Het testteam heeft nog eventjes de zomer in de bol.

06:34 - 03:56
luistertijd 06:34 - leestijd 03:56

BeautyJournaal testpanel favorieten augustus 2015

Augustus is voorbij gevlogen. En wat hebben we mooi weer gehad. Het is dan ook geen verrassing dat veel testpanel favorieten een zomers tintje hebben.

Tessa: Rituals Mandi Lulur Shimmer Body Cream

Mijn liefde voor Rituals steek ik niet onder stoelen of banken; daarom deze maand een favoriet van Rituals. Het is de limited edition Mandi Lulur. Deze body crème ruikt verrukkelijk naar frangipani met rijstmelk. Een licht zoete geur. De frangipani bloem staat symbool voor het begin van een nieuw leven of van een grote nieuwe stap in iets. De body crème laat een mooie shimmer achter op je huid. Erg leuk dus om in de zomer te gebruiken, als je regelmatig met blote armen en benen loopt, zoals ik de afgelopen maand heb gedaan. De lijn heeft ook nog een doucheschuim/badschuim en een lichaamscrub, dus je kunt je gerust opsluiten in de badkamer om te genieten van deze heerlijke producten.

BESTE SHOPDEAL!

Cindy: Vaseline Body Lotion Spray Advanced Repair Fragrance Free

Als parfumista ben ik blij dat steeds meer ongeparfumeerde verzorgingsproducten gewoon bij de drogist verkrijgbaar zijn. Deze maand is mijn favoriet de Vaseline Body Lotion Spray Advanced Repair. Je hebt op BeautyJournaal al eerder over deze nieuwe sprays kunnen lezen (vooral de blauwe jurk van de dame in commercial hield de gemoederen bezig…). Ik kreeg deze parfumvrije variant toevallig bij een ander product als actie van de drogist en ik ben echt om!

Ik spray het product op en dat doe ik helemaal niet zo nauwkeurig. Daarna smeer ik het met diezelfde Franse slag in, het plakt niet en ik ben in een minuutje klaar. Het is een lichte lotion die prima is voor mijn normale huid. Ideaal voor moeders met haast in de ochtend.

BESTE SHOPDEAL!

Gerti: Catrice Ultra Stay & Gel Shine Topcoat

Een vriendin vestigde mijn aandacht op deze topcoat van Catrice. Normaal gebruik ik altijd Seche Vite, maar die is behoorlijk prijzig in Nederland. Deze Catrice topcoat doet alles wat een goede topcoat moet doen: geeft glans, zorgt dat je lak lang houdt en hij is sneldrogend! Na mijn basecoat en twee laagjes gekleurde lak, breng ik een laagje topcoat aan. De Catrice topcoat heeft een platte, middelbrede kwast. Slechts 2 streken zijn nodig voor een nagel (voor de pinknagel 1). Mijn nagellak blijft zeker 5 dagen zitten.

Bij deze topcoat hoort eigenlijk de Ultra Stay & Gel Shine Base Coat, maar ik heb hem met verschillende andere basecoats gebruikt en dat werkt prima. Ook heb ik verschillende merken lak gebruikt: Chanel, Kiko en Essie. Bij alledrie werkte hij perfect. Een echte aanrader voor maar €3,59 bij Kruidvat.

Tamara: Retipalm Salurea Basic

Tijdens al die mooi zomerdagen ren ik meestal op blote voeten en mijn slippertjes rond, wat helaas uiteindelijk dan ook niet resulteert tot het meest reclamegeschikte voorbeeld van mooie voeten.

De eeltlaag verdikt behoorlijk en kloven beginnen zichtbaar te worden. Op dat moment ben ik altijd weer blij met mijn Salurea Basic Voetbalsem van Retipalm. Deze balsem met o.a. ureum, olijfolie en een flinke dosis vitaminen herstelt de huid van je voeten weer in no time zonder dat plakkerige gevoel achter te laten en laat ook het vermoeide gevoel weer verdwijnen. En wie niet genoeg heeft aan een normale handcrème kan dit product ook voor de handen inzetten. En voor de echte diehards op blote voeten, waar geen hoop meer voor lijkt te zijn, is er ook nog de Intense Salurea beschikbaar. Het product is overigens vrij van minerale oliën , dierlijke extracten, parfum, kleurstoffen en parabenen.

BESTE SHOPDEAL!

Laura: Makeup Revolution Ultra Blush & Contour Palette, Hot Spice

Vanwege mijn lichte huid is het lastig om een passende blush en contourkleuren te vinden. Ik kwam dit palette tegen en na het lezen van goede reviews op internet heb ik ‘m aangeschaft. De pigmentatie is goed, maar subtiel en dat vind ik juist fijn voor mijn porseleinen teint. Ook blenden de poeders fijn. Breng ze aan met een kabuki kwast.

De verschillende kleuren zijn prachtig. Een paar matte blushes en contourpoeders en mijn favoriete beautyproducten op het moment: shimmers. Een baked highlighter en een baked blusher. Voor glowing cheeks!

BESTE SHOPDEAL!

Corine: Make-up Studio A shot of Freshness

A shot of Freshness breng je aan met de zogenaamde ombre techniek. Hierbij breng je eerst een basislak aan, gevolgd door de lichtste kleur nagellak van de in totaal drie kleuren. Vervolgens pak je een make-up sponsje (Hè wat? Ja juist, zo eentje die je normaalgesproken voor foundation gebruikt…), waarop je drie kleuren lak aanbrengt van licht naar donker.

Hiermee ‘stempel’ je vervolgens je nagels en beweeg je het sponsje lichtjes heen en weer om de kleuren mooi in elkaar over te laten vloeien. Overtollige nagellak verwijder je van je vingers met remover en tot slot breng je een topcoat aan.

De techniek is eenvoudig, zeker als je het make-up sponsje wat bijknipt naar ongeveer de breedte van je nagels. Het is geen dikke streek nagellak die je hoeft te verwijderen, eerder een waas. Met een wattenstaafje en wat remover is het zo gepiept. Voor het mooiste effect gebruik je een hoogglans topcoat.

BESTE SHOPDEAL!

Monique: La Roche-Posay Pigmentclar UV LSF 30

Ik ben dol op zonnebrandcremes met een extraatje. Of dat nou een kleurtje is of hulp bij het tegengaan van pigmentvlekken en anti-oxidatieve versterking. Het ragfijne tubetje zonnebranddcreme van LRP met spf 30 kun je niet alleen inzetten tegen te sterkte pigmentvlekvorming, het heeft een extra hoge bescherming tegen de inwerking van de lange UV-A stralen, beschermt de anti-oxidant voorraad in de huid en beschermt het huidoppervlak tegen de inwerking van radicale deeltjes uit luchtverontreiniging. Ideaal dus ook voor de grote-stads-mens.

Het smeert mooi dun uit, is dermate verzorgend dat je het direct over je hydraterende toner kan aanbrengen en huid je gevoelige tot gemengde huid de hele dag heerlijk zacht en soepel. Doe ook je decolleté en je handruggen ermee.

BESTE SHOPDEAL!

Lees ook