Mark van Westerop geeft advies en legt de pijnpunten bloot...

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

hennaVerven met henna

Een lezeres vertelde ons onlangs dat ze haar haar van lichtbruin naar zwart had geverfd met henna, omdat gewone haarverf niet pakte. Deze henna heeft de klus zo rigoreus geklaard dat het zwart is en blijft, en de kleur zal moeten uitgroeien. Je begrijpt het al, ze heeft er spijt van.

Leestip! Hoe verzorgend is henna voor je haar?

Ze is zelf gaan kokkerellen met waterstofperoxide, waarna haar haar een op zich niet lelijk bordeauxrood werd. Ze verlangt hevig terug naar haar zachte bruine lokken. Hoe gaat ze dit oplossen? Doorgaan met bleken, andere haarverf proberen?

Topkapper, en expert in het BeautyJournaal team, Mark van Westerop laat weten:

Dit is nu helaas weer een voorbeeld van zelf aan de slag gaan, te weinig kennis hebben van de chemie van haarkleuringsmiddelen, en dan teleurgesteld raken. Ik zeg altijd: ga naar de kapper, laat je adviseren door een kleurspecialist, dan is de kans van slagen het grootst.

Ik werk zelf bijvoorbeeld met Wella Professionals, en als je ziet wat wij daarmee kunnen bereiken op kleurgebied – echt elke wens kunnen we in vervulling laten gaan, omdat we expertise hebben en goede producten.

Haarkleur uitgewassen, dan gebruikte je een tijdelijke kleuring

Maar nu even terug naar jouw situatie. Het feit dat de donkere kleur na 2 weken uit je haar was portretfoto Mark van Westeropverdwenen, wordt veroorzaakt doordat je het haar met een uitwasbare kleuring hebt gekleurd en niet met een permanente kleuring.

Het probleem met henna, indien niet 100% zuiver

Door voor henna te kiezen is je haar nu wel donker, maar henna kan metalen (lood, of zilvernitraat) bevatten, als het niet gegarandeerd 100% pure henna is. bevat bepaalde metalen die het helaas bijna onmogelijk maken om je haar nog met gewone kleuring te kleuren. Wil je daarna je haar bijvoorbeeld met een normale haarkleuring oplichten kan er (bij een niet zuivere henna) een oxidatie ontstaan waarbij het haar groenig of blauwig uitslaat. Andersom is dat ook het geval: als je eerst normale haarkleuring deed en dan met henna wilt gaan verven.

Het is dus ook heel belangrijk dat je je kapper vertelt wat je hebt gebruikt voor je haar. Je kapper kan dan heel voorzichtig met kleine plukjes kijken hoe het uitwerkt.

Dit gaat tijd kosten, maar dan heb je uiteindelijk weer een basis waarmee je verder kunt.

Heb jij vragen? Stuur ze in!

Lees ook