Perfect & goedkoper alternatief voor Clarisonic

06:25 - 03:51
luistertijd 06:25 - leestijd 03:51

Na het overweldigende succes van Clarisonic, de sonische gezichtsborstel, werd de internationale markt overstroomd met alternatieven. Je kunt tegenwoordig al gezichtsborstels vinden vanaf 20 euro. Maar zijn die wel zo goed?

En is de Clarisonic eigenlijk nog steeds de beste gezichtsborstel of zijn er inmiddels elektrische borstels gemaakt die het pioniersmerk overtreffen qua exfoliatie- en reinigingsresultaat? In dit derde artikel in de reeks ‘mooi wakker worden’ besteden we dan ook uitgebreid aandacht aan gezichtsborstels. Want één ding is zeker: als je ’s avonds je gezicht goed reinigt, dan pluk je hier bij het ontwaken de vruchten van!

FreshWater Valley heeft in het afgelopen jaar over heel de wereld de beste alternatieven uitgebreid getest en er eentje uitgekozen die bij ons de huid niet alleen schoner, maar ook zuiverder, soepeler en stralender tevoorschijn deed komen. Er is wat ons betreft een duidelijke winnaar.

In de volgende video vind je ons verslag van een maand reinigen met de borstel van onze keuze: de VisoClean van B.Kettner.

Verder beantwoorden we in dit artikel nog enkele veelgestelde vragen over reinigen met een borstel en tot slot lees je wat de VisoClean zo bijzonder maakt.

Hoe kies je een goede gezichtsborstel?

Bij het maken van een keuze voor een goede gezichtsborstel spelen meerdere overwegingen een rol. Is reinigen met een borstel inderdaad zoveel beter dan reinigen met je handen alleen? Ja, daar zijn onderzoekers het over eens. De exfoliërende kracht van een gezichtsborstel (dat hoeft dus geen Clarisonic te zijn) haalt onder andere dode huidcellen weg, met een stralende(r) huid als resultaat.

Sonisch versus roterend

En hoe zit het met het verschil tussen de sonische techniek van Clarisonic en roterende techniek, zoals die van bijvoorbeeld VisoClean? Sonisch reinigen houdt – net als bij de elektrische tandenborstel – in dat er zo’n 30,000 borstelbewegingen per minuut plaatsvinden. De Clarisonic roteert niet (wat bij de klanten van FreshWater Valley soms een teleurstelling opleverde), maar vibreert.

Draaiende borstel geeft schonere huid

Wat de meerwaarde van vibreren is en waarom sonisch reinigen beter zou zijn dan een roterende reiniging, is ons niet helemaal duidelijk. Sterker nog, steeds meer onderzoekers beweren dat vuil pas echt uit je poriën komt, wanneer je er een ronddraaiende borstel op los laat, zoals de VisoClean. En… dat van het sonische effect je neus erg gaat kriebelen (heb je een Clarisonic, dan weet je vast wel wat we bedoelen).

Onze favoriet

Zoals gezegd, is de VisoClean van de Duitse huidverzorgingsgoeroe Brigitte Kettner, onze favoriet. De borstels zijn heerlijk zacht zonder aan reinigingskracht in te boeten. De bijgeleverde cleanser voelt heerlijk luxe aan en de VisoClean is prachtig ontworpen.

Gewoon betaalbaar

Hij steekt wat ons betreft met kop en schouders uit boven de alternatieven, zowel gezien de kwaliteit van het apparaat als het resultaat: onze huid werd getransformeerd. We kunnen niet anders zeggen. Tevens is de prijs een meevaller. De VisoClean is voor slechts 99,00 van jou. Met de twee brush heads (een brush head voor normale en een brush head voor de gevoelige huid die aanvoelt als kashmier), de enorme flacon met cleanser en ook nog een peeling is hij ongelofelijk prettig geprijsd.

Wie is Brigitte Kettner

Brigitte Kettner staat in ons buurland reeds decennia lang bekend om haar oh zo fijne huidverzorgingslijn die exclusief in schoonheidssalons verkrijgbaar is. Nu heeft ze een prachtig vormgegeven gezichtsborstel aan haar lijn toegevoegd die samen met haar meest populaire cleanser een ijzersterk huidverzorgingsduo vormt. En wat is’ ie mooi!

Waarom VisoClean?

De B.Kettner VisoClean gezichtsborstel reinigt de huid zo goed dat 90% van ons testpanel hem aan zou raden aan een vriendin, 87% vond dat de VisoClean beter reinigde dan welke andere reinigingsmethode dan ook, 70% merkte een verbetering in huidtextuur, simpelweg door te reinigen met VisoClean en niemand had een allergische reactie!

Nog zes aanvullende redenen:

 1. De roterende reinigingsborstel maakte onze huid net net zo goed – of zelfs beter – schoon dan haar bekende voorloper.
 2. De borstelkoppen voor de gevoelige en zeer gevoelige huid zijn ideaal voor al onze klanten, die zelfs de sensitive brush head van Clarisonic te hard vonden.
 3. Onze huid knapte enorm op van een reinigingsbeurt met VisoClean, mede door de heerlijke bijgeleverde cleanser.
 4. De VisoClean is zeer betaalbaar want B.Kettner gelooft heilig dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn.
 5. Het design van de VisoClean is werkelijk een plaatje en hij is handig in het gebruik.
 6. Het team van B.Kettner bestaat uitsluitend uit schatten. En dat betekent: geen gedoe, mocht je ooit van de fabrieksgarantie gebruik moeten maken.

 Specificaties van de VisoClean

 1. Duobeweging: de VisoClean roteert voor dagelijks reinigen en heeft daarnaast een swingende setting voor een diepere reiniging, bijvoorbeeld eens per week.
 2. Splash Curtain Design: de VisoClean is de enige gezichtsborstel met een ingebouwde gepatenteerde techniek, waardoor het reinigingsproduct niet in je ogen spat of op je kleding druppelt.
 3. De ergonomisch ontworpen borstel en brush head zorgen voor een comfortabele behandeling.
 4. De twee bijgeleverde brush heads hebben comfortabele haartjes voor de normale tot gevoelige huid, en superfijne haartjes voor de gevoelige tot zeer gevoelige huid.
 5. De VisoClean bevat net als de Clarisonic een timer. Hij geeft aan wanneer elk van de drie intervals van 30 seconden voorbij is, voor een perfecte reiniging van T-Zone en beide wangen.
 6. Er zit ook op deze gezichtsborstel een reeks LED lampjes om aan te geven wanneer de batterij weer opgeladen moet worden.

Vragen?

Heb je na het lezen van dit artikel vragen of wil je meer weten over de VisoClean. E-mail gerust naar info@freshwatervalley.com.

Hartelijke groetjes van Eva!

Deze informatie behoort tot het merkendossier van FreshWater Valley en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden. Lees in uitgelichte dossier nog meer over de fantastische producten die Eva rechtstreeks in het buitenland inkoopt – altijd het nieuwste van het nieuwste!

Lees ook