Minder tijd, minder kosten, veel resultaat

04:42 - 02:49
luistertijd 04:42 - leestijd 02:49

De nieuwe flits-kuur van Thalgo M Ceutic

Het is een trend waarvan het tij nog maar moeilijk te keren is: vrouwen willen nog wel een kuur doen bij de schoonheidsspecialiste, maar niet meer van tien behandelingen in, let’s say, 10 of 14 weken tijd. Het kost teveel tijd, en sinds de crisis (die nu gelukkig weer ten einde loopt) ervaren ze het als te kostbaar.

Goede salonmerken die boven op de ontwikkelingen blijven zitten, spelen goed in op deze gewijzigde behoeften, en brengen nu kortere, zg. flash, kuren waarmee in no time een heel goed resultaat behaald kan worden. Die de huidcellen aanzet tot meer activiteit, en onderhouden kan worden met regelmatige facials in het instituut en met de juiste cosmeceutical skincare thuis.

Diepe penetratie

Het prachtige instituutmerk Thalgo, dat wij al vele jaren kennen van de geweldige lichaamspakkingen en baden met algen, heeft nu een supergeconcentreerde behandelingslijn in de markt gezet: M Ceutic. Refererend aan het niveau waarop deze lijn zit, die van cosmeceuticals, maar ook aan het behandelingsbegrip Mesotherapie, een methode waarbij met naaldjes werkzame stoffen dieper in de huid worden gesluisd.

Drie keer naar de salon

De salonbehandeling bestaat uit drie korte (55 min.), maar intense facials op basis van zuren, vitaminen, mineralen en aminozuren, plus hyaluronzuur en een nucleotide, die verpakt zijn in een transportsysteem, een vector, waardoor ze dieper in de opperhuid komen. De huid krijgt een ‘ injectie’. Verspreid over een tijd van 48 uur. Thalgo noemt dit onderdeel de Mesolift Marin.

https://youtu.be/gPtye5vegrU

Zichtbare resultaten

De huid wordt zachter, gladder, de teint wordt stralender, de poriën vernauwen zich. Uit in-vitro tests waarbij fibroblasten op celcultuur waren gezet in een collageenmatrix, werd zichtbaar dat het celmetabolisme met 12% toenam, de collageenactiviteit na 48 uur met 373% toenam en de elastineactiviteit na 72 uur met 121% toenam. Vanzelfsprekend vertoont een in-vivo test niet deze duizelingwekkende resultaten, maar een eentiende daarvan op jouw levende huid is al heel erg goed.

Peelings op variabele sterkte

Afhankelijk van de huidconditie kunnen drie peelingsterkten worden ingezet – tussen 8% en 22,5%, met pH-waarden tussen de 2.8 en 2.4. De peelingstoffen zijn salicylzuur, gestabiliseerd ascorbinezuur (vit C) en appelzuur.

De mildste

Ik onderging zelf de lichtste variant in een korte behandeling, omdat ik in die week al een andere peeling had gehad en heb hem als zeer prettig ervaren. Een lichte prikkeling, en de dagen erna een lichte droogheid van de huid, die je perfect onder controle kreeg met de verzorging voor thuis.

Nabehandeling met actieve zuurstof in schuim

Na de peeling volgt nog een masker waarin 5% actieve zuurstof is opgenomen en 10.2% zuivere Mesolift Marin – de cocktail die ik eerder beschreef. Vanwege de zuurstof geeft het een lekker bubbelend effect op de huid. De zuurstof helpt om de stoffen extra te laten penetreren en de al eerder gebruikste werkzame stoffen ook optimaal door de huid opgenomen te krijgen. Het is een extra ‘ drager’.

De behandeling wordt afgesloten met een crème en een uv-filter. De crème verlengt de activiteit van de behandeling.

Effectief en zeer huidtolerant: de trend

Het fijne van deze flash kuur is, is dat hij als zeer huidtolerant ervaren wordt, je hebt geen nare lange bijwerkingen zoals je met zwaardere peelings normaal gesproken hebt. Aan de salonpeeling is zodanig gesleuteld dat hij hoogwerkzaam is, maar minder irriterend. Dit vind ik een mooie ontwikkeling, die ik nu mondjesmaat meer ga zien met stoffen die in potentie zeer irriterend zijn. De cosmetische wetenschap weet steeds beter die harde kantjes eraf te halen, zonder dat er aan effectiviteit wordt ingeboet.

Nabehandelingen thuis

Ook thuis kun je na deze start-up aan de slag met zevendaagse kuurtjes, afgestemd op je huidconditie (acne, pigment, rimpels, grove structuur): een M Ceutic intensive peel met het enzymatische papaja extract en ascorbinezuur, een Detox behandeling waarin de mesolift Marin stoffen zijn opgenomen. Aangevuld met een crème-verzorging en een uv-bescherming.

De salonbehandeling kost ca. 100 euro per keer. De producten voor thuisgebruik variëren van 30 euro (zonbescherming) tot 75 euro (de ondersteunende crèmes).

Ik heb als try-out 1 behandeling ondergaan, maar ik ga zeker een driedelige kuur doen.

Neem contact op met Tenne Cosmetics voor een salon in jouw buurt: 010-2022200. Een prachtig adres kan ik je alvast verklappen, en dat is de gloednieuwe luxe eco-spa in Soesterberg: Omega Spa.

Lees ook