peanuts vergeleken bij een reeks salonbehandelingen, maar toch is het nog een flinke uitgave. Nu de Elos technologie zoveel positieve aandacht krijgt, is het een van onze bestsellers en de klantreacties zijn ontzettend positief. Het allernieuwste apparaat met Elos technologie is de MeTouch. Dit is de opvolger van de MeMyElos, de MeSmooth en de iluminageTouch. De MeTouch heeft als eerste Elos apparaat een onbeperkt aantal flitsen. Waar je met eerdere modellen nog een extra lichtcartridge moest aanschaffen, hoeft dat dus nu niet meer.

Ben jij ook enthousiast geworden?

Bekijk dan de video voor instructies, dan weet je meteen hoe je aan de slag kunt met je eigen MeTouch, die je hier kunt bestellen.

Doe dat deze maand nog, want we hebben tot en met 31 oktober een kortingsactie van maar liefst €50,- met de kortingscode ‘gladdebenen’. Daarmee komt de MeTouch tijdens de actieperiode uit op €449,-. De code is inwisselbaar op www.freshwatervalley.nl bij het afrekenen van een MeTouch Unlimited Flash apparaat. Wij verzenden alle aankopen op maandagen en donderdagen, dus je hebt je nieuwe apparaat binnen enkele werkdagen al in huis!

Vragen? Of meer weten over de MeTouch

Email gerust naar info@freshwatervalley.com.

Hartelijke groetjes van Eva!

Deze informatie behoort tot het merkendossier van FreshWater Valley en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden. Lees in uitgelichte dossier nog meer over de fantastische producten die Eva rechtstreeks in Amerika inkoopt – altijd het nieuwste van het nieuwste!

Lees ook